Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Za komoušů byl prak nevýchovný, tudíž se oficiálně prodával jako "vrhač krmiva" pro rybáře :-)

... ale fungoval solidně i na kuličky z ložisek :-)

Odesláno

Prak z kusu drátu nebo z rozvidlené větve stromu. Používali jsme do nich gumu na zavařování. Na samostříly a špejle taky rád vzpomínám. Tam zas dobře fungovala guma z tepláku :D. Pár omlácených angličáků bůhví odkud. Krátce na to pak Rubikova kostka, céčka. Jo, to je už dávno... 

Odesláno

Rulička od hajlzpapíru a přilepenej ustřiženej balónek. Dodneška si pamatuju, na ten malér, když sem ořišel domů celej puntíkatej, protože jsme v rámci ženevských konvencí nestříleli šutry, ale kuličky ptačího zobu :). A pyromansko explozivní kousky taky stály za to. Krabička sirek vyskládáná na tramvajových kolejích, sem tam proložená cennou "poplaškou", to bylo jak u Verdunu. A já se pak tejden klepal, aby na nás nepřišli, protože to byl průšvih jako prase :)

Odesláno (upraveno)

Amater. Hrdlo od plastovej flase bolo ovela lepsie.

Na kolaje sme davali 10cm klince, dokonaly lis, problem bol potom najst klinec po prejazdu vlaku.

Upraveno uživatelem People
Odesláno

a oškrábat sirky do matky M12, sešroubovat šroubama, položit na zem a hodit na to šutr, to byla taky dobrá šupa :D

Odesláno

Škromach Ti nestačil ? :)

stacil, kdyz jsem ho na plese potkal na hajzlu, jak zalomeny o zed blije do pisoraru :D

Odesláno

Travex...sirný knoty...celuloid...

moje mládí..................a ještě suřík, hliník v prášku, dymoganový tablety, peroxid vodíku v tabletách a na to nasypat odbarvovač Duha pak stačilo jen plivnout...................

dozickej klíč s dírou, naškrábat síru ze zápalek a vonutej hřebík do toho spojit to gumou dohromady......................no něco jak ty sešroubovaný šrouby co psal pebe ty jsme taky dělali

a vo kolejích co jsem měl skoro za barákem ani nemluvím..............

a otcův prak z břízy mi rozlomil rovášněný soused po mém dobrém zásahu................

Odesláno

Tady je to samej industriální synek a nikdo si nevzpomene jaká prča byla s plastovým kanystrem se zbytečkem benzínu :)

(Aneb moje začátky v raketovém inženýrství)

no co, taky dělám střelmistra, tak se to mládí asi promítlo no................jo ještě jsem si vzpoměl na horký záplaty na duše.................to byla prča, jen tatík nechápal kam to furt mizí...

Odesláno

Na kanagon a zapalování celejch lampionů si moc dobře vzpomínám a na ten vrhač krmiva pro rybáře alias prak též ( zvlášť, když místo kusu hlíny nasadíš omylem kámen a trefíš s tím někoho do hlavy,.... ).

Odesláno

A taky jste na lampionovym pruvodu rozlivali kanagon a zapalovali ho? :D Skvele horel.

kanagon ne, ale měli jsme buď benzín ve stříkačkách, nebo jsme si pořídili ty gumový ampule s benzínem za sady na lepení kol. Pek stačila malá dirka špendlíkem a už hořely lampiony v průvodu kladení věnců.

Odesláno

my jednou u potoka (malé město s potoky a rybníky :) ) měli děsně dobrej nápad udělat kuličku z jílu,
napíchnout na nějakej ohebnej prut z keře a švihnout s tím na blízkou zeď fabriky
až byla puntíkatá tak to začalo být nudné, technika byla vypracovaná, už nic nebránilo tomu rozdělit se na dvě skupinky . . . .

Odesláno (upraveno)

my jednou u potoka (malé město s potoky a rybníky :) ) měli děsně dobrej nápad udělat kuličku z jílu,

napíchnout na nějakej ohebnej prut z keře a švihnout s tím na blízkou zeď fabriky

až byla puntíkatá tak to začalo být nudné, technika byla vypracovaná, už nic nebránilo tomu rozdělit se na dvě skupinky . . . .

no to samý, jen místo zdi jsme si vybrali ruské gymnázium

50.6668519N, 14.7292408E

a jejich kouřová okna byla dvojitá a snad i vakuovaná.............na tu dobu vysplělá tecnika, psal se školní rok 1979/80

až v ředitelně jsme pak byli na koberečku..............

Upraveno uživatelem mondeo2
Odesláno

Tak to jsme měli úplně stejný nápady. Podle mě je to v klučičích genech. Další level byl do toho jílu vmáčknout šutr. Občas tekla i krev...

Odesláno

kanagon ne, ale měli jsme buď benzín ve stříkačkách, nebo jsme si pořídili ty gumový ampule s benzínem za sady na lepení kol. Pek stačila malá dirka špendlíkem a už hořely lampiony v průvodu kladení věnců.

Jj, za dvacetník byla v trafice ampulka s benzínem do zapalovače ... a nebo se benzín kradl ze zaparkovaných motorek, na stříkání pak buď injekce nebo dětská stříkací pistole na vodu. Zlaté časy.

Odesláno

Jo a aby se nezapomnelo na doma delanej prak s gumou z Rempa, ktera se hrozne blbe shanela - modelarska guma - protoze byla strasne popularni a kazdy ji chtel. Ale dala se neskutecne natahnout. Jednou jsem ji koupil asi 8 metru a starsiho brachu jsem premluvil, at to zkusime natahnout co to da. Sel a sel... strasne daleko... pak jsem to pustil a brachu to celkem odstrelilo. Byl jsem malej hajzl :)

:lol2:

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...