Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ja mam papierove fuzy a malo. holim sa 2x tyzdenne. Aby som v rozumnom čase minul 100ks wilkinson/gillet tak ju vyhadzujem po 1nom max po 2hom. Ale uz po 1om nic moc . 10-15holeni to je maso :-) ...tu feathers musim skusit !

Edit>a naparujem len občas ...olej? To som ešte nepocul

Upraveno uživatelem minimus80
Odesláno

Vlastne to delam stejne jako v holičstvích - a dost se mi to osvědčilo. Nejdriv olej a trochu promasírovat, pak napařit a ty vousy jdou pak dolu, jako po masle. A tlama je jako detska prdýlka.

Odesláno

Ja ten olej vyzkousim, take jsem to neznal.

Dik

Odesláno
  V 24. 2. 2017 v 7:44, Frantik napsal:

Zmekcit vousy naparenim a olejem je snad povinnost, ne?

Jasne, myslel som to tak ze ak pouzivam feather tak to musim urobit obzvlast dokladne, inak neda viac ako 1 holenie.

Odesláno

Hele delal jsem to i jiných ziletek. Ja nejsem zadnej holicskej guru, jen aplikuju věci, které jsem nekde videl a zazil a když mi to delali v Barber shopu nebo u Gentleman Bros a videl jsem, jak to funguje, delam to taky :-) A ten rozdil tam je. Je ale potřeba rict, ze se holim jednou za tyden/dva a vždy v nedeli k veceru, takze tomu dam cas a peci a i me to bavi. Delat to denne.....nevim nevim :-)

Odesláno (upraveno)
  V 23. 2. 2017 v 20:05, stosi napsal:

Jen bych doplnil - holit se ideálně po sprše a netlačit. Featherska Tě jinak proškolí, vydatně! :D

Neboj, myslim, že už sem se něco naholil, navíc na http://www.britva.cz je o ni pěkně psáno  :) ale dík

Upraveno uživatelem morepower
Odesláno (upraveno)
  V 24. 2. 2017 v 7:44, Frantik napsal:

Mam Feathery a v nejakem zachvatu jsem koupil před rokem/dvěma asi 6 baleni. Vysledek je, ze jedna žiletka mi vydrzi na cca. 10-15 oholeni a to ji pak vyhodim jen proto, ze je mi to uz trapny, když jsem koupil tolik baleni :-) Zmekcit vousy naparenim a olejem je snad povinnost, ne?

Já myslel, že se fousy neměkčí, ale naopak mydlením stávají křehčí, aby šly dobře oholit. http://www.pravygentleman.cz/wp-content/uploads/Holen%C3%AD-Snadno-a-rychle.pdf strana 35, ale tak můžu se mýlit   :guitar: Vždcky sem měl pocit, že pro dobrý oholení je lepší když vousy "trčí" než když se jako měkký "táhnou"

Upraveno uživatelem morepower
Odesláno
  V 24. 2. 2017 v 14:26, Frantik napsal:

No říkám, ze jdou dolu jako po masle. Jestli jsou krehci, nebo mekci, je fuk :-)

Já tě nechci chytat za slovo. Quote sem dal na blbej příspěvek, sorry

Odesláno

Nový bagřík doma, Fatip Grande Black Metal. Hnedle jsem se s ním obrousil, a jo, sedí. Při srovnání s Muhle R89 je to kus železa, zpracování není až tak dokonalé, ale je skvěle vyvážený,širší rukojeť, v ruce sedí jak ulitý. A agresivní bestie, nepozornost neodpouští, ale nádherně oholí do hladka, jak dětská prdýlka. Muhle jde od válu...

post-11107-0-01492300-1488480334_thumb.jpg

Odesláno

Ještě k těm žiletkám - mám stejnou zkušenost jako Frantík, proto jsem taky ty Feather uvedl jako své oblíbené. Mám srovnání s Tigery, Wilkinsony a ještě čímsi, možná si časem vzpomenu - ty Feathery jsou daleko nejostřejší, naprosto brutálně, a jedna žiletka mi vydrží několik měsíců. Holím se nepravidelně 1x - 4x do týdne, jak to vyjde, ale těch +/- 20 oholení na žiletku mi to myslím taky v pohodě vychází. Vousy mám jak na té poslední fotce vidět celkem husté a jsou od mládí dost tvrdé - nicméně po nahřátí a napaření (sprcha nebo ručník ohřátý v mikrovlnce) je ty feathery berou naprosto bez odporu, ani to nemusím olejovat - což se třeba o těch Wilkinsonech říct rozhodně nedalo...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...