Snekofon Posted August 5, 2019 Report Share Posted August 5, 2019 Zase zbytečně vyhecované emoce, více než si zaslouží... všechny novodobé díly, ať s dílny Elton, Valjoux, Parexo, Polsko, atd. jsou ve vztahu k originálu daleko - kvalitou zpracování rozdílně daleko, ale stejně tak rozdílných cen.... tento trend je přirozený...neférové bych považoval pokud někdo deklaruje originál a prodával by skládačku z nepůvodních dílů... pokud se přizná použití neoriginál dílů, pak už za sebe nepovažuji takové jednání za klamání zákazníka.Pro srovnání - podívejte se na inzerci například Jawa Pérák... najdete spoustu krásných kousků, za nemalé peníze... v inzerci najdete buď prohlášení že se jedná o originál díly, nebo renovace...ale nikdo nepřizná původ dílů... přitom zdroje jsou velmi podobné jako u hodinek... české manufaktury, polská kousky, atd... přitom kvalita je také velmi rozdílná... je tam koleno výfuku czech made, je to polsko... co nádrž...řídítka... tachometr...stupačky....?? Principiálně je to stejné... jde o ještě větší peníze, ale takové emoce kolem toho nejsou... je spousta lidí, kteří si rádi uvedou svou Jáwu po dědovi do provozu i s použitím polských dílů, nebo si takovou rádoby leštěnku koupí a jsou šťastní....už to možná není na atest historického vozidla, ale někomu to tak stačí (i na ten atest)... znalci si mezi sebou řeknou max. že polské díly jsou šmejd, ale že by kolem toho dělali takové nářky, slova o podvodech, parazitování na nástupci Jawy v Týnci nad Sázavou atd... to jsem nezaznamenal... toto je prostě realita obchodování / sbírání starých věcí a trhu s náhradními (renovačními) díly...Někdy mám pocit, že řvou nejvíce ti co renovace draze zaplatili a obávají se, že už nikdy tak draze neprodají díky převisu nabídky renovačních dílů, t.j. že se nejedná o objektivní pohled na věc, ale o pocit křivdy a zmařené investice, možná ztráty určité exkluzivity... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bert Posted August 5, 2019 Report Share Posted August 5, 2019 Šnekofone, jako exkurz do problematiky JAW dobrý, ale co se týče pana Illése, tak úplně na houby. Borec jasně píše: U všech garantujeme originalitu zakoupeného zboží, záruční a pozáruční servis. ODKAZ: https://www.nejpanskehodinky.cz/ Takže šmejd jak se patří. To, co tady probíhá je spíše poklidná debata hodinek znalých gentlemanů, než nějaké zjitřené emoce. No a Tvůj poslední odstavec. Co na něj říct .... Chce to trochu srdíčka, a né hned hledat ztroskotance ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
colommbo Posted August 5, 2019 Report Share Posted August 5, 2019 @ Daftra: Co přesně je míněno garantováním originality, by ses musel zeptat přímo prodejce. Já ti na tvou rozhořčenou otázku odpovědět neumím. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snekofon Posted August 5, 2019 Report Share Posted August 5, 2019 (edited) Ale vždyť v popisu hodinek je uvedeno, že se jedná o nové díly... ano ručky nejsou specifikovány... ale pro toho kdo hledá originalitu je už popis snad dostatečně informativní přímo u produktu... ale celé stránky jsem nesledoval... jen odkaz který tu proběhl, a ten mně přijde dostatečný... EDIT: no teď jsem si všiml té pečeti originality, ano ta je v rozporu s níže uvedeným popisem, takže je to minimálně zmatečné... no ale zase ne úplně mimořádně pobuřující Edited August 5, 2019 by Snekofon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daftra Posted August 5, 2019 Report Share Posted August 5, 2019 Já žádnou odpověď od tebe nečekám a tvoja JAWA mě tady nezajímá.Když nevíš tak tady nemel kktiny https://www.sbazar.cz/steisadmin/detail/81864332-hodinky-rolex-day-date-ii-president-41mm-24k Tady jsou k mání Rolexy za 9 litrů,bys po nich měl skočit. Je přece jedno jestli jsou nebo nejsou origo,ne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szeryng Posted August 5, 2019 Report Share Posted August 5, 2019 Já žádnou odpověď od tebe nečekám a tvoja JAWA mě tady nezajímá.Když nevíš tak tady nemel kktiny https://www.sbazar.cz/steisadmin/detail/81864332-hodinky-rolex-day-date-ii-president-41mm-24k Tady jsou k mání Rolexy za 9 litrů,bys po nich měl skočit. Je přece jedno jestli jsou nebo nejsou origo,ne?Taky si to myslím. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bert Posted August 5, 2019 Report Share Posted August 5, 2019 Šnekofone, už dost. Obhajuješ neobhajitelné. To, že napíše, že pouzdro je nové, a zároveň na té samé stránce garantuje originalitu, jej podle Tebe vyviňuje z toho, že to pouzdro nemá s originálem nic společného? BTW, Illési, Illési, ciferník se neříká .... EDIT: Pro blbé, a pro pana hodináře. Mluvíme česky, takže číselník. Ciferník je germanismus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daftra Posted August 5, 2019 Report Share Posted August 5, 2019 Šnekofon: Prim EltonPrim Elton je tradiční česká značka, jejíž kořeny sahají až do roku 1949. Od samého počátku se firma zaměřovala na výrobu náramkových a kapesních hodinek, a záhy se stala velmi oblíbenou u veřejnosti. Dodnes je tato značka ve svém oboru vyhlášená jak v ČR, tak na Slovensku. My tuto značku a její historii milujeme také a s respektem k původnímu řemeslu vdechujeme těmto hodinkám nový život. Zakoupíte tak u nás starožitné hodinky značky PRIM, které prošly kompletní renovací a jsou tak připravené být vašim parťákem v čase.Tak,klepnu tam na PRIM ELTON a todle výše na mě vyběhne, jak tu značku milujou. A protože su blbé, tak mě to nadchne a hned se hrnu dívat na tu nabídku Sportek u které je garantovaná originalita, která, u mě blbca, je ta Eltonová. Protože Elton taky dělá nerez pouzdra, taky dělá nový číselníky atd. No,tak tam vypaplu skoro 8 tisíc a mám za ně falzifikát. Takže mě tam podvedli,ne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex77 Posted August 5, 2019 Report Share Posted August 5, 2019 Šnekofon: Prim Elton Prim Elton je tradiční česká značka, jejíž kořeny sahají až do roku 1949. Od samého počátku se firma zaměřovala na výrobu náramkových a kapesních hodinek, a záhy se stala velmi oblíbenou u veřejnosti. Dodnes je tato značka ve svém oboru vyhlášená jak v ČR, tak na Slovensku. My tuto značku a její historii milujeme také a s respektem k původnímu řemeslu vdechujeme těmto hodinkám nový život. Zakoupíte tak u nás starožitné hodinky značky PRIM, které prošly kompletní renovací a jsou tak připravené být vašim parťákem v čase.Tak,klepnu tam na PRIM ELTON a todle výše na mě vyběhne, jak tu značku milujou. A protože su blbé, tak mě to nadchne a hned se hrnu dívat na tu nabídku Sportek u které je garantovaná originalita, která, u mě blbca, je ta Eltonová. Protože Elton taky dělá nerez pouzdra, taky dělá nový číselníky atd. No,tak tam vypaplu skoro 8 tisíc a mám za ně falzifikát. Takže mě tam podvedli,ne?Podle Snekofona nepodvedli jen to bylo trosku zmatecne no Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snekofon Posted August 5, 2019 Report Share Posted August 5, 2019 (edited) Inu dobrá, pokud je kamenem sporu, to že kupující může být uveden v omyl tím, že kupuje přiznanou druhovýrobu, která navozuje dojem původu v Eltonu - pak tedy ano - v tomto mohou uvádět zákazníka v omyl...V tomto jsem asi já osobně málo citlivý, protože všechny renovační díly vyrobené dle předlohy originálu, ovšem jinak, považuji obecně za stejně cenné / bezcenné...takže posuzuji poměr kvality a ceny provedení ve vztahu k zamýšlenému použití....nehledám tam "brand".EDIT: no a teď to zase schytám, že právě zn. ELTON je pro mnohé zárukou kvality, která tady není...tak OK, přijímám Vaši argumentaci....i když mám určité vnitřní výhrady, ale to bude tím, že se současným Eltonem nejsem nějak naladěn na stejnou notu... prostě mně sere co za jakou cenu a jak prodávají, ale to sem nepatří... Edited August 5, 2019 by Snekofon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex77 Posted August 5, 2019 Report Share Posted August 5, 2019 Podle Snekofona nepodvedli jen by to bylo trosku zmatecne no Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snekofon Posted August 5, 2019 Report Share Posted August 5, 2019 Podle Snekofona nepodvedli jen by to bylo trosku zmatecne no Uvedení v omyl je podstata podvodu, takže se zbytečné opakuješ, byť opakování je matka moudrosti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex77 Posted August 5, 2019 Report Share Posted August 5, 2019 Misto upravy se postnul novej prispevek ale to je jedno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
colommbo Posted August 13, 2019 Report Share Posted August 13, 2019 Prim automatic s dvojdatem... https://www.antik-hovorka.cz/obchod/prim-automatic-stav-16048.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
accutron Posted August 13, 2019 Report Share Posted August 13, 2019 Smazáno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex77 Posted August 14, 2019 Report Share Posted August 14, 2019 https://www.sbazar.cz/Jiri.Ren/detail/83119052-kniha-hodinky-prim-1954-1994-s-podpisem-autora Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daftra Posted August 14, 2019 Report Share Posted August 14, 2019 Bože,ty to vidíš Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlos Posted August 14, 2019 Report Share Posted August 14, 2019 (edited) Každý si může prodávat za kolik chce, nebo už ne? Já se víc divím autorovi, že držel ceny tak nízko. Edited August 14, 2019 by Karlos Link to comment Share on other sites More sharing options...
peetrys Posted August 16, 2019 Report Share Posted August 16, 2019 Pan Illés na svém facebooku pod fotkou Igenů (jasné Parexo), na položený dotaz ohledně původnosti, deklaroval originalitu. Takže jasné šméčko na zákazníka... Link to comment Share on other sites More sharing options...
prim-ky Posted August 16, 2019 Report Share Posted August 16, 2019 Každý si může prodávat za kolik chce, nebo už ne? Já se víc divím autorovi, že držel ceny tak nízko.Samo, že cenu si může každý určit sám, ale některé nabídky už přesahují slušnou nabídku.Podívej se na AH , luneta na Prim Sporty 2 za 1 690kč...... co říct takové nabídce??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts