Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pri týchto nazvyme to "exotických" vozidlách sa nepočíta s vysokým nájazdom km, nakoľo majiteľ týchto vozidiel nemá iba toto jedno odparkované pred panelákom...

Poznám človeka čo v Maserati menil motor po 30 000km, druhý zase do svojho SLR-ka po kúpi minul milióny na servis, ale hold, pre týchto ľudí to nie je nič také, čo by im narušilo životný štandard, proste to dá do servisu a bude chvíľu jazdiť na Range Roveri a pod...

Na druhej strane môj sused nedá dopustiť na auto, ktoré práve vlastí, bez ohľadu na jeho neduhy, až keď ho predá...

No s tímto nesouhlasím, zrovna 911 jsou na západě běžně používané jako auta na denní ježdění a jejich nájezd tomu odpovídá. Proto jsou i braná jako jedna z nejspolehlivějších aut vůbec. Model boxter anketu TUV (ted snad nekecám) dokonce vyhrál.

A jen pozor při srovnání sportáků z Německa a Itálie, rozdíl ve spolehlivosti je propastný. Na f430 se jen spojka měnila velmi často, o motorech nemluvě..u Ferrari i v inzerci není problém najít auta co mají najeto pár tisíc. A to nejen F430. Prostě Ferrari a další auta z Itálie mají neskutečné kouzlo, ale nemůžou se srovnávat se spolehlivostí aut z Německa. Tady to není teorie , tohle je fakt, proto jsem i uvedl příklad tu 911 že i tak obecně kvalitní auto se může dost kazit. Proto bych na oktávce hledal jiné chyby než spolehlivost.

Odesláno

No s tímto nesouhlasím, zrovna 911 jsou na západě běžně používané jako auta na denní ježdění a jejich nájezd tomu odpovídá. Proto jsou i braná jako jedna z nejspolehlivějších aut vůbec. Model boxter anketu TUV (ted snad nekecám) dokonce vyhrál.

A jen pozor při srovnání sportáků z Německa a Itálie, rozdíl ve spolehlivosti je propastný. Na f430 se jen spojka měnila velmi často, o motorech nemluvě..u Ferrari i v inzerci není problém najít auta co mají najeto pár tisíc. A to nejen F430. Prostě Ferrari a další auta z Itálie mají neskutečné kouzlo, ale nemůžou se srovnávat se spolehlivostí aut z Německa. Tady to není teorie , tohle je fakt, proto jsem i uvedl příklad tu 911 že i tak obecně kvalitní auto se může dost kazit. Proto bych na oktávce hledal jiné chyby než spolehlivost.

Hej, súhlasím, Porsche patrí tabuľkovo medzi naspoľahlivejšie vozidlo ( alebo teda aspoň patrilo ), ale aj v Stuttgartskom závode môže mať niektorý montážnik zlý deň a to sa môže odzrkadliť na pár kusoch v negatívnom slova zmysle...

Odesláno

Nevím jaký zisk udělal VW, Škoda cca 16 mld. Přibližně 50 mld. má půjčeno od škodovky VW.

To nevadí, že to nevíš, proto jsem ti to taky napsal.

Koncern VW cca. 400 miliard.

Z toho Škodovka cca. 5%.

Proto jsem pouze poukázal na to, že tvrdit, že Škodovka dotuje pokles zisku VW, je legrační, protože těch 5% toho fakt moc nezadotuje.

A nic na to nemění ani to, že je Škodovka druhá nejziskovější z koncernu (po Audi).

:) Porsche do toho, samozřejmě, nepočítám :)

Odesláno

Klídek :) . Už jsem někde výše psal, že nemohu poradit které auto koupit, protože je moc neznám (snad jen jako občasný uživatel), no a když ti napíšu kup si bavoráka, tak mě sežereš :clap: .

To je dost na prd radit, co si nekoupit, ale co si koupit, to neporadit, protože jsi občasný uživatel, který auta nezná :)

Odesláno

Ona spolehlivost dost záleží na náhodě, dá se říct že je pár aut která jsou dlouhodobě spolehlivá, jako porsche 911, ale i tam se najdou chyby. Znám případ kdy u nové 997 4s odešla prvně převodovka, potom začal prosakovat olej a nakonec katalizator s termostatem. To vše během asi 2 měsíců. A zrovna spolehlivost u kokty jsem myslel že je vcelku slušná, neberu v potaz vysypaná turba apod. Protože to je o zacházení a úplně stejně můžou odejít i u jiného auta. Octy s kterýma jsem jezdil a které jsme měli nebo vlastně stále máme i v rodině patří k autům s kterýma není žádný problém.

Prostě celkově bych to přestal řešit, dokud bude existovat BMW 3 tak octa nikdy nejlepší ve třídě nebude, to prostě není možné. Věřím tomu že ted nová by se mohla vyrovnat Mondeu, ale to kdo ví, počkám si až se svezu.

Domnívám se, že té Octávce moc fandíš. Do Mondea bude mít hodně daleko, asi tak o jednu třídu. Tím nechci říct, že bude špatná, ale porovnáváš hrušky s jablkama. Octávka, i když je dlouhá a má velký kufr, patří pořád svojí technikou do nižší střední třídy.

Odesláno

žebříčky závad aut sestavené třeba TÜV musí nutně zkreslovat... velká většina závad je přece rozpoznaná samotným majitelem auta a ten si ji dá opravit do servisu. neumím si představit, že by čekal na to, až půjde technickou...

Odesláno

To nevadí, že to nevíš, proto jsem ti to taky napsal.

Koncern VW cca. 400 miliard.

Z toho Škodovka cca. 5%.

Proto jsem pouze poukázal na to, že tvrdit, že Škodovka dotuje pokles zisku VW, je legrační, protože těch 5% toho fakt moc nezadotuje.

Ten pokles je v řádu jednotek procent a tak si půjčili (vzali) 2mld. EUR tedy o hodně víc než je ten pokles ;)

Odesláno

Domnívám se, že té Octávce moc fandíš. Do Mondea bude mít hodně daleko, asi tak o jednu třídu. Tím nechci říct, že bude špatná, ale porovnáváš hrušky s jablkama. Octávka, i když je dlouhá a má velký kufr, patří pořád svojí technikou do nižší střední třídy.

Tomu nerozumím, to že je Oktávka zařazená do nějaké jiné třídy, tak, jak je někdo stanovil, tomu rozumím, ale jakou technikou je o třídu níž, čím zaostává?

Odesláno

Tomu nerozumím, to že je Oktávka zařazená do nějaké jiné třídy, tak, jak je někdo stanovil, tomu rozumím, ale jakou technikou je o třídu níž, čím zaostává?

Mohu se zeptat čemu nerozumíš? Octavka je postavená na podvozkové platformě shodné s Golfem, A3 atd. a tato platforma patří do nižší střední třídy. Do shodné nižší střední třídy patří např. Ford Focus, BMW 1, nebo korejci Kia Ceed a Hiundai (nebo jak se to píše) i30. To že Octavia je natáhlá do délky a má obří kufr neznamená, že patří do stejné třídy jako Passat nebo Mondeo. Musíš vzít v úvahu i vnitřní prostor pro posádku.

Další rozdíl je v provedení náprav jak konstrukčním tak v dimenzování. Ono i víceprvek OII (starý Golf) a víceprvek Passat je rozdíl. (Nový Golf nebo OIII jsem zatím neviděl.)

Zkus si porovnat jízdní vlastnosti stejně vybaveného Passatu a Octávie. Je to u současné OII trochu jinde, jaká bude nová OIII nevím, ale vzhledem k tomu, že kromě nejvýkonnějších motorů, nebude mít vzadu víceprvkovou nápravu, tak si myslím, že jízdní vlastnosti budou ještě horší(vyjma toho nejvýkonnějšího provedení, tam by to mohlo být hodně podobné).

Domnívám se, že si koncern pomohl stejně jako Peugeot u 508. Když jsem předloni vybíral co si koupit, projel jsem se (alespoň přes víkend a minimálně 400 km) snad ve všem, co patří do střední třídy. Když jsem sedl do 508 byl jsem překvapený, že to není uhoupaný kočár a že to docela zatáčí. Jenže když jsem to vzal trochu do zatáček, zjistil jsem, že ESP má plný počítač práce s tím, aby auto jelo tam kam má. Většina řidičů to nepozná, ale kdo občas jezdí svižněji a protáhne nějakou ostřejší zatáčku, tak si toho všimne hned.

Ale v žádném případě neříkám, že nová Octavka je špatná. Jenom ji neglorifikuji a snažím se na ni dívat objektivně a porovnávat ji s auty stejné kategorie.

Návštěvník Zmizík
Odesláno

V oktávkách jezděj lidi, co by chtěli pasáta nebo audi.

Odesláno

Tyhle statistiky je třeba brát trochu s rezervou

S rezervu ano, ale ne úplně. Měl jsem Hondy Accordy od roku 1996 až do 2010, takže několik generací. Kvalita šla postupně dolů a poslední model šel z domu na 60 kkm po dvou letech. Mezi tím spadnul Accord z nějakého 15. místa v žebříku spolehlivosti kousek pod průměr startovního pole. Objevovaly se vady, na které ani nesvolávali, ale odstraňovali je v rámci servisních kampaní léto-zima. Kdo na ně nechodil, měl smolíka. Stejné je to i u jiných značek. Pokud je žádáno maximum výbavy za minimum ceny, jinak to asi nejde. Teď jsem benzínový Subarista, k plné spokojenosti (zatím).

Odesláno

Ten pokles je v řádu jednotek procent a tak si půjčili (vzali) 2mld. EUR tedy o hodně víc než je ten pokles ;)

A jak to, prosatana, souvisí s tím, co jsi napsal o několik příspěvků zpět???

Vždyť mluvíš každou chvíli o něčem jiném, Josefe :)

Odesláno

Tak první test už je venku.

http://www.autoforum.cz/testy-aut/test-skoda-octavia-iii-2013-dva-kroky-vpred-jeden-vzad/

Co mě ale u auta za 3/4 míče překvapuje je toto, to jsem už hodně dlouho neviděl... :D

No tak to je bomba :) . Nevím jak ve skutečnosti, ale podle toho videa ten motor dělá děsný kravál. No a to pískající turbo bych "vyrval" po pár kilometrech.

Odesláno

Ohledně spolehlivosti - když jsem byl v Dubaji, jako taxíky tam hodně jezdily Toyoty Camry.

Seděl jsem v jednom, co měl natočených 400.000km a nehádal bych mu ani polovinu.

Nevím, jestli je to u Camry pravidlem či nikoliv, ale hrozně mě to překvapilo, kdybych si někdy kupoval ojetinu, tak bych šel do Camry.

V Německu jsem často, takže taxíků z letiště už jsem zažil hromadu a i když je starej Éčkovej Mercedes držák, tak ta ojetá Camry vypadala o dost lépe.

Odesláno (upraveno)

No tak to je bomba :) . Nevím jak ve skutečnosti, ale podle toho videa ten motor dělá děsný kravál. No a to pískající turbo bych "vyrval" po pár kilometrech.

s turbem souhlasím... ale normální vlastnost to rozhodně není.... krávál, který motor? :)

superb má vzpěry...koukám že to někdy píská i u benzínu... mě u superba nepíská nic :worried_anim:

Upraveno uživatelem Lion
Odesláno

Ohledně spolehlivosti - když jsem byl v Dubaji, jako taxíky tam hodně jezdily Toyoty Camry.

Seděl jsem v jednom, co měl natočených 400.000km a nehádal bych mu ani polovinu.

Nevím, jestli je to u Camry pravidlem či nikoliv, ale hrozně mě to překvapilo, kdybych si někdy kupoval ojetinu, tak bych šel do Camry.

V Německu jsem často, takže taxíků z letiště už jsem zažil hromadu a i když je starej Éčkovej Mercedes držák, tak ta ojetá Camry vypadala o dost lépe.

Ohledně spolehlivosti, když jsem tedy odkojenej tou Afrikou :D , tak v JAR nejspolehlivější v žebříčkách Toyota Landcruiser a nejhorší BMW 5" Mám takovej pocit, že BMW s řízením na pravé straně se montuje právě tam, tak kdoví jak to tam ty černoši dávaj :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...