Filip.J Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 To je pěkný příběh s tou známou. Já se zase takhle dočetl o tom, jak složitě se měnila krev smažce, co si způsobila otravu infikovanou jehlou, kolik doktorů a zdravotníků kolem toho lítalo, a to jsem měl zase chuť všeho darování nechat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 Já se snažím nad tím takhle neuvažovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 To já právě taky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 Po dnešní návštěvě doktora mě svitla naděje, že možná ještě letos vyrazím zase do hor a vykoupu se v moři :-)), parádní zpráva a nebo se tonoucí stébla chytá? Snad to první, každopádně mě to potěšilo.Všem dárcům patří hluboká poklona. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 Po dnešní návštěvě doktora mě svitla naděje, že možná ještě letos vyrazím zase do hor a vykoupu se v moři :-)), parádní zpráva a nebo se tonoucí stébla chytá? Snad to první, každopádně mě to potěšilo.Všem dárcům patří hluboká poklona.Tak to jsem rad a drzim palce pane Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 (upraveno) Ja jsem se prihlasil do registru, ale nikdy po me nic nechteli ... je to normalni? ja myslel ze si vemou aspon vzorek. Upraveno 27. července 2016 uživatelem utrejch Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 Ja jsem se prihlasil do registru, ale nikdy po me nic nechteli ... je to normalni? ja myslel ze si vemou aspon vzorek.Mi přišel email, že se mám dostavit ve všední den mezi 7-10 do vojenské nemocnice na pohovor a krevní odběr, pokud splňuju podmínky 18-35 let a dobrý zdravotní stav. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 Mi přišel email, že se mám dostavit ve všední den mezi 7-10 do vojenské nemocnice na pohovor a krevní odběr, pokud splňuju podmínky 18-35 let a dobrý zdravotní stav. Ja byl u doktora a asi mi brali krev, tak ok. Treba se mi to teda jeste postesti ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Paul Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 (upraveno) Tak já mam čerstvě po transplantaci a musim říct že celá ta akce byla fajn.V roce 2009 cca jsem se přihlásil do registru dárců kostní dřeně (bylo mi 18 a začal jsem i s dárcovstvím krve).Od 21 let věku jsem chodil každých 28 dní na darování plazmy, jednou za půl roku plná krev jako doposud.Někdy na konci května si mě pozvali na transfůzní stanici, že našli shodu s pacientem, vzali si krev na další testy. Šance byla 80% že NE, 20% že ANO.Měsíc se nikdo neozýval, měl jsem to za ukončené, bylo mi i smutno docela, že nemůžu pomoci.Zrovna když už jsem to nečekal najednou hovor, a že jsem byl vybrán.Následovala návštěva FN Plzeň, jakožto jediné nemocnice, která tuto akci v čr provádí. Tam jsem dostal injekce, které jsem si 4 dny před odběrem každé ráno píchal do břicha (každé ráno 2, lék byl Neupogen - aby kostní dřeň vylučila do těla co nejvíce krvetvorných buňek).25.7. jsem nastoupil do nemocnice, druhý den (tedy včera) trval odběr kostní dřeně - já jsem šel metodou separace přes periferní žíly, protože po konzultaci s doktorkou jsme došli k tomu, že pro mojí pacientku je to lepší než brát buňky z pánve (jestli někoho zajímá proč, můžu se pak o tom rozepsat). Takže včera jsem byl od 9 do 13 h napíchnutý přes obě ruce na separátor, který si vzal co potřeboval. Já se akorát nemohl hýbat, koukal jsem na telku a podřimoval. Po odběru šly buňky do laborky, kde zjišťovali jestli je jich dost na transplantaci - kdyby ne, proces by se opakoval dnes. Naštěstí jsem měl prý buněk dost pro 2 pacienty, takže mě ještě ten den pustili domu Dnes ráno šly buňky do pacientky a já doufám, že se ujmou a že budu moci pani Hana začít žít svůj druhý život. A tím to pro mě nejspíš končí, ještě pár vyšetření jestli i já jsem v pořádku a je to. Kdyby měl někdo dotaz, neváhejte se ptát, mám to z první ruky - tedy vlastně z obou mích vlastních P.S. všechny mé odběry byly bezpříspěvkové - nebral jsem si za to peníze. To jen kdyby někoho napadlo že jsem byl 1 měsíčně na plazmě si přivydělat. Hele super, úplně jsi mě motivoval a už jsem se zapsal do registru a i ostatním díky, příští týden jdu darovat krev. (btw. kam chodíte ? Já to asi zkusím na UHKT) Já mám většinou jen hubu plnou keců a dokopali jste mě, něco pro to udělat. Ve stylu vtipu :už si chci například dlouho koupit knížku o prokrastinaci, ale pořád se k tomu nemůžu nějak dokopat Upraveno 27. července 2016 uživatelem Z. Paul Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 Tak já mam čerstvě po transplantaci a musim říct že celá ta akce byla fajn.V roce 2009 cca jsem se přihlásil do registru dárců kostní dřeně (bylo mi 18 a začal jsem i s dárcovstvím krve).Od 21 let věku jsem chodil každých 28 dní na darování plazmy, jednou za půl roku plná krev jako doposud.Někdy na konci května si mě pozvali na transfůzní stanici, že našli shodu s pacientem, vzali si krev na další testy. Šance byla 80% že NE, 20% že ANO.Měsíc se nikdo neozýval, měl jsem to za ukončené, bylo mi i smutno docela, že nemůžu pomoci.Zrovna když už jsem to nečekal najednou hovor, a že jsem byl vybrán.Následovala návštěva FN Plzeň, jakožto jediné nemocnice, která tuto akci v čr provádí. Tam jsem dostal injekce, které jsem si 4 dny před odběrem každé ráno píchal do břicha (každé ráno 2, lék byl Neupogen - aby kostní dřeň vylučila do těla co nejvíce krvetvorných buňek).25.7. jsem nastoupil do nemocnice, druhý den (tedy včera) trval odběr kostní dřeně - já jsem šel metodou separace přes periferní žíly, protože po konzultaci s doktorkou jsme došli k tomu, že pro mojí pacientku je to lepší než brát buňky z pánve (jestli někoho zajímá proč, můžu se pak o tom rozepsat). Takže včera jsem byl od 9 do 13 h napíchnutý přes obě ruce na separátor, který si vzal co potřeboval. Já se akorát nemohl hýbat, koukal jsem na telku a podřimoval. Po odběru šly buňky do laborky, kde zjišťovali jestli je jich dost na transplantaci - kdyby ne, proces by se opakoval dnes. Naštěstí jsem měl prý buněk dost pro 2 pacienty, takže mě ještě ten den pustili domu Dnes ráno šly buňky do pacientky a já doufám, že se ujmou a že budu moci pani Hana začít žít svůj druhý život. A tím to pro mě nejspíš končí, ještě pár vyšetření jestli i já jsem v pořádku a je to. Kdyby měl někdo dotaz, neváhejte se ptát, mám to z první ruky - tedy vlastně z obou mích vlastních P.S. všechny mé odběry byly bezpříspěvkové - nebral jsem si za to peníze. To jen kdyby někoho napadlo že jsem byl 1 měsíčně na plazmě si přivydělat.Pane, máš můj obdiv. Myšleno zcela vážně. Klobouk dolů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 Pane, máš můj obdiv. Myšleno zcela vážně. Klobouk dolů.Chtěl jsem Zdenkovi napsat totéž. A hlavně má zdraví tak dobré, že může pomoci ostatním. Všechna čest pane! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guzmic Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 Z.Paul máš můj velký obdiv a respekt. Já chodím pouze pusťit žilou. :-) A mě dnes potěšila, aukce na aukru. ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 Z. Paule, hezky! Co dodat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 Z. Paul Těžká frajeřina !!! Můj obdiv. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Paul Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 (upraveno) Chlapi děkuji, vážim si Vašich slov, ale já jsem jen kapka v moři obrovskou zásluhu na tom má právě Hematologicko-onkologické oddělení Fakultní Nemocnice Plzeň. Všechna čest těmto lidem !! Pro mě to byl zážitek, převyšující zatím všechny adrenalinový sporty co jsem doposud zkusil. Od té doby co to v ČR běží jsem byl 601 dárce.A celkově 3. co vyzkoušel jejich nový přístroj (nový separátor) Upraveno 27. července 2016 uživatelem Z. Paul Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 Klobouk dolů a respekt , ja jsem sráč, kterej když vidí jehlu tak zezelená..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 Klobouk dolů a respekt , ja jsem sráč, kterej když vidí jehlu tak zezelená.....To nepřiznávej :-))) ( mám to stejně ). Já už se ted zastřešuju tím, že jsem na dárce starej, zní to korektnějš, než když řeknu, že jsem posera :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 Z. Paul respekt! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 To nepřiznávej :-))) ( mám to stejně ). Já už se ted zastřešuju tím, že jsem na dárce starej, zní to korektnějš, než když řeknu, že jsem posera :-)Tak já se zas klidně přiznám, mám to v povaze a mohu vysvětlit proč někdy ve druhé třídě měl v naši třídě naše romská spolužačka žloutenku, tak jsme chodili celá třída hromadně na odběr krve a dodnes vidím jak krásná stokilová sestřička mi bodá jehlu 8x do levé ruky, pak 8x do pravé a když se vracela zase k té levé tak ji řekla doktorka prosím vás dejte mi to....Od té doby je mi z toho hodně šoufl, raději dostat pěstí tam mi krev nevadí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomCZ Odesláno 28. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2016 Zdeněk Paul - RE5PECT ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky