Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

asi tak..projížďka na pohodu, jen Ti naši pomáhat a chránit by takový auta dřív rozsekali než by někoho dostihli

edit : nakonec jsem byl opraven, že to byla v8 4,7l benzínová varianta..

Upraveno uživatelem tenge
Odesláno

Wanderer měl jsi někdy psa?

Měl a mám. Tím spíš to nechápu. Když pustím psa za liškou někam do skalní průrvy, tak musím počítat s tím, že taky třeba nevyleze.

Odesláno (upraveno)

Ty jsi ten článek nečetl co? Nikdo nikam psa za liskou neposlal. Ale i kdyby poslal. Na tom se nic nemění.

Pokud by toho psa poslali za liškou, tak to je imo případ týraní zvěře a majitel by měl nést nasledky, včetně uhrazení nákladů. Což by ostatně měl udělat tak jako tak, protože volně pobíhající pes nemá v lese co dělat.

Upraveno uživatelem ensi
Odesláno

Pokud by toho psa poslali za liškou, tak to je imo případ týraní zvěře a majitel by měl nést nasledky, včetně uhrazení nákladů. Což by ostatně měl udělat tak jako tak, protože volně pobíhající pes nemá v lese co dělat.

To jsou zase moudra. A volně pobíhající dítě ti nevadí? Co kdyby se mu něco stalo?

Odesláno (upraveno)

všechna zvířata v lese by měla být přivázaná. srnky, divočáci, myslívcí, prostě všechno. nebo ještě líp to všechno postřílet. proboha kdo to kdy viděl aby ve volné přírodě běhal pes? to sou moresy. pes má být v kleci a s náhubkem a občas když pustíš dítě ze sklepa se na něho může podívat. žejo pane Fritzl

Upraveno uživatelem SCIFI
Odesláno (upraveno)

Ať se nám to líbí nebo ne, ensi má pravdu.

Viz třeba: http://myslivost.com/Poradny/Pravni-poradna/pohyb-psa-v-lese-a-jeho-blizkem-okoli

já se nebavím o paragrafech ale zdravým rozumu. ty pindy myslivců nikoho nezajímají. kdo potřebuje k psovy vodítko by ho ani neměl snad mít. kromě bígla a chrtů. to sou blázni :)

Upraveno uživatelem SCIFI
Odesláno

To jsou zase moudra. A volně pobíhající dítě ti nevadí? Co kdyby se mu něco stalo?

Tady nejde o toho psa, jak jsi si zřejmě vyložil, ale o týrání ostatních zvířat majitelem skrze toho psa. Takže tvůj příklad by měl být spíše "a volně pobíhající dítě způsobující újmu zvířatům v okolí" - a to mi taky vadí.

Odesláno

Tady nejde o toho psa, jak jsi si zřejmě vyložil, ale o týrání ostatních zvířat majitelem skrze toho psa. Takže tvůj příklad by měl být spíše "a volně pobíhající dítě způsobující újmu zvířatům v okolí" - a to mi taky vadí.

to je pravda. jsem se psem skoro každý den v lese a jediný co dělá že šikanuje a trápí ostatní zvířátka. asi mu to zatrhnu. veverky jsou ve stresu. končím. že já blbec reaguju  :frusty:

Odesláno (upraveno)

to je pravda. jsem se psem skoro každý den v lese a jediný co dělá že šikanuje a trápí ostatní zvířátka. asi mu to zatrhnu. veverky jsou ve stresu. končím. že já blbec reaguju  :frusty:

Samozřejmě tě nikdo k dodržování zákonů nepřinutí, zvláště takového, který v ČR nikdo neřeší (volně pobíhající kočka venku tam ve většině případů spadá také). Ale pokud to bude mít následky, viz ten článek výše, tak by měl daný člověk nést odpovědnost.

Upraveno uživatelem ensi
Odesláno

Tak jsem se sem šel pochlubit, že jsem po nějakém roce podlehl chronobundu a koupil si potápky na léto a místo toho se tady naseru debilníma debatama. "Kdo to kuvva zaplatí..." a když někomu sfajruje barák tak by měl ty hasiče taky zaplatit ne? Měl si přece dávat pozor. To jsou kecy todle... :furious:

A vůbec, za nějaký párkrát hrábnutí do hlíny to budou hovno náklady, ona tam nestála 16 dní kolem nory celá posádka  a nemudrovala. Navíc ti hasiči by byli placení stejně, jestli vykopávají psa nebo čekají na stanici až něco začne hořet, tak o co jde?

Odesláno

Tak jsem se sem šel pochlubit, že jsem po nějakém roce podlehl chronobundu a koupil si potápky na léto a místo toho se tady naseru debilníma debatama. "Kdo to kuvva zaplatí..." a když někomu sfajruje barák tak by měl ty hasiče taky zaplatit ne? Měl si přece dávat pozor. To jsou kecy todle... :furious:

A vůbec, za nějaký párkrát hrábnutí do hlíny to budou hovno náklady, ona tam nestála 16 dní kolem nory celá posádka a nemudrovala. Navíc ti hasiči by byli placení stejně, jestli vykopávají psa nebo čekají na stanici až něco začne hořet, tak o co jde?

Jaký hodinky sis koupil?
Odesláno

Ať se nám to líbí nebo ne, ensi má pravdu.

Viz třeba: http://myslivost.com/Poradny/Pravni-poradna/pohyb-psa-v-lese-a-jeho-blizkem-okoli

Právní poradna v postovaném linku je imho pěkně tendenční až zavádějící. Dikce zákona je totiž jiná:

(1) Je zakázáno vlastníkům domácích zvířat, včetně zvířat ze zájmových chovů a zvířat z farmových chovů zvěře, nechat je volně pobíhat v honitbě mimo vliv svého majitele nebo vedoucího.

Pes v noře byl mimo vliv svého vedoucího, ale volně nepobíhal. Ergo kladívko pobyt psa v noře nebyl nezákonný .-)

Odesláno

No vlku nechci se hádat, ale ona situace dle mého spadá pod pojem "volně pobíhat", neboť daná průrva podle všeho musí být součástí honitby? Jde mi jen o formální interpretaci pojmů, ne o to, kdo koho trápí a má (může) v praxi pouštět :)

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...