marosh Odesláno 30. května 2013 Nahlásit Odesláno 30. května 2013 Já jsem Patrikův fanoušek(už jsem tu svůj názor na něj ventiloval dříve), on mě prostě baví. Aby se to tady kapku vyvážilo.
bandicoot Odesláno 30. května 2013 Nahlásit Odesláno 30. května 2013 (upraveno) Třeba jen z vracecí karty od Citiny, kterou mám od listopadu minulého roku jsem "vydojil" skoro 8000 KčTrochu nechápu, když vlastně neutrácíš, jaký obrat Ti na vratkách udělal 1300 měsíčně... A jeste drsnejsi historka, relativne cerstva. Jeden clovek z doslechu (mimochodem solidne vydelavajici) nedavno pozval svoje kolegy z kancelare k sobe domu na oslavu a zapiti narozeni sveho prvniho syna a druhy den vsechno co se vypilo z jeho zasob meli kolegove do halere rozpocitane v emailu k zaplaceni vcetne datumu do kdy to maji uhradit. Tohle kdyz jsem slysel, tak mi z toho bylo opravdu nevolno.Jeden zas přijel do Toskánska do společně pronajatý vilky (vyšší společnost, vše kamarádi z běžného života). Když zjistil, že ledničku plní ten, kdo má zrovna náladu jít nakoupit, tak říkal, že vlastně nejí, do lednice nepoleze... pak dojídal zbytky po ostatních.Do hospod, kde se platilo na střídačku, aby to pak nějak v součtu vyšlo fér, nechodil...Holky tam jezdí na shopping, auto bere vždy někdo jiný, když měl manželce půjčit auto aby jela ona, tak že prej mu zlobí převodovka a že s tím umí jen on...Nakonec, po tom, co se na něj dámy vrhly, tedy řídil sám, ale manželku hlídal před butikama co uvnitř kupuje. Když odjížděla, kamarádce, která tam zůstávala, přišla od jeho manželky SMS, aby jí dovezla ty hadříky, který si schovala u pokladny, že jí to pak nějak zaplatí... edit: Patrika obdivuju jaký má přehled, nechápu proč nedělá za pěkný prachy v nějaký fajnový bance analytika "konkurenčního srovnání", tuhle jsem ho viděl v TV u diskuze nad poplatky. A že to hrotí ad absurdum mi neva, nikoho tím nepoškozuje, je to jeho boj Upraveno 30. května 2013 uživatelem bandicoot
Jeremy Odesláno 30. května 2013 Nahlásit Odesláno 30. května 2013 Máš ale pravdu, že nám do toho všeho může být i prd a každý svého štěstí strůjce.Takhle jsem to ve zkratce myslel.(Tvůj příspěvek mi nevadí, když už ses ozval, jasně že ne - ale nemám rád ty zbytečný nadřazený řeči jinejch typu "to už je moc" a podobně)
montemar Odesláno 30. května 2013 Nahlásit Odesláno 30. května 2013 lidi, ktery propadnou jednomu tematu a jsou v nem dokonali... obdivuji... ja to neumim.. ja to mam na hovno.. prace, tenis, vareni, hodinky, squash, malovani, moda, cestovani, auta, sex, vesmir, psychologie, zahradka... vsechno delam na 10%...
Patrik Odesláno 30. května 2013 Nahlásit Odesláno 30. května 2013 Trochu nechápu, když vlastně neutrácíš, jaký obrat Ti na vratkách udělal 1300 měsíčně...Tojsou právě ty fígle. Většinu mi dělá SIPO. Jeden by neřekl, co vše se tam dá navěsit . Už jsem psal, že např. známej přes SIPO splácí hypotéku (a tak má hned 2 % zpět), lze přes něj platit různá pojištění, spoření,..Kdyžtak přes SZ poradím, kdo by měl zájem (tady ale asi moc nebude).zaplatí... edit: Patrika obdivuju jaký má přehled, nechápu proč nedělá za pěkný prachy v nějaký fajnový bance analytika "konkurenčního srovnání", tuhle jsem ho viděl v TV u diskuze nad poplatky. A že to hrotí ad absurdum mi neva, nikoho tím nepoškozuje, je to jeho boj Zkoušel jsem, ale není moc zájem.Hlavně zajímavé pozice v bankách jsou hodně o "papírovém vzdělání", tedy VŠ (bohužel nemám, skončil jsem 2 zkoušky před bakalářem), případně AJ (umím slušně německy, ale anglicky moc ne) a dnes i o určité doložitelné praxi.Takže raději vezmou někoho s titulem, kdo o bankovnictví neví naprosto nic, když mu dáš do ruky neví, jaký je rozdíl mezi cestovním, osobním a bankovním šekem, že kreditka a embossovaná karta není to samé,... ale hlavně když má papírové vzdělání. Mě by vzali tak maximálně na přepážku, ale to nechci. Nechci a neumím prodávat. Prostě bych nemohl někomu vnutit produkt, o kterém vím, že to není nejlepší volba na trhu (zde jsou moje znalosti spíše na škodu, běžní přepážkoví pracovníci neznají ani všechny produkty vlastní banky, natož konkurenční). No, ale abychom se vrátili k bankovnímu tématu. Od 6. června další snížení úroků z vkladů, tentokrát Air Bank. Snižuje z 1,8 na 1,6 % p.a. Nejvíce tak teď má Equa (1,8 %, ale ta kopíruje Air s cca 14 denním zpožděním, takže snížení na 1,6 % můžeme očekávat co nevidět . Ach jo
tombed Odesláno 30. května 2013 Nahlásit Odesláno 30. května 2013 to je na palici Patriku, c.k. lpění na vzdělání, přitom ty bys byl ideální analytik
Frostie Odesláno 30. května 2013 Nahlásit Odesláno 30. května 2013 "Hlavně ten pohled na tu papriku za 13,40. "Modří už vědí" . No jak to dopadlo:Košík jsem nechal stát v obchodě, vzal jsem papriku a šel jsem k pokladně: 13 Kč, placeno v hotovosti. Za pokladnou jsem šel k informačnímu pultu, půjčil jsem si klíček od skříňky a papriku do něj vložil. Vrátil jsem se zpět do prodejny, vzal 2 rajčata a okurku a opět k pokladně - další ušetřený čtyřicetník." "můj 4 roky starý NTB je už takový že tak tak drží pohromadě a až se rozpadne, tak jsem uvažoval o náhradě telefonem. Byl by to celkem impuls ke koupi TV, kterou nemám od chvíle co vypnuli analog a pořád její nákup z nějakého důvodu odkládám. Samsung prý má modely (a chystá další), ke kterým by šla normálně připojit klávesnice a jdou připojit i k TV. Takže v terénu bych surfoval na telefonu a doma ho připojil k TV a klávesnici." to je mooooooc přátelé, to už hraničí s neokomentovatelným humusem + absolutním kolenovrtským odporem k radosti ze života /Freude am Leben/ + v případě opakovaných nákupů věcí po položkách k pro mně neskutečné ztrátě času. Kdo chce kam....
Frostie Odesláno 30. května 2013 Nahlásit Odesláno 30. května 2013 možná to bude důvod proč Patrik nemá, jak píš, štěstí u žen... tohle by ustála jenom kalkulačka jinak si ovšem Patrikovy finanční vzdělanosti vážím a jeho příspěvky mne vždy poučí...obávám se, že i značková kalkulačka Casio či Canon by měla problémy to vše ustát ...
pusher... Odesláno 30. května 2013 Nahlásit Odesláno 30. května 2013 přátelé, to už hraničí s neokomentovatelným humusem + absolutním kolenovrtským odporem k radosti ze života /Freude am Leben/ + v případě opakovaných nákupů věcí po položkách k pro mně neskutečné ztrátě času. Kdo chce kam.... mrkni na tu diskuzi tam, je to fakt vyzivny. ja nikoho nesoudim, kazdej to mame hozene jinak, ale takovyhle veci ja fakt nedokazu pochopit, a travit svuj zivot resenim podobnejch prkotin a setrenim halirovejch polozek, to je fakt na chocholouska... penize se musi tocit, nekdo v te ekonomice musi prikladat pod kotel,.
Frostie Odesláno 30. května 2013 Nahlásit Odesláno 30. května 2013 (upraveno) mrkni na tu diskuzi tam, je to fakt vyzivny. ja nikoho nesoudim, kazdej to mame hozene jinak, ale takovyhle veci ja fakt nedokazu pochopit, a travit svuj zivot resenim podobnejch prkotin a setrenim halirovejch polozek, to je fakt na chocholouska... penize se musi tocit, nekdo v te ekonomice musi prikladat pod kotel,.díval jsem se na to, není mi moc volno. Stejně tak si nedokážu představit začátek své dovolené sháněním strhlé dálniční známky a jízdou na ní vozem s LPG /který se např. v Rakousku a Švýcarsku nedá vůbec sehnat, v Německu s obtížemi, tam preferují CNG.../. Asi dělám něco špatně, když jsem mé ženě ještě nepředložil fakturu za její podíl na amortizaci vozu např. sezením na sedačce a za několikeré otevření pravého bočního okénka, což nebývale zvýšilo spotřebu našeho vozu... /odběr elektřiny a odpor vzduchu/ Upraveno 30. května 2013 uživatelem Frostie
JHonza Odesláno 30. května 2013 Nahlásit Odesláno 30. května 2013 2 Frostie, pusher...: Pánové, jak byste se tvářili, kdyby vám někdo vpálil, že věnovat tolik času hodinkám (golfu, tenisu, autům a jánevímčemuještě) hraničí s nekontrolovaným humusem a že mu z toho není moc volno?
Frostie Odesláno 30. května 2013 Nahlásit Odesláno 30. května 2013 2 Frostie, pusher...: Pánové, jak byste se tvářili, kdyby vám někdo vpálil, že věnovat tolik času hodinkám (golfu, tenisu, autům a jánevímčemuještě) hraničí s nekontrolovaným humusem a že mu z toho není moc volno? myslím, že je trochu rozdíl trávit čas obcházením kasy Kauflandu kvůli ušetřeným 40 haléřům na položce a věnováním se jiným zálibám, jejichž význam pro každého hobbyistu si ani v nejmenším netroufnu hodnotit /šachy, šerm, golf, lukostřelba, hodinky, numismatika.../
Patrik Odesláno 30. května 2013 Nahlásit Odesláno 30. května 2013 díval jsem se na to, není mi moc volno. Stejně tak si nedokážu představit začátek své dovolené sháněním strhlé dálniční známky a jízdou na ní vozem s LPG /který se např. v Rakousku a Švýcarsku nedá vůbec sehnat, v Německu s obtížemi, tam preferují CNG.../. Asi dělám něco špatně, když jsem mé ženě ještě nepředložil fakturu za její podíl na amortizaci vozu např. sezením na sedačce a za několikeré otevření pravého bočního okénka, což nebývale zvýšilo spotřebu našeho vozu... /odběr elektřiny a odpor vzduchu/ Frostie, on 30 Kvě 2013 - 15:48, said: díval jsem se na to, není mi moc volno. Stejně tak si nedokážu představit začátek své dovolené sháněním strhlé dálniční známky a jízdou na ní vozem s LPG /který se např. v Rakousku a Švýcarsku nedá vůbec sehnat, v Německu s obtížemi, tam preferují CNG.../. Asi dělám něco špatně, když jsem mé ženě ještě nepředložil fakturu za její podíl na amortizaci vozu např. sezením na sedačce a za několikeré otevření pravého bočního okénka, což nebývale zvýšilo spotřebu našeho vozu... /odběr elektřiny a odpor vzduchu/ Nebylo to na LPG, ale právě na CNG. Plyněnek bylo po cestě dost. Pravda, chce to naplánovat si předem cestu a zjistit si, kde jsou, spoléhat na to, že na ně člověk narazí náhodou po cestě nejde. Nikde jsme si ale nezajížděli víc, než 600 metrů. Jinak v Rakousku i Německu je jich dost, po cestě jsme tankovali dle výpisu z karty: Shell Erkheimm, ÖMV Frastanz, ÖMV Hall in Tirol, Eni (u nás AGIP) Saalfelden, ÖMV Laakirchen a neznačková v HELLEIN. Jinak ale mám pocit, že jsme po cestě potkávali spíše LPG, než CNG. Ony se v západní Evropě ty hranice docela stítrají, takže pokud člověk nesleduje mapu, tak neví, jeslti je zrovna v Německu nebo Rakousku, takže nemůžu potvrdit, zda v Rakousku LPG jsou nebo nejsou. Ona i cesta může být cílem. S "naší" Pandou jsme si užili spoustu legrace (např. když jsme vyjížděli 14 % stoupání (auto obsazeno 4 lidmi)), nebyla to jen cesta z A do B. Ekonomický aspekt samozřejmě hrál také roli, ono kdo vám dneska půjčí auto na víkend bez omezení počtu km (najeli jsme totiž přes 1500 km) za 863 kč . Byl na různých dovolených. Jak "válecí" all inclusive, kdy jsem byl 3 týdny na jednom místě (Mauricius, 4 x Dominikánská republika, Maledivy, ale i levnější destinace jako Egypt, Tunisko, Turecko), i takové ty cestovatelské (Maroko, Mexiko, příští rok bychom chtěli Írán), případně jen takovéhle víkendové výlety (Polsko, Ukrajina). Všechny měly něco do sebe, byly něčím zvláštní a žádné nelituji. Já nerad platím víc, než je nutné, případně za něco co nechci a nepotřebuji. Někomu to je jedno, někdo ani neví, že může platit méně. Jsme ve vláknu o bankách - spoustu mých kolegů platí ročně cca 2,5 tisíce bance za služby spojené s bankovním účtem. Někteří to neřeší, někteří nadávají, ale dělat s tím chce něco jen málokdo. Já neplatím nic a navíc od banky ještě dostávám (ekvivalent protiplnění za uplynulý rok byl minimálně desetinásobek zmíněné částky, nepočítaje v tom úroky z vkladů), ale to je každého věc, co mu vyhovuje. Ještě takový příklad, jak finanční společnosti krásně drbou klienty, týká se to sice pojištění, ale jde o pojištění rezervotvorné, tedy prodávané (chybně) jako ekvivalent bankovních vkladů:S Metlife jako institucí mám jednu negativní zkušenost, ale je pravděpodobné, že bych podobou udělal i jinde - takže nechci tvrdit, že jsou v tom nutně horší než ostatní. Jedna poradenská síť (byla to OVB, ale věřím že se to neděje jen u nich) používala jeden jejich produkt k podvádění klientů - zkráceně šlo o sjednání běžně placené pojistky na jednorázovou investici, kde polovina peněz které do toho klient dá, jde na provizi. Klient je oklamán a za tři roky až bude chtít peníze vybrat tak zjistí, že přišel o nějakých 40 - 60% investovaných peněz (které inkasoval zprostředkovatel). Tenhle typ podvodu se poslední dobou celkem rozmohl (blíže jsem to popsal v knize 10 způsobů jak se nechat připravit o peníze). Obvykle se takto zkasíruje stavebko, tady hledali lidi, kteří mohou investovat 2 mil. korun. Metlife v tom byla částečně nevině - podvod páchali lidé z OVB. Protože jsem se znal s jedním jejich pojistném matematikem, sjednal jsem si schůzku s ním a s jedním z manažerů. Tomu jsem dal podklady a informace, kdo to dělá a ať si projdou smlouvy, protože to nebude ojedinělý jev a že se za 3 roky budou divit. A pokud jim nejde o podvedené klienty, tak by jim mělo jít o jejich pověst. Protože podvodník z OVB bude (i s penězi) už bůh ví kde, ale jejich (Metlife) jméno bude na té smlouvě. Manažer co jsem s ním mluvil, souhlasil, že je to svinstvo a že se na to podívá. Po čase mi volal, že o tom mluvil s manažerem prodeje, že ten se zřejmě s těmi lidmi zná (a že to tedy možná i ví, že se to děje) a že není v jeho silách s tím něco udělat. Takže klasický problém, kdy manažer prodeje bere bonusy za obrat a je mu fuk co bude za pár let (tohle je obecně problém pojišťoven a důvod proč tolik klientů s různými spořicími pojistkami špatně dopadne). Osobně jsem to dál nedotáhl, protože se o těchto praktikách začalo více hovořit (v souvislosti s odchodem jedné struktury z OVB ? kde možná působil i ten podvodník se kterým jsem se setkal). Navíc jsem přímo žádné poškozené klienty osobně neznal (v tomto případě jsem byl dělat hejla osobně). Problém je, že to neřeší ani ČNB (u investic se pokutuje za každou blbinu, ale na pojistkách lze krást beztrestně).
Patrik Odesláno 30. května 2013 Nahlásit Odesláno 30. května 2013 (upraveno) Nějak mi blbne fórum - to s Metlife a OVB je citace z jiného diskusního fóra. A teď už za mě: Mám kamaráda v jedné finančně-poradenské společnosti a dozvěděl jsem se, že jsem tam dokonce přišel "na přetřes" , co jako se mnou. Že jim svým působením v diskusních fórech dost kazím kšefty . Ani se nedivím. Co dneska jsou finanční "poradci" schopni natlačit klientům, kdy důchodcům sjednávají rezervotvorné IŹP, kde je doslova okradou, to nikomu nevadí. Jestli mi je z něčeho zle, tak je to právě tohle. Někomu to nevadí, klidně rád dotuje banky a pojišťovny. Mám kolegy v práci, kteří běžně platí za služby spojené s běžným účtem ročně 2,5 tisíce (plus případně úroky za kontokorent, poplatky a úroky za půjčky) a nevadí jim to. Nebo vadí, nadávají, ale nic s tím nedělají. Je to jejich boj. Já naopak neplatím nic a ještě od bank dostávám - za uplynulý rok to bylo na různých protiplněních nejméně desetinásobek téhle částky (bez započtení úroků z vkladů) . Ale je to každého boj. Upraveno 30. května 2013 uživatelem Patrik
pikec Odesláno 30. května 2013 Nahlásit Odesláno 30. května 2013 Posledních pár příspěvků nějak nechápu, to vše patří do tohoto vlákna? Za sebe tímto budu taky asi malinko ,ale zastanu se zde Patrika, dostal jsem od něho osobně taky dost rad, a nelituji, takže já díky , každý prostě máme jiné koníčky, které nám něco dávají, ale i berou, popřípadě styl života. Tak asi tak. Sorry už jsem musel a nemohl jsem . Jinak momentálně situace v MSD mě malinko, nebo asi spíše více, začíná prudit.
Patrik Odesláno 30. května 2013 Nahlásit Odesláno 30. května 2013 Jinak momentálně situace v MSD mě malinko, nebo asi spíše více, začíná prudit. To mě taky. Ale uvědomuji si, že až dostanu peníze z FPV vyplacené, tak je s bídou uložím na poloviční úrok oproti tomu, co mám teď. Takže čím déle to bude trvat, tím lépe .
JHonza Odesláno 30. května 2013 Nahlásit Odesláno 30. května 2013 myslím, že je trochu rozdíl trávit čas obcházením kasy Kauflandu kvůli ušetřeným 40 haléřům na položce a věnováním se jiným zálibám, jejichž význam pro každého hobbyistu si ani v nejmenším netroufnu hodnotit /šachy, šerm, golf, lukostřelba, hodinky, numismatika.../Takže už zase někdo určuje, které hobby je salonfaehig a které ne? To už jsem kdysi slyšel, za soudruhů to byly např. tenis a golf.
Wanderer Odesláno 31. května 2013 Nahlásit Odesláno 31. května 2013 Tak jen vyplním žádost, tak mi z Air bank oznámí, že úrok už nebude 1,8% ale pouhých 1,6% a ještě k tomu ty jejich reklamní pindy. Tohle mi u Axy udělali taky. Mám s to chutí jim napsat něco o plic, o tom, že "můžeme mít banku rádi". Asi se na to vykašlu a jdu od sibiře koupit nějaké Rolexky...
KFL Odesláno 31. května 2013 Nahlásit Odesláno 31. května 2013 Když jsem šel k AirBank, měli úrok 2,3. Pár týdnů poté ho sundali na 2,1 a o pár měsíců později jsme na 1,6. Ale co nadělám - málokdo dá dneska víc a když jsem investiční guma, co chce mít prachy kdykoli k dispozici a relativně bezpečně, moc možností nemám. Vlastně mě to moc netankuje, pro mě je důležitý, že AiB funguje, funguje rychle a stojí to všechno kilo měsíčně.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se