vwtyp11 Odesláno 12. srpna Nahlásit Odesláno 12. srpna před 9 hodinami, AndyAaron napsal: A menite to ofiko v autorizaku nebo bokem? Já v autorizaku, jsem si s garazovejma odbornikama užil až až:)) ale v principu, kdyz pouzijes identicky olej a origo filtr, nikdo nic nepozna a Ty usetris 1
shaggy Odesláno 12. srpna Nahlásit Odesláno 12. srpna A menite to ofiko v autorizaku nebo bokem? Ja si do autorizaku na mimozarucnu vymenu nosim vlastny olej. Filter od nich. Ale je to Kia servis. Kazda znacka i servis v ramci znacky to moze mat inak nastavene.Sam si menim origo pelovy a vzduchovy filter kazdy rok, predpisana vymena je kazde dva. 1
ATOM Odesláno 13. srpna Nahlásit Odesláno 13. srpna (upraveno) před 22 hodinami, vwtyp11 napsal: Výměn po 5, pak bych dělal 15/20 tech 5 je v motoru nejvic sracek To je pravda. Ale tech sracek je tam jeste dalsich x tisic kilometru. Idealni by bylo vymenit olej behem 15kkm 2x. Fajn video a rozborka Rapidu Tsi po 100kkm. Auto jezdilo na predepsane servisni intervaly, tzn. prvni vymena oleje po 30kkm. Opotrebeni motoru v podstate zadne. Tim samozrejme nechci rict, ze vymena po 5-10 kkm je zbytecna, to rozhodne ne. My jsme jeste stara skola, takze menit driv Upraveno 13. srpna uživatelem ATOM
vwtyp11 Odesláno 13. srpna Nahlásit Odesláno 13. srpna před 1 hodinou, ATOM napsal: To je pravda. Ale tech sracek je tam jeste dalsich x tisic kilometru. Idealni by bylo vymenit olej behem 15kkm 2x. Fajn video a rozborka Rapidu Tsi po 100kkm. Auto jezdilo na predepsane servisni intervaly, tzn. prvni vymena oleje po 30kkm. Opotrebeni motoru v podstate zadne. Tim samozrejme nechci rict, ze vymena po 5-10 kkm je zbytecna, to rozhodne ne. My jsme jeste stara skola, takze menit driv Tutoho pana já vubec nekomentuju:)) @AndyAaron se ptal na názor kluku odtud, pro vůz, který jsem pochopil má zůstat v rodině 5a více let. rádců na různých fórech a autoinflzenceru(ano počítám k nim Vaculíka) je všude spousta. nikomu nic nenutim, jen jsem sdělil svou zkusenost. Ty mas jinej pohled, ok menme si olej kdy se nám zlíbí. 1
guzmic Odesláno 13. srpna Nahlásit Odesláno 13. srpna Já když koupil nový benzín TSI tak po 2tis hned nový a potom každých 15 tis. Ps. aj u ojetiny měním co 15 tis. 1
African Odesláno 13. srpna Nahlásit Odesláno 13. srpna U nového VW Taigo nám řekli první po 10 tisících pouze olej, filtr, pak už standart intervaly 2 roky nebo 30t.
Irwinek Odesláno 13. srpna Nahlásit Odesláno 13. srpna Měním olej každých 10 000 v motoru a 60 000 v převodovce, ale já mám staré auto se 6 válci v řadě, manuálním petikvaltem a necelým půlmilionem na tachometru To služebák, to je jiná káva - olej až po 30 kkm, 3 válce taky v řadě, a při stejném zatížení i stylu jízdy žere stejně - 9 l, ovšem po 100 - 150 000 km je vyřazujeme.
JR_2010 Odesláno 14. srpna Nahlásit Odesláno 14. srpna Ten prodlouženej interval znamená, že výrobce určuje mezní limit nájezdu "až" 30000 km, ale řídící jednotka, která hlídá různý parametry, posouvá tu hranici dolů, nejsou výjimky, že někoho vyzve k výměně i před ujetím 15000 km, 30000 km potom dá málokdo, navíc, celá řada modelů má sice limit 30000 km, ale zároveň 1 rok. 1 1
Irwinek Odesláno 14. srpna Nahlásit Odesláno 14. srpna jo, to je fakt, na kolegu, co se motá jen po Praze, s ročním nájezdem cca 7 000 to řve třeba už po 12 000, t.j. tak 16 měsíců. Já dávám tak okolo 20 - 24 tis ročně, ale před 30 000 to na mne řvalo jen jednou, většinou je prostě dám. Většina našich aut má limit 2 roky, pokud tedy těch 30 nedá dřív nebo si to neřekne. Po roce to tu neřve nikomu.
SUZUKIGSXR Odesláno 15. srpna Nahlásit Odesláno 15. srpna V 14. 8. 2025 v 13:31, JR_2010 napsal: Ten prodlouženej interval znamená, že výrobce určuje mezní limit nájezdu "až" 30000 km, ale řídící jednotka, která hlídá různý parametry, posouvá tu hranici dolů, nejsou výjimky, že někoho vyzve k výměně i před ujetím 15000 km, 30000 km potom dá málokdo, navíc, celá řada modelů má sice limit 30000 km, ale zároveň 1 rok. Jo, na mně FORD AMAROK hulákal po 15000 km. Nechal jsem tam 12t a mohl jsem v klidu vyrazit.
Murphy97 Odesláno 15. srpna Nahlásit Odesláno 15. srpna Tak hlavne neotevirej dvere, at si tam zbytecne nepoustis teplo!
horal Odesláno 15. srpna Nahlásit Odesláno 15. srpna „Ten Francin je nějaké chabrus na nervy, měl by si, podle spisku páně Batisty, omévat přirození vlažnó vodó." ... já bych v takovým hicu mohl řídit leda ponorku.
YPO Odesláno 15. srpna Nahlásit Odesláno 15. srpna před 1 hodinou, Murphy97 napsal: Tak hlavne neotevirej dvere, at si tam zbytecne nepoustis teplo! Jo jo. 4 lidi na peróně a každej si de otevřít svoje dveře úplný kreténi - stejný v zimě. 2
milomac Odesláno 15. srpna Nahlásit Odesláno 15. srpna (upraveno) před 13 minutami, YPO napsal: Jo jo. 4 lidi na peróně a každej si de otevřít svoje dveře úplný kreténi - stejný v zimě. Tak škoda, že to nejde zablokovat, nechal bych v provozu za takovýchto podmínek jenom jedny .... (vím, že udělat to ale nemůžeš, i kdyby to šlo). Upraveno 15. srpna uživatelem milomac
Pozorovatel Odesláno 16. srpna Nahlásit Odesláno 16. srpna Ano, je to ultimátní tank Duster 4x4 1.5 diesel power !!! Žádné elektronické vyfikundace, auto plně pod kontrolou řidiče A vzhledem k ceně, žádný stres a obavy o poškození při jízdě v terénu 1
Conrad Odesláno 16. srpna Nahlásit Odesláno 16. srpna (upraveno) Od původního Spartaka jsem měl od Škody vše kromě Felicie/ a to mě opravdu dodnes mrzí, /nyní Kodiaq II a ten se opravdu povedl. Upraveno 16. srpna uživatelem Conrad
DavidLC Odesláno 16. srpna Nahlásit Odesláno 16. srpna před 22 minutami, Pozorovatel napsal: Ano, je to ultimátní tank Duster 4x4 1.5 diesel power !!! Žádné elektronické vyfikundace, auto plně pod kontrolou řidiče A vzhledem k ceně, žádný stres a obavy o poškození při jízdě v terénu Jezdím s Nivou (Levné A Dobré Auto), o terénu může mluvit můj zadek, když jsem jel v kolejích od bagrů (nepřipoutaný pásy) , vyletěl jsem a dopadl na hranu sedáku
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se