Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

90 procent asi nee ale z poloviny bych tomu věřil.Jinak to neni moje první auto ale asi páté.Ted momentálně jezdím dvojkovou O2.

Dle důvěryhodné statistiky má 40% aut jen stočený tachometr. To se nebavím o závadách o kterých se zapomněl zmínit majitel auta nebo prodejce, jako je bouračka, různé občas projevující se závady, nekvalitně udělaný servis (takové to samo domo či "Tonda" v garáži), který se projeví po delší době apod. no a nakonec je u nás v nabídce odhadem 10 tisíc aut kradených se změněným VIN.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K hodnotnému double příspěvku nad tím Tvým se Josefe nebudu vyjadřovat.

S tebou však souhlasím. První holčičí auto byl manželčin Ford "K" Když ale chtěla někoho předjet, musela vypnout klimu. :crying_anim02: ..Potom přišel Mercedes "A". Občas jezdila s mým Dodge Nitro, které by jinak stálo a zalíbil se jí automat. Hlavně pocit bezpečí, vyšší výhled a výkon motoru. Tak jsme jí pořídili Freelander 2 SE. Po pár dnech, co s ním jezdila, už by neměnila. Má jej moc ráda. Dostatek výkonu, 4x4 bez nutnosti přiřazovat, komfort a relativní bezpečnost. Má jej tři roky. Nerad bych to zakřikl, ale za více jak 20 let, co má řidičák, ještě nebourala. Občas jezdí i s mým LR Discovery 4 i Defendrem. Prostě někdo umí, někdo ne. O autech to nebude.... :whistle: Spíš o komplexech.

Vytesat do kamene, u nás to šlo podobně, i když s jinejma značkama, Fabia, Golf a když s ním v zatáčce na ledu vypochodovala do pole, tak jsme do týdne koupili Kugu, sice nižší rozpočet, ale základní myšlenka stejná

Akorát nechápu, že nechce automat a to já ho mám a jezdí i mojím autem, na jaře budeme kupovat pro ní nový a na můj malý nátlak jasně řekla, že automat nechce

Odkaz ke komentáři

Cyrile, myslíš to dobře, dneska se ale opravdu pro vozy SUV vžil přívlastek módní a bez ohledu, zda ho řídí žena nebo muž. Je to jak o faktoru bezpečnosti, na druhou stranu ale i faktoru financí, tedy jinak řečeno, ne každý si může takový vůz dovolit, třeba i z důvodu pokud jsou nutností v rodině auta dvě. Možná hlavní důvod obliby SUV u mladších žen je ta bezpečnost při přepravě dětí, navíc pokud mají hodného a zodpovědného manžela, který je o nutnosti používání takového vozu přesvědčí :argue: . Určitě ale vidíš ve svém okolí, že je plno mamin, které vozí děti fabkami nebo fiestami. Je to i o lidech, jejich povaze, věku a o penězích. Znám osobně několik žen nad 40 let, co o sobě prohlašují, že jsou dobré řidičky a mají auto pro sebe. Těm vyhovuje corsa, pažout 206, jarouš apod., velké auto by nechtěli ani za boha. Pak jsou tu i řidiči, kteří si těmito vozy (X5, Q7 atd.) tak trochu dotvářejí svou "image určité nadřazenosti" a někdy se podle toho bohužel chovají i na silnici k ostatním. Následně tím přispívají k tomu, že řidiči těchto "velkých silných aut" jsou pak nespravedlivě všeobecně označováni jako "hovada".

Odkaz ke komentáři

Cyrile, myslíš to dobře, dneska se ale opravdu pro vozy SUV vžil přívlastek módní a bez ohledu, zda ho řídí žena nebo muž. Je to jak o faktoru bezpečnosti, na druhou stranu ale i faktoru financí, tedy jinak řečeno, ne každý si může takový vůz dovolit, třeba i z důvodu pokud jsou nutností v rodině auta dvě. Možná hlavní důvod obliby SUV u mladších žen je ta bezpečnost při přepravě dětí, navíc pokud mají hodného a zodpovědného manžela, který je o nutnosti používání takového vozu přesvědčí :argue: . Určitě ale vidíš ve svém okolí, že je plno mamin, které vozí děti fabkami nebo fiestami. Je to i o lidech, jejich povaze, věku a o penězích. Znám osobně několik žen nad 40 let, co o sobě prohlašují, že jsou dobré řidičky a mají auto pro sebe. Těm vyhovuje corsa, pažout 206, jarouš apod., velké auto by nechtěli ani za boha. Pak jsou tu i řidiči, kteří si těmito vozy (X5, Q7 atd.) tak trochu dotvářejí svou "image určité nadřazenosti" a někdy se podle toho bohužel chovají i na silnici k ostatním. Následně tím přispívají k tomu, že řidiči těchto "velkých silných aut" jsou pak nespravedlivě všeobecně označováni jako "hovada".

Jasně. Chápu i tenhle pohled. Ale protože se svět hodně zbrutalizoval, nezbývá, než na to nějak reagovat. Pokud si větší auta můžeme doma dovolit, volím variantu SUV. Nerad bych kvůli ušetřeným korunám koukal na zmrzačený dětí a ženu, až by mi je třeba převálcoval nějaký amnestovaný debil s ukradenou dodávkou. Takhle mám reálnou šanci na méně vážné následky z případné nehody.

Nebudu přeci ze solidárnosti jíst polívku v Azyláku, když si můžu dát stejk, kvůli kterýmu makám 12 hodin denně už přes dvacet let! Doby, kdy jsem jezdil Spartakem nebo Velorexem jsou doufám pryč.

I když možná ne....komunisti a závist jsou nejhoršími politiky. :baaasmiley:

Odkaz ke komentáři

znám několik manželek, který by nevlezly do ničeho jinýho, než Q3,5, X3, ML. a u většiny jsem si skoro jistej, že výsledek crash testů u zmiňovaných vozů nebylo prioritní zadání...

Já se teda přiznám, že se jim ani nedivím. Ty ano? Jsou to přeci pěkný auta. Dobře se z nich leze, mají hezčí barvu než všechny stříbrný Oktáfky a hlavně líp jednou. A většinou jsou to 4x4. Nevidím důvod si podobný nákup zdůvodňovat crash testem. Od toho jsme tady přeci my...investoři! Ne? :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Od toho jsme tady přeci my...investoři! Ne? :smile_anim:

Ty jo, ještě že sem nechodí moje paní.... :gora:

Jako druhé auto jsem koupil na lítání do večerky Swifta, kdo myslíte, že v něm jezdí. Paní se usmála a se slovy, že si to mám nechat jako hračku, mě vypoklonkovala. Prý pokud zase budu kupovat auto, tak nějaké SUV, klidně jetý, ale SUV a to si prej pak nechá. Když jsem jí v legraci řekl,že je carevna, tak odvětila, že ne, ale že nebude jezdit s malou v něčem, co vypadá jak TIC-TAK. A má pravdu,žena moje chytrá...ovšem já v tom jezdit můžu...:-)

Odkaz ke komentáři

Já se teda přiznám, že se jim ani nedivím. Ty ano? Jsou to přeci pěkný auta. Dobře se z nich leze, mají hezčí barvu než všechny stříbrný Oktáfky a hlavně líp jednou. A většinou jsou to 4x4. Nevidím důvod si podobný nákup zdůvodňovat crash testem. Od toho jsme tady přeci my...investoři! Ne? :smile_anim:

moc dobře řečeno, to teda jo :cheers:

Odkaz ke komentáři

základ byl pobavit, bylo mi pani v podstatě líto, ale tato dsikuze není od věci, ale to co tu psal Cyril i někdeří další přeci netvrdí, že si všichni koupíme SUV ať jsme in, ale protože jsme situaci vyhodnotili jako nebezpečnou na ježdění ve standardním autě, tak koupíme SUV pro manželky s dětma, jsme klidnější když s nima jede ve 4x4 něž v mým GTI

nic další to nemělo obsahovat, alespoň za mě

Odkaz ke komentáři

ma draha polovicka najede asi 5tis za rok, nabizel jsem ji novyho golfa, ale ne, ze chce velky auto, ze maly nema rada, tak ma CR-V. ja mival dycky kombajny, ale co mam X5, tak uz nizky auto nechcu, premyslim jeste nad dodavkou, nejaky viano a tak, protoze se mi proste libi sedet na hurce a potrebuju vozit hromadu vjeci..

edit: a kdyz nakladam tri velky plynovy flasky, lip se mi to dava do vyssiho auta, nemusim se tak hrbit..

Upraveno uživatelem sibirnaya
Odkaz ke komentáři

ma draha polovicka najede asi 5tis za rok, nabizel jsem ji novyho golfa, ale ne, ze chce velky auto, ze maly nema rada, tak ma CR-V.

podle nejakych (serioznich) vyzkumu se zenske citi lepe v autech, ze kterych maji lepsi vyhled.

muj neseriozni dodatek - mozna potrebuji mit pocit vetsi kontroly nad situaci (a to nejenom v aute :)))

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...