Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jako služební auto běžných zaměstnanců je Octavka luxus, já bych jim dal maximálně Ford Focus a hotovo :)

Tak ony jsou i firmy, které mají pocit, že by měly podporovat výrobce působící v té zemi, kde podnikají. Proto ty Oktávky.

A já s tím i docela souhlasím. Chtěl jsem původně Superba, ale odradilo mě, že se krade (Opla moc zlodějů nechce :) ) a navíc jsem se s výbavou, kterou jsem chtěl, dostal už dost přes limit, který jsem měl. Takže jsem vyměkl a jako patriot se nezachoval :(

Odesláno

Tak ony jsou i firmy, které mají pocit, že by měly podporovat výrobce působící v té zemi, kde podnikají. Proto ty Oktávky.

Chápu, tak podporují Němce, kteří lejou veškeré zisky ven a lepí tím díry v propadu prodeje VW :)

Odesláno

Opel je převlečenej Saab, takže to musí být spolehlivý auto :D ...(a ti, co tvrdí, že je to naopak, tomu vůbec nerozumí)

A Saab je (byl) převlečený Isuzu...to si nevybereš

Odesláno

Chápu, tak podporují Němce, kteří lejou veškeré zisky ven a lepí tím díry v propadu prodeje VW :)

Alespon to zustane v EU a nejde to do asie :-)

Odesláno

Ještě ke Škodovce, zaujalo mě, že mají tržby za rok 2011 cca 252 mld., z toho se na tom ČR podílí 9%!! tak to jsem tedy nečekal a bez našich občanů se klidně Němci obejdou i prací i nákupem aut :)

Odesláno (upraveno)

Tak ten svůj názor rozveď, ne? Jinak to jsou jen kecy.

U nás mají obchodníci Oktávky v kombíku, dieselovej motor, výbava Elegance + budget cca. 40.000Kč na dovybavení navíc.

Ročně najedou 40 - 50.000km.

Každé 3 roky mají auto nové a jezdí s ním pouze oni.

Auta kupujeme hotově.

Tak pokud je Oktávka chrastítko, které by sis nekoupil, tak mi napiš auto, které by sis koupil, aby stálo nové v kombíku a dieselu do 550.000Kč (po slevě od dealera).

S těma autama nejsou problémy, servis je po 30.000km a pokud si dobře pamatuju, tak za posledních 5 let se ani jedna neposrala a to jich máme celkem dost.

Takže co mám říct bossovi, že má obchodníků kupovat? :)

Edit: jo a aby to byla nižší střední třída (tzn. Oktávka, Focus, Astra a podobně)

Nemám čas spravuju kotel :D .

No proč bych měl zdůvodňovat, že Oktávku nechci? Proč bych měl zdůvodňovat např. že nechci bydlet v paneláku, ale ve svým? :D Od roku 86 prostě jezdím já i celá rodina s jedním mým oblíbeným typem auta a Škodovky jdou mimo mě. Nesleduji je, ani nevím jaké typy se vyráběji, moje jediná praktická zkušenost s nimi jsou jizdy v taxících, již uvedená jízda do Mnichova a pokus o nákup Superba do firmy.

Nijak jsem se nechtěl dotknout Škodovkářů, jen jsem napsal svůj názor, ani neřeším ceny a poruchy.

Závady má každé auto, ať je to Kia za pár korun, nebo Mercedes za 5 mega :).

Já osobně teď nemám žádné auto a taky mě je dobře. Když potřebuji jet do města na kafe poprosím ženu, nebo dceru o ony mě laskavě zapůjčí svoje stroje.

Edit: jo a ještě jedna jízda Fabií jako spolujezdec HK - Žamberk. To byl taky horor :D

Upraveno uživatelem jirka404
Odesláno (upraveno)

..tak jsem dnes obnovil záložní vůz a nahradil letitou RSu touto praktickou kráskou..:smile_anim:..motor 1,9TDi..dnes jsem dal cca 4sta kiláků a spotřeba 5,0..hmm..takové normální chrastítko..:D

pěkná fotka. jak z časáku :)

edit: řízení napravo? :worried_anim:

Upraveno uživatelem montemar
Odesláno

pěkná fotka. jak z časáku :)

edit: řízení napravo? :worried_anim:

..je to fotka z časáku..v těch sračkách na těch černých plechách to zas tak oslnivá kráska není..:D

Odesláno

Rizeni je normalne, fotka je zrcadlove otocena. Mrkni na CZ na registracni znacce smile.gif

Ale chvilku mi to taky trvalo, než sem to našel:smile_anim:

Odesláno (upraveno)

U škodovky bych měl asi problém s poruchovostí. Stačí se podívat na různé tabulky ADAC a další a člověk zjistí že to není žádná olympiáda plus máme dvě v práci a taky to jezdí do servisu nějak často. No zase na druhou stranu je to škodovka a ta se v Čechách vždycky bude prodávat dobře.

http://www.kurzy.cz/tuv-testy-spolehlivosti-automobilu/

Upraveno uživatelem Kasprik
Odesláno

Díky novém modelu stojí dnes skoro nový předchozí model Octávky do 300 tisíc, tak to je v ceně dvojích levnějších Rolexek, tak to musí člověk brát.

Odesláno

U škodovky bych měl asi problém s poruchovostí. Stačí se podívat na různé tabulky ADAC a další a člověk zjistí že to není žádná olympiáda plus máme dvě v práci a taky to jezdí do servisu nějak často. No zase na druhou stranu je to škodovka a ta se v Čechách vždycky bude prodávat dobře.

http://www.kurzy.cz/...sti-automobilu/

..problém to je...serou se dost..oproti 1čkové generaci..ale která značka ne..? u medvěda v 80ti tis km vytečené tlumiče..podotýkám normální ježdění..žádná divočina..:crying_anim02:

Odesláno

Chlapi, čím viac elektroniky bude v autách, tým to bude horšie.

V časoch, keď som mal jednuduché vstrekovanie, som mal na palubovke 5 kontroliek, z toho iba jednu výstražnú.

Problém som riešil sám aj bez zdviháku a diagnostiky, dnes je manuál k autám hrubší ako telefónny zoznam Hong-Kongu, nehovorím o tom, že aj na výmenu žiarovky potrebuje človek 2 hodiny a špecializované náradie....

...a potom to aj tak musí dať na diagnostiku, aby to autu oznámil (to berte samozrejem s rezervou).

Celkom rozmášľam nad tým, že si kúpim opäť niečo s karburátorom.

Odesláno

Díky novém modelu stojí dnes skoro nový předchozí model Octávky do 300 tisíc, tak to je v ceně dvojích levnějších Rolexek, tak to musí člověk brát.

Keby ste mali voľných 300 tisíc KČ a nemali ani auto ani hodinky, čo by ste si radšej kúpili?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...