LukasK Odesláno 3. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2021 V 29. 4. 2021 v 22:52, vojta1 napsal: Ok, vsak ja to nikomu necpu. Jen vim, ze jsou dobri a znam jejich track recors dost dobre. Ostatne histpricky meli na starosti penize hodne lidi z CR top 20. V CR myslim, ze nikdo lepsi neni... A nejake dva priklady fondu co prekonaly neci portfolio za poslednich x mesicu najdu taky vzdycky, nejak jsem nepochopil o co Ti jde.... no jde mu o klasický příklad aktivně řízených fondů - a to že proste zpravidla nedokážou překonat trh samotný, SP 500 vzrostlo od 2020 o 29,6% .. tzn ze když bych investoval v lednu 2020 do SP 500, za cely rok a čtvrt nehnul prstem, tak jsem na tom lépe, než kdybych investoval do většiny různých fondu.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukasK Odesláno 3. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2021 před 2 hodinami, Petr11 napsal: Degiro - tuším, že ty etf zdarma jsou jen v euru a taky asi musíš každý měsíc ten obchod realizovat ručně + jak píšeš neumí frakce. já nevim no.. Degiro jsem mel.. ale stejně jsem vše přesunul do své banky.. představa, ze se pri nějakém problému snažíme získat své peníze zpět z Holandska atd se mi moc nelíbila.. navíc ja opravdu investuju na Dlouhy horizont takže o poplatky mi moc nejde.. raději si připlatim za jistotu.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FraK Odesláno 3. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2021 FIO ti taky umozni obchodovat jakekoliv etf na NYSE. Zatim jsme nenasel nic, co by FIO neumoznilo obchodovat...akorat jsou drazi. 8 USD za obchod je docela dost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rybiz Odesláno 3. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2021 před 3 hodinami, Viktor napsal: Teď jsem koukal, že eToro SPY umožňuje nakoupit https://www.etoro.com/markets/spy Diky za tip Viktore. Takze si to pro sebe shrnu. Pro pripad horizontu 10-15let muzu poridit pres eToro, degiro ci treba Fio. Ani v jednom nemam ucet, tak nejaky otevru a uvidime Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wizard-ov Odesláno 3. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2021 Za sebe doporučím LYNX a FIO. Osobní zkušenost a spokojenost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelSch Odesláno 3. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2021 Na 10-15 let bych volili ověřeného brokera. Ne, že by etoro nebylo ověřené, ale osobně vnímám fio, degiro nebo lynx jako jistoty. Sám mám na degiru koupené dvě etf (obě jsou navíc dokonce na seznamu etf s měsíčním příkupem zdarma), tím pádem řeším jen poplatek za správu etf a to je někde na úrovni 0,22-0,5. Fio mám taky, ale založil jsem ho jen na zkoušku a ještě jsem ho moc neprozkoumal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ade_jirka Odesláno 4. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2021 V 22. 4. 2021 v 20:45, LukasK napsal: Já osobně spořím dceři zde: https://www.portu.cz/pro-deti/ 300 k bych doporučil rozdělit např. na 6 vkladů po měsíci kvůli https://en.wikipedia.org/wiki/Dollar_cost_averaging Já také stojím před podobným problémem. Máte někdo zkušenosti s výše uvedeným řešením ? Nebo nějaký nápad jak rozumně spořit pro vnoučata ? Díky za případné nápady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
simon_magus Odesláno 4. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2021 kdyby chtel nekdo dlouhodobe a velmi bezpecne ~4%, tak bych potreboval prevest uver z nefunkcni Unicreditbank nekam jinam. 8M CZK a vinarstvi (=zajisteni nemovitostma) a neni to muj jediny business, ale uz 14 let investicni zalezitost (=nikdy to nepolozim ;)). vice info pripadne v SZ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukasK Odesláno 4. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2021 před 3 hodinami, ade_jirka napsal: Já také stojím před podobným problémem. Máte někdo zkušenosti s výše uvedeným řešením ? Nebo nějaký nápad jak rozumně spořit pro vnoučata ? Díky za případné nápady. Ještě přikládám vývoj a složení portfolia dcery na Portu.. Dětský účet má poplatek 0,25%/ rok z objemu prostředků do 18ti let věku dítěte. Pokud vyberete dřív, tak se poplatek přepočítá na 1%/rok z objemu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
911 Odesláno 4. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2021 vsechno pres https://www.interactivebrokers.com/en/home.php ale chapu, ze to neni asi pro zacatecniky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Muffik Odesláno 4. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2021 přesunujete z BTC do ETH? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
uff Odesláno 7. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2021 Ja teda spekuluju diverzifikovat riziko z CZK do USD. Je to uplna kravina? Koukam na listek CSOB: https://www.csob.cz/portal/lide/kurzovni-listek/kurzovni-listek-detail/-/currency/USD Doba je asi vhodna, na druhou stranu kurz CSOB asi neni idealni. Co doporucujete? Rikal jsem si rozkladat to v case jako akcie. EUR mi nedava smysl, na nej se mi zda CZK docela hodne navazana. Diky za nazory Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xcmaniax Odesláno 7. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2021 V 4. 5. 2021 v 20:39, Muffik napsal: přesunujete z BTC do ETH? Teď? vidíš ještě prostor pro masivní růst? BTC stagnuje, ETH za týden neskutečně vystřelilo, ale ten přesun to chtělo udělat právě před týdnem... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ismit Odesláno 7. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2021 Právě před týdnem jsem (já debžot) trochu prodával ETH, protože jsem čekal, že bude padat. haha. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wizard-ov Odesláno 7. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2021 a co teprve ETC ;o) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xcmaniax Odesláno 7. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2021 Z tehle duvodu zjistuju, ze krypto neni moc pro me. Proste na to nemam nervy tak pojedu asi v klidu dividendovy akcie a uvidim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 7. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2021 ADA letí vzhůru... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 7. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2021 ADA letí vzhůru...Jeste chvili a bude to lambo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 7. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2021 Preeeesne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rybiz Odesláno 7. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2021 (upraveno) před 2 hodinami, Prochy68 napsal: Jeste chvili a bude to lambo a DOGE je na ceste k 1 USD, takze lamba dve haha jak lidi rvou na tech twittrech a soc platformach Upraveno 7. května 2021 uživatelem Rybiz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se