Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

dopredu-dozadu sem nadhodil ja ... ja jako majitel subaru v automatu a land cruisera v automatu, s obema sem uz zapadl, obe sem rozhoupal i s automatem a obe sem vytahoval ze snehu lopatou :)

Dalsi LC i subaru bude samzorejme v automatu. Pozitiva jasne prevazuji nad jednou mene prijemnou vlastnosti (kterou bych ani nenazval chybou).

Hernajz, jak je mozny ze mne vzdycky nekdo pozna? :lol:

Jinak k tomu automatu a 4x4. Nekdo tady nadhodil nevhodnost pro echte hardcore offroad, kvuli tomu ze se neda rychle prehazovat 1 a zpatecka, aby se auto rozhoupalo...

Tenhle argument v diskuzi na tema automat/manual vzdycky nekdo vytahne, coz mne vzdy pobavi. Je to totiz jediny argument proti automatum do terenu. Vsechny ostatni vlastnosti totiz hovori pro automat... Jde o to, ze se ridic muze venovat pouze rizeni a nemusi se starat o razeni. Je to o starost min a clovek se muze vic kochat a uzivat si to. A posledni "drobnost" - automat udrzuje tah i pri razeni. Proste neztratim rychlost pri prerazovani, coz byva zasadni problem - s manualem se musi radit spravny stupen dostatecne v predstihu, aby nepadly otacky a motor neztratil vykon - casto se nestihne podradit a neztratit rychlost, coz casto znamena ze neco nevyjedu nebo neprojedu. S automatem (a rozumnym motorem) se to vubec nemusi resit = projedu a vyjedu mnohem vic a ve vetsi pohode...

Mluvim o normalnim jezdeni (i kdyz i v extremnich terenech), ne o zavodeni...

Odesláno

Jo jo, já jen že tohle vždycky někdo nadhodí... :cheers:

Musím přiznat, že Wrangler má jednu velkou slabinu - a to je vnitřní prostor. Je v něm prostě málo místa... Navíc jezdím tak, že zadní sedačky jsem vyhodil a vzadu (prostor kde podlaha je 3x3 stopy, tedy 90x90cm) má svoje místo pes. A k němu přihodit nějaké zavazadla je docela problém. Jednak je velikej a hlavně i když mu tam umístím něco malého, tak ho to děsně uráží, protože co mu mám do jeho prostoru cpát nějaké svoje krámy, že jo :taz:

Před nedávnem jsem se to tedy nakonec rozhodl vyřešit přívěsným vozíkem. Tento musí vyhovovati několika požadavkům, které jsou obtížně splnitelné. No nakonec se mi podařilo sehnat vhodný základ a tento víkend i vyzkoušet. Je to zcela jednoduchý vozík, nebržděný, s úložným prostorem 200x115x115cm - který lze využít nejen na převážení zavazadel, ale i na spaní :thumbsup_anim: Také nemám na autě klasickou kouli, ale vojenské tažné zařízení, na vozíku je otočné oko - může se s ním tedy bezpečně dovádět v terénu dle libosti...

Je to zatím základ, který jsem testoval v terénu a spokojenost. Projel jsem v pohodě i místy, kde jsem pár hodin předtím tahal z bahna Pajero :whistle: Od zítra ho začnu předělávat...

Posted Image

Odesláno

Tak přece je to tvoje tohle monstrum. Já jsem to jednou viděl na parkovišti jak z toho někdo vystupuje a říkám si, "že by to byl Harry? To ne, takhle šílený auto přece mít nemůže"... a ono jo :eek: :D

Odesláno

Včera jsem se vrátil ze Slovenska a v obci Hárskút jsem objevil prozatím veřejnosti utajený , dokonale funkční prototyp nového modelu, jednoho nejmenovaného výrobce automobilů.

Je vidět, že i tomuto výrobci není lhostejný obchodní úspěch levných crossverů, a připravuje do tohoto segmentu trhu mohutnou expanzi. Výrobce je nutno pochválit i za příkladný ekologický přístup při výrobě, kdy nezatěžuje životní prostředí výrobou nových dílů a naplno využívá recyklovaných dílů, kdy středoevropský region je jejím nevyčerpatelným zdrojem :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

S dovolením bych se vrátil k diskusi o automatických převodovkách. Zajímalo by mě, jestli má někdo pozitivní zkušenost s DSG? Protože co jsem kde četl, tak ji všude vychvalují do nebes a tady samá kritika? Konkrétně mi jde o kombinaci s benzinovými motory třeba v golfu GTI. Má někdo zkušenost? Mě totiž přestává bavit řazení... :(

Odesláno

Před nedávnem jsem se to tedy nakonec rozhodl vyřešit přívěsným vozíkem.

Paráda Harry, tohle mi připomnělo prázdniny u strejdy, měl za autem něco takového a pro mě to bylo úžasný dobrodružství. :)

Odesláno (upraveno)

S dovolením bych se vrátil k diskusi o automatických převodovkách. Zajímalo by mě, jestli má někdo pozitivní zkušenost s DSG? Protože co jsem kde četl, tak ji všude vychvalují do nebes a tady samá kritika? Konkrétně mi jde o kombinaci s benzinovými motory třeba v golfu GTI. Má někdo zkušenost? Mě totiž přestává bavit řazení... :(

Já mám teda zkušenost se třema autama, vždy nafta. V benzínu jsem ji jezdil krátce v Audi A3 3.2 quattro.

A dojmy?

U škodovácký nafty pocitově trochu kope, není to plynulý řazení jako u automatu, a hodně záleží na poloze plynu - při střední akceleraci (např. těsně pod půl plynu) necuká skoro vůbec, jinak je vždy cítit přehození kvaltu (2x Octa RS TDI). Jinak je to bezva, rychlý, docela chytrý - jsem spokojenej. Naopak, a tvrdí to navíc všichni, které znám, u VW je DSG naladěno mnohem lépe. Jezdil jsem půl roku Tourana TDI s DSG a bylo to naprosto perfektní.

U zmíněného Audi to byla naprostá bomba, ale s tím jsem jezdil jen chvilku.

Obecně, a teď vycházím ze zkušeností našeho autoparku, mívají DSG problém kolem 130 tisíc km. Nevím, co tam přesně odchází, ale za poslední 4 roky šly prakticky všechny DSG na servis. Známýmu, který koupil Tourana 1.9 TDI dokonce převodovka ve 160 tkm lehla úplně. Nová stála hroznej nesmysl.

Závěrem - benzínovýho VW bych se s DSG nebál. Pokud auto bude nový. U jetý DSG, navíc třeba u Golfa GTI, bych si dal hodně velkej pozor.

edit: doplnění

Upraveno uživatelem KFL
Návštěvník Tada
Odesláno (upraveno)

KFL: Googl nepomohl, help-line mercedesu tvrdi ze teda 5w cosi ... Servisak co mi delal w126 tvrdi to same, tak snad se trefim - ten kram mi na displeji ukazal at zkontroluju pri pristim tankovani olej - tak nsem radsi zastavil a vytahl merku a neylo tam skoro nic, docdla nizko pod minimem, kdyz si vezmu ze bych tankoval az tak za 500km...

Upraveno uživatelem Tada
Odesláno

Jo jo, já jen že tohle vždycky někdo nadhodí... :cheers:

Musím přiznat, že Wrangler má jednu velkou slabinu - a to je vnitřní prostor. Je v něm prostě málo místa... Navíc jezdím tak, že zadní sedačky jsem vyhodil a vzadu (prostor kde podlaha je 3x3 stopy, tedy 90x90cm) má svoje místo pes. A k němu přihodit nějaké zavazadla je docela problém. Jednak je velikej a hlavně i když mu tam umístím něco malého, tak ho to děsně uráží, protože co mu mám do jeho prostoru cpát nějaké svoje krámy, že jo :taz:

Před nedávnem jsem se to tedy nakonec rozhodl vyřešit přívěsným vozíkem. Tento musí vyhovovati několika požadavkům, které jsou obtížně splnitelné. No nakonec se mi podařilo sehnat vhodný základ a tento víkend i vyzkoušet. Je to zcela jednoduchý vozík, nebržděný, s úložným prostorem 200x115x115cm - který lze využít nejen na převážení zavazadel, ale i na spaní :thumbsup_anim: Také nemám na autě klasickou kouli, ale vojenské tažné zařízení, na vozíku je otočné oko - může se s ním tedy bezpečně dovádět v terénu dle libosti...

Je to zatím základ, který jsem testoval v terénu a spokojenost. Projel jsem v pohodě i místy, kde jsem pár hodin předtím tahal z bahna Pajero :whistle: Od zítra ho začnu předělávat...

to vypadá jako vozík od hasičské stříkačky. Ty novější byly celé plechové. Na takovéhle expediční použití to bude perfektní, je to dělané do terénu. Má to opěry vpředu i vzadu takže to může stát i bez auta. Stačilo by ty prkýnka nahradit nějakým slušnějším materiálem tak z toho bude super bedna. Ale zas by teda neškodilo trochu to zvětšit.

Návštěvník quartzik
Odesláno

Já jezdím na kole nebo nohama. Múže bejt? Snažím se něco udělat pro přírodu, ne jenom kecat jákej jsem milovník...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...