Přejít na obsah

Jaké Primky máte právě na ruce?

Doporučené příspěvky

Pokud by šlo o Psohlavce. tak by mi to nevadilo Ale toto zavání odměnou pro aktivní pohraničníky před r.89 a ani nedomýšlím, za co se to přidělovalo...

attachicon.gifpohraniční stráž.JPG

Nějak nechápu, co proti nim máte. Chápu dobu, ale byli to kluci jako jste byli vy a prostě je tam přidělili. Co mohli dělat? Někdo kopal v kamenolomu u PTP, někdo skákal padákem, někdo jezdil tankem. Tak si tady nehrajte na to, že jste se toho neúčastnili ;) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nějak nechápu, co proti nim máte. Chápu dobu, ale byli to kluci jako jste byli vy a prostě je tam přidělili. Co mohli dělat? Někdo kopal v kamenolomu u PTP, někdo skákal padákem, někdo jezdil tankem. Tak si tady nehrajte na to, že jste se toho neúčastnili ;)

Proti hodinkám nic nemám, to jsem již uvedl. Dokumentují dobu a ve sbirce mi nevadí. Ale na ruku bych je nevzal. Jenom možná mladší by si mohli nejprve pozjišťovat něco o té době.

Ale to je věcí každého...

Upraveno uživatelem p3k
Odkaz ke komentáři

Proti hodinkám nic nemám, to jsem již uvedl. Dokumentují dobu a ve sbirce mi nevadí. Ale na ruku bych je nevzal. Jenom možná mladší by si mohli nejprve pozjišťovat něco o té době.

Ale to je věcí každého...

Mě to právě zajímá, protože můj otec byl u PS a nemohl dělat nic. Rozkazy musel plnit, nebo mohl jít sedět. Hodinky dostal taky za zadržení nějakých rakušáků, co se snažili něco převézt přes hranice do Československa a i když z toho nadšený nebyl, udělat to musel. Zarytý antikomunista. Pak se mi zajímavě čtou komentáře k odsuzování tehdejší PS, která plnila rozkazy stejně jako jakákoliv složka armády tehdy i teď. 

Nechci tady rozjíždět debaty o bůhví čem, akorát se mi líbí jako pokaždé, co se tady objeví hodinky s ovčákem, nebo jen věnováním, hned to dotyčný dostal proto, že to byla určitě nějaká komunistická zlost :) 

Odkaz ke komentáři

Důvod je prostý - když použiju parafrázi z jednoho filmu - "příkaz zněl jasně..."

Nezatracuji hodinky, jsou určitě zajímavostí každé zbírky a majiteli je přeji, ale prostě dříve se hranice střežila, aby půlka lidí neutekla a to za každou cenu, a pak mi  přijde bizardní nosit tuto odměnu na ruce. A to že někdo byl vybrán k PS neznamená, že je zatracen. Ale jak jsem uvedl, je to každého věc, já mám na to jenom svůj skromný názor.

aušseztimzmiř

Upraveno uživatelem p3k
Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

Důvod je prostý - když použiju parafrázi z jednoho filmu - "příkaz zněl jasně..."

Nezatracuji hodinky, jsou určitě zajímavostí každé zbírky a majiteli je přeji, ale prostě dříve se hranice střežila, aby půlka lidí neutekla a to za každou cenu, a pak mi tato odměna přijde bizardní nosit na ruce.

aušseztimzmiř

úplná píčovina ..... už nic nechci vědět, to mi stačí

Odkaz ke komentáři

Taky to trochu nechápu, když bych nesplnil rozkaz vyjet z tankem, nebo s vyprošťovákem, dostal jsem přinejmenším čtrnáct vostrejch. Pokud bych byl u PS tak rozkazy platily stejně, jen byly jinýho znění. Prostě rozkal zněl jasně. Muž  s koženou brašnou nesmí projet. Na ruku bych si je dnes dal stejně jako cokoliv jinýho. Za ad1. jsem je nedostal já, a tím pádem se nemám za co stydět,  a za ad 2. jsem hrdým sběratelem a zachraňovatelem hodinek prim, a proto je bez problému vezmu právem na ruku a rád se něma pochlubím. Takový to řeči o ničem vůbec neberu vážně a neřeším. Pokud někomu vadí, že nosím hodinky koupený někde na kolbence, který byly uděleny za cokoli, třeba za záchranu tonoucího kamaráda ve zbrani, tak ať se na ně nedívá, a už vůbec to nekomentuje. Čiší z toho holá závist. Já je taky nemám a úpřimě je zdejším kolegům závidím.

Odkaz ke komentáři

Za ad1. jsem je nedostal já, a tím pádem se nemám za co stydět, 

Čiší z toho holá závist. Já je taky nemám a úpřimě je zdejším kolegům závidím.

A ten co chudák co je třeba dostal?... Ten se má stydět?

Prostě mám na nošení takových symbolů svůj názor, a vím, že se mnou každý nebude souhlastit. No co. Jedeme dál.

Vaškovi ty hodinky přeju, a zbytek už je kafemlejnek.

Odkaz ke komentáři

Ten chudák možná splnil rozkaz, a byl z toho vyvalenej jak vyoraná myš a nebo udělal něco, za co by ses nestyděl ani ty sám. Jinak samozřejmě souhlasím s přáním k vlastnictví hodinek a budu se opakovat, ale nemohu jinak, než jen tiše závidět

Upraveno uživatelem skodna
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...