Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dozvěděl jsem se, že existuje jedinečná možnost adoptovat Řeka za 500 Eur měsíčně.

Bude za Tebe dělat všechno, na co Ty nemáš čas :

Spát do 11.00 dopoledne, chodit za Tebe na kávu,

držet několikahodinovou polední siestu, večer sedět dlouho v restauraci.....

Já ho adoptoval a mám po starostech.

Teď můžu makat od rána až do večera!!.

Asi zainvestuji a vezmu si dva, kdyby mně náhodou jeden onemocněl. 

Odesláno

Nějak to nechápu. Má klimu a ven pouští teplej vzduch ne?

jj, akorát účinnost je v případě, že má dokořán otevřené okno,  trošku diskutabilní. Ale vzpomínám na svou garsonku v Izraeli a měl jsem to podobně (díru v okně jsem izoloval krabicí od DHL :D 

Odesláno

Ad jednodílná klimačka: i když se ten "vejfuk" nějak obloží, objem vyhnaného horkého vzduch se do té místnosti stejně nasaje cestou nejmenšího odporu - takže ve finále ten diskontní krám ochladí leda pár decimetrů ve svém okolí a ve zbytku místnosti dělá akorát kravál  :thumbsdown_anim:

Odesláno

Ad jednodílná klimačka: i když se ten "vejfuk" nějak obloží, objem vyhnaného horkého vzduch se do té místnosti stejně nasaje cestou nejmenšího odporu - takže ve finále ten diskontní krám ochladí leda pár decimetrů ve svém okolí a ve zbytku místnosti dělá akorát kravál  :thumbsdown_anim:

čéče to nemohu souhlasit, cca 30m2 to dalo na použitelnou úroveň (venku stabilní čtyřicítky), ale spát se nedalo, to je jasný. (spali jsme i tak)

Nejsem schopný odhadnout o kolik stupňů ani kolik to stálo kWh :D , ale mnohem lepší než bez klimy. Je to nouzové řešení, ale pomohlo přežít.

Odesláno

Pokud se na výfuku z mobilní klimatizace použije místo standartní plastové hadice vzducharska izolovana hadice (isovac 25), tak je to celkem funkční. Hlavní je dostat to teplo ven a nenechat ho vysalat tou plastovou hadici zase do místnosti.

Odesláno

Ale aspon pochopil, ze tam ta roura musi byt. Vetsina lidi na me v obchode kouka jako na vola a je velice prekvapena, ze se musi odvadet horky vzduch, vzdyt je to prece KLIMATIZACE! Marne se jim snazim vysvetlit zaklady fyziky a ve vetsine pripadu zklamane odchazeji. A kdyz rikam vetsina lidi, tak tim myslim tak 9 z 10.

Odesláno

Zrovna mi tu jedna běží :). Roura s odvodem strčená do komína, místnost 55 m2 a drží tu slušně 25,5 stupně (venku 32). Bez ní je tu jinak příjemných 29 stupňů.
Odesláno (upraveno)

Zrovna mi tu jedna běží :). Roura s odvodem strčená do komína, místnost 55 m2 a drží tu slušně 25,5 stupně (venku 32). Bez ní je tu jinak příjemných 29 stupňů.

To chce líp zaizolovat domeček ;-)

Říká se, že obrázek produktu prodává. Kde asi sehnali tohohle modela?

http://www.rm-moda.cz/index.php?main_page=product_info&products_id=357

jeans_3049_02.jpg

jeans_3050.jpg

Upraveno uživatelem Liqid
Odesláno

Říká se, že obrázek produktu prodává. Kde asi sehnali tohohle modela?

http://www.rm-moda.cz/index.php?main_page=product_info&products_id=357

noo potěš koště,  všechny fotky na tom webu jsou k pláči, ale tohle je mazec 

(by mě zajímalo, kolik za to platí, snad bych jim dal 50% slevu jen aby přestali ohrožovat veřejnost standardem z 80. let :D )

Odesláno

Zaizolováno máme dobře, jen západní strana je celá skleněná, takže se s tím moc vymyslet nedá :D. Stínící a jiné podpůrné techniky pomáhají sundat teplotu o 5-6 stupňů. Soused, který má jen závěsy, mívá doma v tomhle počasí 34-35 stupňů.
Odesláno

V tom případě nechápu, proč ještě oba nemáte venkovní žaluzie a příslušně dimenzovanej mražák s oddělenýma vnitřníma jednotkama - u nich se dá v pohodě i spát, nemusí jet furt na 100% protože zbytečně se nepřisávají horkej luft zvenku - a při vhodném umístění v chladnu i přitopí...

Odesláno

V tom případě nechápu, proč ještě oba nemáte venkovní žaluzie a příslušně dimenzovanej mražák s oddělenýma vnitřníma jednotkama - u nich se dá v pohodě i spát, nemusí jet furt na 100% protože zbytečně se nepřisávají horkej luft zvenku - a při vhodném umístění v chladnu i přitopí...

Vnitřní mražák žena odmítá :). Venkovní žaluzie se nám nelíbí.
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...