Pavelpu27 Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 V 26. 10. 2018 v 10:59, Jiří_99 napsal: Jsem myslel, ze na miste je to vzdy levnejsi a rychlejsi nez ve spravnim rizeni.Rychlejší ano, levnější určitě ne. Z mojí zkušenosti se nadpoloviční většina údajných přestupků vůbec neprojedná a policie je sama ráda "uklidí", protože nemají rozumný důkaz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 Navíc kdyby všechny ovce odmítly platit na místě a všechny domnělé přesupky postoupily do správního, systém by zkolaboval. Minimálně do doby, než by ho apgrejdovali o další absurdity, jako je SPRDEL. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavelpu27 Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 V 26. 10. 2018 v 11:41, Americkej napsal: Navíc kdyby všechny ovce odmítly platit na místě a všechny domnělé přesupky postoupily do správního, systém by zkolaboval. Minimálně do doby, než by ho apgrejdovali o další absurdity, jako je SPRDEL.Na druhou stranu, já jsem rád, že drtivá většina poslušně platí bez keců. Aspoň není taková motivace řešit ty, kteří se brání v mezích zákona. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 Tak jsem to zjišťoval u známého, který to prověřoval přímo u policie a jedná se o jiné měření,než které jsem již platil na místě. Prej v tom úseku sem tam zapínají mobilní radar a až se jim to nahromadí, tak to postupně posílají viníkům. Nicméně mi doporučil zaplatit tu požadovanou tisícovku, která je bez bodů (řidič neznámí). Ve "Výzvě" je, že se to musí zaplatit do 15 dnů, tak do toho nebudu šťourat a zaplatím, vím, že tam jezdím rychleji jako každej a jsem si přestupku vědom. Jinak mi říkal, že z fotky nejde řidič rozeznat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 V 26. 10. 2018 v 10:06, Americkej napsal: Platit na fleku není téměř nikdy rozumný. Navíc jakkoli komunikovat se silničníma pirátama v uniformách bez pořizování záznamu ať už palubní kamerou, nebo aspoň mobilem je prostoduchý.Já mám z policisty dobré vztahy a vždy se domluvíme na domluvě nebo nejnižší sazbě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 Tak hlavně, že jsi spokojenej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 V 26. 10. 2018 v 12:12, Pavelpu27 napsal: Na druhou stranu, já jsem rád, že drtivá většina poslušně platí bez keců. Aspoň není taková motivace řešit ty, kteří se brání v mezích zákona.Tak tohle platí na stopro, jen mi ten stav přijde ubohej... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 To nejsi sám. Vidím to stejně (i tady se to párkrát probíralo), ale pro mraky lidí jsme zas ubohý my, co nejsme vopravdický chlapy platící bez keců na místě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
swenak Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 Kdyby šlo jenom o prachy, ale nezřídka ne. Fízl sice řekne, že je to přestupek A, ale zapíše B, který je i za body, nebo řekne sice správně B, ale "za to body nedáváme", což je pravda, protože je nedávají a pouze oznamují přestupek. Nebo neřekne nic a kdo si má pamatovat, za co kolik je, nedej bože si myslíme, že body nemáme žádné a ono hle, najednou je to 12. Nebo se zjistí později, že to špatně určili, dojde k překvalifikaci, ale zplacením už byla vina akceptována a tak podobně. Jistě, často jde toto zvrátit, často je to v rozporu se zákonem, ale někdy je to boj a někdy ani boj nestačí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavelpu27 Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 (upraveno) V 26. 10. 2018 v 13:54, swenak napsal: Kdyby šlo jenom o prachy, ale nezřídka ne. Fízl sice řekne, že je to přestupek A, ale zapíše B, který je i za body, nebo řekne sice správně B, ale "za to body nedáváme", což je pravda, protože je nedávají a pouze oznamují přestupek. Nebo neřekne nic a kdo si má pamatovat, za co kolik je, nedej bože si myslíme, že body nemáme žádné a ono hle, najednou je to 12. Nebo se zjistí později, že to špatně určili, dojde k překvalifikaci, ale zplacením už byla vina akceptována a tak podobně. Jistě, často jde toto zvrátit, často je to v rozporu se zákonem, ale někdy je to boj a někdy ani boj nestačí.To by mě zajímalo, jak často už jste zažil, že šel přezkoumat a zvrátit přestupek, který byl vyřešen blokovou pokutou. Upraveno 26. října 2018 uživatelem Pavelpu27 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
swenak Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 Proto jsem psal, že někdy ani boj nestačí Teoreticky to jde, ale prakticky je šance mizivá. Proto, pokud nevím 100%, co podepisuji, tak nepodepisuji nic a s fízlama se bavit minimálně a když, tak pro zábavu, ale to je na téma spíše na 30kmh:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavelpu27 Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 V 26. 10. 2018 v 14:24, swenak napsal: Proto jsem psal, že někdy ani boj nestačí Teoreticky to jde, ale prakticky je šance mizivá. Proto, pokud nevím 100%, co podepisuji, tak nepodepisuji nic a s fízlama se bavit minimálně a když, tak pro zábavu, ale to je na téma spíše na 30kmh:) V 26. 10. 2018 v 14:24, swenak napsal: Proto jsem psal, že někdy ani boj nestačí Teoreticky to jde, ale prakticky je šance mizivá. Proto, pokud nevím 100%, co podepisuji, tak nepodepisuji nic a s fízlama se bavit minimálně a když, tak pro zábavu, ale to je na téma spíše na 30kmh:)Mám pocit, že na ten případ prakticky neexistuje opravný prostředek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
swenak Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 Zkusím dohledal, psal o tom myslím hh na 30kmh, ale není to běžný opravný prostředek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 Když teda udělám přestupek, změří mi rychlost a zastaví a já si to nechám dát do toho řízení, kde je tedy prosím ten dobrý konec (výsledek, asi teda nezaplacení) ? Nerejpu, jen tomu nerozumím (třeba neumím číst mezi řádky). Já teda patřím k těm "ovcím", zatím to bylo vždy za pár stovek. A jasná moje chyba. Být to jinak, asi se hádám. Nakonec o "princip" jsem ochoten občas si i zkomplikovat život. Zatím mi ale vychází že 2-3 stovky (znova trapně opakuji, vždy jsem ten přestupek udělal) lepší dát, než někde bojovat s nejistým výsledkem a bohužel i bez reálných argumentů. Děkuji za vysvětlení. Znova opakuji, no flame. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavelpu27 Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 (upraveno) V 26. 10. 2018 v 15:20, DavidLC napsal: Když teda udělám přestupek, změří mi rychlost a zastaví a já si to nechám dát do toho řízení, kde je tedy prosím ten dobrý konec (výsledek, asi teda nezaplacení) ? Nerejpu, jen tomu nerozumím (třeba neumím číst mezi řádky). Já teda patřím k těm "ovcím", zatím to bylo vždy za pár stovek. A jasná moje chyba. Být to jinak, asi se hádám. Nakonec o "princip" jsem ochoten občas si i zkomplikovat život. Zatím mi ale vychází že 2-3 stovky (znova trapně opakuji, vždy jsem ten přestupek udělal) lepší dát, než někde bojovat s nejistým výsledkem a bohužel i bez reálných argumentů. Děkuji za vysvětlení. Znova opakuji, no flame.Já jsem od doby, kdy jsem se rozhodl se nenechat "stříhat a holit" na ulici, nezaplatil ani korunu. Vedu 5:0, z toho 3x správko ani nezačalo (PaCHové na místě uznali, že nic nemají), jednou jsem to vyhrál na chybu měření, kdy to úřad raději nechal prekludovat, než se v tom šťourat.Naposled jsem řešil kauzu svojí ženy a tam proběhl příkaz, odpor a když mě žena jmenovala zmocněncem, už se neozvali. Mimochodem, 2-3 stovky už dávno nedávají. Upraveno 26. října 2018 uživatelem Pavelpu27 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
swenak Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 V 26. 10. 2018 v 14:38, Pavelpu27 napsal: Mám pocit, že na ten případ prakticky neexistuje opravný prostředek.Tak pokud jsem dohledal dobŕe, tak by šlo o přezkumné řízení dle §94 SprŘ, ale je tam docela malá manévrovací možnost, nejde tím řešit všechny aspekty samotného příkazu na místě a jak jsem psal, úspěšnost "00prd". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 To Pavelpu27:Takže jen to nezaplatit a doufat že to nepřijde do správního a když jo tak něco zkoušet. Nějak nevím, ale třeba to funguje. Díky za odpověď. Já jsem slyšel, že třeba fotka jde vyřešit "naprásknutím" člověka který je mimo dosah,bez možnosti obeslání. Další příklad "výhry", údajně, že byla nějak špatně zaostřená fotka. Ale to jsou jen nezaručené zvěsti. A trochu risk se dohadovat. No uvidím, zatím to asi kvůli drobným a jasnému přestupku absolvovat nebudu, ale kdo ví a když by šlo o víc, asi by člověk zkusil ledasco.Jako "holení" prostě ale stejně nevidím to když něco dělám blbě a oni mě zkásnou bez záludnosti. Příklad blbého parkování v centru, kde mi lecos (co by "zásobování" tolerují) a na exponovaném místě jsem auto nechal déle, botička byla za 100 s tím že mi bylo řečeno že udělali jedno kolečko a auto tam bylo stále. Zakecal jsem se, vím. Na tu opravdovou chvilku by mě nechali. V podstatě jsem nebyl naštvaný, za parkování na placeném a bych v průběhu roku dal určitě víc. Prostě střední cesta, bez extrému, toť můj pohled. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 V 26. 10. 2018 v 15:35, Pavelpu27 napsal: Já jsem od doby, kdy jsem se rozhodl se nenechat "stříhat a holit" na ulici, nezaplatil ani korunu. Vedu 5:0, z toho 3x správko ani nezačalo (PaCHové na místě uznali, že nic nemají), jednou jsem to vyhrál na chybu měření, kdy to úřad raději nechal prekludovat, než se v tom šťourat.Naposled jsem řešil kauzu svojí ženy a tam proběhl příkaz, odpor a když mě žena jmenovala zmocněncem, už se neozvali. Mimochodem, 2-3 stovky už dávno nedávají.A co v takové situaci vždycky rozporujes? Chceš vidět jako že důkazy a vždycky požaduješ správní řízení a jim se do toho nechce, nebo co? Já nikdy nevím co říct a zaplatím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavelpu27 Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 Já vůbec nechci vidět důkazy na místě. Prostě mi řeknou, co jsem jako provedl a já jim řeknu, ať to pošlou do správka. Oni většinou odejdou zpátky do auta kouknout na záznam a pak mi buď přinesou protokol o přestupku, který jim nepodepíšu, anebo přijdou s tím, že jim je jasné, že to ve správku neustojí a pustí mě. Já mám teda ještě jeden trik, kterým jim "nahodím" malý přestupek, že nemám u sebe doklady. No a když přijdou s tím, že správko nebude a necháme to na pokutu za ty zapomenuté doklady, tak je zázračně najdu. Pak už mě radši pustí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
swenak Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 (upraveno) V 26. 10. 2018 v 15:20, DavidLC napsal: Když teda udělám přestupek, změří mi rychlost a zastaví a já si to nechám dát do toho řízení, kde je tedy prosím ten dobrý konec (výsledek, asi teda nezaplacení) ? Nerejpu, jen tomu nerozumím (třeba neumím číst mezi řádky). Já teda patřím k těm "ovcím", zatím to bylo vždy za pár stovek. A jasná moje chyba. Být to jinak, asi se hádám. Nakonec o "princip" jsem ochoten občas si i zkomplikovat život. Zatím mi ale vychází že 2-3 stovky (znova trapně opakuji, vždy jsem ten přestupek udělal) lepší dát, než někde bojovat s nejistým výsledkem a bohužel i bez reálných argumentů. Děkuji za vysvětlení. Znova opakuji, no flame.Dobrý konec není vždy nezaplacení, dokonce to může stát více (poplatek za správní řízení jako minimum, někdy správní žaloba, ...), může to zabrat čas, nervy a dobrý konec se nedostaví. Ale to (a tím nemyslím Vás) často ovce nevnímají, jediný úspěch vidí v tom, že ušetří peníze, jiné negativa jakoby neexistovala, protože peníze jsou to "hmatatelné", za ně se kupují hodinky :-) Že by se třeba ovce zamyslela, jestli to, co snad porušila (protože to, že to orgán tvrdí neznamená, že se to opravdu stalo) je opravdu chyba, je to nebezpečné a někoho to poškodilo, nebo mohlo poškodit a jestli to není třeba jenom snaha, jako ji ostříhat a naplnit rozpočet, to ne. Prostě je zákon, předpis a to ovce bere jako svaté a nezamýšlí se, co je tím sledováno a že o tom mohla rozhodnout banda ...... ze zcela jiných důvodů, než pro dobro občanů. O tom, že často ovce ani nic neporušila, jenom to orgán tvrdí, ale nejde to prokázat, nebo u toho porušil zákon, neodborně měřil a podobně, pak ani nemluvě. A pak takové další špeky jako, že tady pár km navíc, pokutička malá, zaplatím, tady zábor, zaplatím, tady toto, zaplatím, vždyť je to 200,- Kč, nebo 500, nebo litřík, to přežiju, jednou za čas. Nějaký bodík sem, bodík tam, do 12 daleko a já přece nedělám nic schválně a už se to nestane, dávám si bacha, ale jsem chlap a když mi říkají, že jsem udělal chybu, tak udělal, nebo jsem ji opravdu udělal vědomě a žel, chytnuli mě. Pak najednou přijde nějaký náhodný megaprůser, ze kterého se nedá vykroutit, resp. se to nepovede, nebo je opět chlap a přizná se a hle, najednou se přihlíží k tomu, že přestupce má bohatou historii a orgáno to přestupci díky tomu více osladí. Nebo tím bodíkem sem, bodíkem tam se dostal do situacie, že po přičtení bodů za megaprůser se vyboduje. A pak teprve začne brečet, jednak částky někde jinde, než pár set, k tomu psycholog, posudek od lékaře, zákaz řízení, kterého ho ale živí a podobně. Pak brečí na netu, jak je to likvidační, jak se nedostane do práce, jak žena na mateřské, .... . To nikoho na netu moc nezajímá a už vůbec ne správní orgán, on chce podojit, ostříhat. Upraveno 26. října 2018 uživatelem swenak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se