azeppelin Odesláno 23. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2020 (upraveno) Houba bude mít velkolepej mediální pohřeb. Promluví celebrity, nějaké to rabování, ten co ji zaživa sněd půjde rovnou ke zdi, páč Black lives matter! Upraveno 23. června 2020 uživatelem azeppelin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 5. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2020 Odpoledni venceni Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 5. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2020 Krásný! Jdu do lesa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 5. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2020 (upraveno) Sem tam byl taky a krom lišek, těch je jak hnoja jsem našel ožraný křemenáče a pár plesnivejch babek. Je to bída oproti minulým létům v tuto dobu. Pelhřimovsko- Černovice Upraveno 5. července 2020 uživatelem skodna Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 5. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2020 (upraveno) Mně se podařilo objevit lesík kde bylo spousta křemenáčů habrových, slunce šlo k obzoru, lumi svítila, pěkný to bylo Upraveno 5. července 2020 uživatelem Tom4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
horal Odesláno 5. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2020 před 4 hodinami, Roman I. napsal: Odpoledni venceni Neke, kde? Máma mi včera tvrdila, že rostou jen dole v kraji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 5. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2020 Záhory Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 6. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. července 2020 Dneska to nebylo tak spektakularni jako vcera, nicmene mlade masaky jsou pro me jedny z nejlepsich pochoutek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LovecK Odesláno 6. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. července 2020 Malej a velkej... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tikzot Odesláno 6. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. července 2020 ja jen velkej, teda ne tak malej no;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 6. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. července 2020 (upraveno) před 1 hodinou, Roman I. napsal: Dneska to nebylo tak spektakularni jako vcera, nicmene mlade masaky jsou pro me jedny z nejlepsich pochoutek. Jak já ti závidím... Bych se skoro vsadil (jak se na to koukám), že většina z toho mi roste za barákem... Když já poznám jen babky a hříbky.... Takže tam asi většinu nechám... I tak ale dnes více než dvacet kousků Upraveno 6. července 2020 uživatelem mAra_ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 6. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. července 2020 (upraveno) Z těch hub, co mají dole chladiče, jdou bez problémů se naučit právě růžovka a holubinky. Není to nic těžkého. Holubinky jsou jednoduché, a když si nejseš úplně jistý, uždibneš si do pusy kousek klobouku. Nejedle jsou hořké jako prase. Ze začátku se nauč holubinku namodralou, Ta se nedá splést. Potom ještě holubinku mandlovou a bukovku, to jsou houby, co mají na pohled hezké, takové temně medové až hnědé klobouky. Ostatní holubinky řešit nemusíš. Růžovku vyďoubneš z jehličí kompletně celou, nemá kalich smrti. Tu sukýnku má vždycky vroubkovanou a na řezu nebo když je porušená, tak má načervenalý okraj. Podle mě při troše pozornosti nezaměnitelná houba. Když svoje spektrum Rozšíříš o tyhle dva druhy, v kuchyni poznáš obrovský rozdíl. Do ostatních hub se podle mě už nemusíš tlačit. Já chodím na houby od malička, Trochu je znám, i když nejsem žádný super houbař, tak malý žampion na kraji lesa bych se třikrát rozmyslet, než bych ho sebral. Upraveno 6. července 2020 uživatelem Roman I. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Geodet Odesláno 6. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. července 2020 Poznat masáka je jednoduchý. Noha musí být narůžovělá. Nesmí bejt čistě bílá! Dále má pod kloboukem takovou sukýnku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dali Odesláno 18. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2020 Dnes košík křemenáčů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 19. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2020 To je nádheja, pane Kjob! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 19. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2020 (upraveno) Perfektní houba, zřídka kdy červivá, na sušení ideální. Byl jsem na barevné houby včera, takže lišky a klouzky a plnej les krasnorůžků (nejedlé, nechat v lese). Upraveno 19. července 2020 uživatelem Tom4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 15. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. září 2020 Chystam houbove hody. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 15. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. září 2020 Nasel sem nejaky houby a mrtvyho hada, cervivy bylo oboje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 15. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. září 2020 No jo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 20. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2020 Vložím pár kousků do místní mykologické poradny: Tohle v reálu je na klobouku trochu narůžovělé a rostlo to v takových shlucích. Co to je? Je to jedlé? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se