Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

To já taky, proto v ČR už nekoupím ani babettu :furious: Zase jsme objeli asi dvacet aut a já už to prostě vzdávám, samej podvod" A jak je to s tou spolehlivostí kluci, to mě zajímá trochu více"

Já už jsem na ty auta po starých pánech doktorech, kteří s tím jezdili jen kolem komína, v plné palbě a se 120.000km docela alergickej...

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

uz aj v nemecku su to bazare plne rumunov a vsakovakych podvodnikov....nechapem tie najazdene km. ja som kupil rocne auto po prvom majitelovi na SVK, ktore malo najazdene 70,000,-km, tak nech mi niekto nevyklada, ze za 10 rokov najazdi len 120tis....to musi byt fakt nahoda (vid moja sestra - skoda Fabia 1.4 r.v.2001 - naj.32000km :-D)

Odkaz ke komentáři

Nesmíš do Východního :D Km jsou na 100%, s ověřením nemám problém, bylo servisováné v MB do poslední chvíle a tam to dle VIN potvrdily. Ty auta se sice opravdu pohybují okolo 1500,00 Eur, ale jsou to většinou hajtry. Tohle by mělo být úplně bez investic, z nějákou dvouletou zárukou, zjišťuji ještě jak to s tou zárukou přesně je. Jinak jsem popletl fotky, tohle má hezčí kola a trochu jinou barvičku, ale jinak identický model.

uz aj v nemecku su to bazare plne rumunov a vsakovakych podvodnikov....nechapem tie najazdene km. ja som kupil rocne auto po prvom majitelovi na SVK, ktore malo najazdene 70,000,-km, tak nech mi niekto nevyklada, ze za 10 rokov najazdi len 120tis....to musi byt fakt nahoda (vid moja sestra - skoda Fabia 1.4 r.v.2001 - naj.32000km :-D)

post-364-0-98069000-1380715613_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Já koupil auto z roku 2005, který dovez z Německa borec v roce 2009 a prodával ho teď. Naprosto v pohodě, kilometry odpovídaly, všechno v pohodě, včetně předprodejního servisu. Nevím, čeho se bát. Ale je pravda, že to bylo přes inzerát a nebyla to bazarovka - přímo od majitele.

Ale i kdyby, radši objedu 5 bazarů v Čechách, než v Říši teda..

Upraveno uživatelem Jeremy
Odkaz ke komentáři

V zahraniží se asi nakupuje lépe, ale já jsem si už asi vychytal systém, jak nenaletět a nebo mám kliku, nevím. Určitě i u nás jsou zachovalé kousky s malým nájezdem, bývalka prodávala Civica zr.1997 s nájezdem 90 tisíc, servisované v Hondě, garážované. I vy dáváte příklady že to možné je. Před svěma roky jsem koupil Mondeo MKIV z r.2008, najeto 127000 km v bazaru v Brně,ˇčerstvý dovoz z Německa, to auto mohli klidně stočit v jakém bylo stavu, neudělali to a já koupil skvělé auto za skvělou cenu. Rúzných důchodcovských apod. aut je skutečně dost, máma taky zrovna něco prodává, už si netroufá řídit a auto jelo 2x ročně na hřbitov a 10x ročně do Pardubic do Globusu na nákup, to je roční nájezd cca 1500 km. Bohužel je tu dost podvodníků a jak slyšíme "auto po důchodci", 90% lidí dává ruce pryč a přitom často neoprávněně. Můj poslední příklad, asi nejkřiklavější - vloni jsem v Praze koupil Mazdu MX-5 z roku 2003, najeto 17500 km. Jasně, s těmihle auty se jezdí spíš pro radost, ale stejně se nájezdy MX-5 z té doby pohybují mezi 80 a 120 tisíci km. Bylo to v inzerci a já byl asi první, kdo tomu uvěřil i když mi to trvalo týden. Když jsem se pak dozvěděl, že prodávajícím je zpěvák Petr Spálený, auto kupoval nové v ČR, servis v Mazdě, nájezd sedí a hlavně když jsem to auto vypadající lépe než nové, viděl, sedl jsem si na zadek a neváhal ani vteřinu (mimochodem jsem s ním dnes v práci a je úžasným zdrojem radosti a zábavy, přestože jsem měl mnohem silnější auta).

Dobré auto se dá koupit i tady a nemyslím, že je to vždycky náhoda, spíš systematické hledání seriozního prodejce a dobrého kusu. Vždycky to nejde, ale dávám tomu přednost před dovozem a to z různých důvodů. Uznávám ale, že u některých konkrétních typů aut nic než dovoz nezbývá.

Odkaz ke komentáři

Já mám bohužel opačnou zkušenost, na firmu by se nám hodil Grand Scenic 2,0T, který byl v inzerci s 58.000 km najetými z roku 2007, koupen v ČR, první majitel, servisováno jen v Renaultu, za 128.000 Kč. Po telefonátu vše potvrzeno, že je vše OK nic lakovaného apod.

Jel jsem se tam podívat ještě v to odpoledne, až do Kyjova přes celou ČR s hotovostí v kapse. Auto roztrženou koženou bočnici řidičovy sedačky, řadička sedřená, dodrbaný volant, jak to auta s 200k km nemají, fotky byly udělané tak, že toto zrovna vidět "náhodou" nebylo. Serviska plná razítek nějakých garážníků se "specializací renault"... takže jsem si dal zase 200 km domu a druhý den po prověření u Renaultu to auto v jejich evidenci nikdy nebylo. Komedie.

Odkaz ke komentáři

Mě to také tak přišlo, ale pokuď je zrovna tohle áčko v super stavu, nebourané a s dobrým nájezdem km, tak to tak prostě stojí a to i v  SRN. Samozřejmě se prodávájí i za tisíc Euro, ale měl by jsi ty auta vidět, to je akorát tak do nich pade zrovna nasypat a hlavně většinou bouračky, které se stejně v ČR budou prodávat za dost, až je nějákej lupm dotáhne. Mladá to má jenom na nákupy po městě, takže si myslím, že to bude stačit a hlavně s tím hned na začátku nechci někde běhat po servisech" Kamarád, kterej mi to sprozdřekovává mě dá i bez údržbovou 2 letou záruku, to se v dnešní době nevidí anebo vidí, ale většinou je to podvod  :smoke: Jeho znám již pár let, tahali jsme spolu motorky, férovej kluk, no a nikdo z okolí s ním ještě neměl problém, tak snad.

Při vší úctě, kupovat 13 let staré auto, i když Mercedes za 70000 z DE mi přijde jako nesmysl. Je to prostě strašně starý při dnešní spotřební kvalitě.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Jagman

Ačko: Skoro každá blbost motor ven, vpodstatě i normálně levnej ukol je drahej páč práce zabere nesmysl času(né každej mechanik ti Ačko bude dělat nebo bude vědět jak) jak je vše dělané na....................to opravdu u MB zas mysleli jak u protikorozní ochrany za mě nebrat

P.S. já mám všechny auta Čr a žádnej problém :)

Odkaz ke komentáři

No co by mu řekli, tady ten motor, žere tak 8 litrů při slušné jízdě a ať si dá bacha na rez kolem hran dveří. lemů a třeba i v motorovém prostoru. :-)

african ma cecko, tak nechce zene koupit tez cecko, becka sou drahy a acko je furt mercedes.. ja ho celkem chapu :) nicmene Vlasto, prvne se poptej tech hocu, s kerejma mas dobrou zkusenost a servisujou ti cecko, co ti na acko reknou..

Odkaz ke komentáři

Díky moc kluci za postřehy, počítal jsme spíš s osobní zkušeností nějákého majitele, ale asi tady žádnej není, škoda" Samozřejmě jsem to konzultoval se servisákama a jako nic strašidelného jsem od nikoho neslyšel, ba naopak, že je to vcelku spolehlivé auto, díly cenově dostupné a navíc na vrakáčích v Polsku jich leží haldy, jelikož áček je tam prej rozsekanejch miliarda, no jo, Poláci :lol2:  Největší starost je prej automatická převodovka, která čas od času umře, v Polsku 5.000,-Kč a může tady být do 24 hodin, takže v tom také nevidím problém. Spotřeba na obsah 1.4 vysoká, přesně jak píše long, ale prej furt lepší než Fiat, kterej žere jenom šest, ale za to je furt na rampě :sweatdrop:  No nic,kámoš dnes na noc vyjíždí, má tam na výběr z pěti kousků, tak snad nějákej medvídek dopadne, nejvíc se mě líbil ten černej, co jsem postnul, ale ona reality prý na místě bývá trochu jiná. Ještě jednou díky za rady :notworthy:

Odkaz ke komentáři

Díky moc kluci za postřehy, počítal jsme spíš s osobní zkušeností nějákého majitele, ale asi tady žádnej není, škoda" Samozřejmě jsem to konzultoval se servisákama a jako nic strašidelného jsem od nikoho neslyšel, ba naopak, že je to vcelku spolehlivé auto, díly cenově dostupné a navíc na vrakáčích v Polsku jich leží haldy, jelikož áček je tam prej rozsekanejch miliarda, no jo, Poláci :lol2:  Největší starost je prej automatická převodovka, která čas od času umře, v Polsku 5.000,-Kč a může tady být do 24 hodin, takže v tom také nevidím problém. Spotřeba na obsah 1.4 vysoká, přesně jak píše long, ale prej furt lepší než Fiat, kterej žere jenom šest, ale za to je furt na rampě :sweatdrop:  No nic,kámoš dnes na noc vyjíždí, má tam na výběr z pěti kousků, tak snad nějákej medvídek dopadne, nejvíc se mě líbil ten černej, co jsem postnul, ale ona reality prý na místě bývá trochu jiná. Ještě jednou díky za rady :notworthy:

Hele a ten kámoš by uměl sehnat i něco jinýho? :)

Já totiž nějak nemůžu najít to, co bych chtěl, tady u nás. Resp. můžu, ale v Němcích je to nějaký levnější a vypadá to i líp. Divný.

Odkaz ke komentáři

Sežene cokoliv, zeptám se ho a pokud bude souhlasit, dám ti kontakt a už je to pak mezi Vámi" Odkud jsi a jaké auto by mělo jít, abych mu měl co říct  ;)

Hele a ten kámoš by uměl sehnat i něco jinýho? :)

Já totiž nějak nemůžu najít to, co bych chtěl, tady u nás. Resp. můžu, ale v Němcích je to nějaký levnější a vypadá to i líp. Divný.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...