Přejít na obsah

kam investovať???

Doporučené příspěvky

Este aby som rozvinul, ked mam volnych viac eur, tak skusim hodinky. Ale neriesim len rolexky... Napriklad mam nove seiko ripleyovu, kupim srp padi a podobne. S hodinkami to je tazsie, pretoze vyzaduju trochu viac cashu. Vyhoda tych nozov a lega je v tom, ze to postupne pocas roka prikupujem, a nestoji to hafo penazi. Victorinoxy robia zarok tak 500e, zippa tak 200e a lego tak 500e. Cize vseho vsudy tak 100e mesacne, a popritom ma clovek zabavicku. Nie je to asi to prave investovanie, v zmysle mam volnych 2mil czk, co s nimi, ale lepsie ako poistne zmluvy. A opat, vyhoda lego a zippo a victorinoxu je, ze sa to lahko predava na ebayi a kupujuci vacsinou neriesia odkial som. Vacsinou, ked pustam hodinky na wus alebo ebay, tak slovensko je problem...

Upraveno uživatelem huhu4d
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 24. 4. 2016 v 16:48, odjinud napsal:

Lego to jako myslíš tu dětskou stavebnici?

To se také sbírá??

Kolega z práce s tím kšeftuje. Nakupuje limitované edice (naposledy to byly nějaké planety ze série hvězdných válek, možná přímo hvězda smrti, já se o to tak nezajímám, prostě "pomalované koule" :D ) a ty pak za několik měsíců až málo let prodává na Aukru.

Odkaz ke komentáři

Největší problém u těch sběratelských věcí je, že člověk musí být pragmatik. Znám jednoho, který má miliony v autíčkách. Sbírka je pohromadě těžko prodejná. Po částech Ti lidé vyzobou to dobré a zbytek můžeš navěky dát do sklepa. Chlap stejně dál dokupuje. Občas se bavíme a s povzdechem vypočítává jaký by za to byl pěkný barák. Mno, nikdy to neprodá. Synátora a manželku má blbce, ti to nakonec podhodnocené střelí za něj.

EDIT: viz výše, ostatní antikva materiál... člověk tomu musí hodně rozumět. Jsou to roky studia. Na spoustu věcí neexistují katalogy. Jakmile katalog vyjde, tak v tom momentě to musíš mít už pod střechou. Většina vetešníků si vetešnictví a bazary drží jako záchytnou stanici pro vlastní kšefty se starožitostmi. Popř. jsou nakontaktovaní na sběratele a rovnou jim volají, jakmile někdo něco donese. V době internetu to není vůbec jednoduché. Viz hodinky... super osvěta různých blogů, ale díky tomu nelze skoro nic koupit za superextra ceny.

Upraveno uživatelem azeppelin
Odkaz ke komentáři

V 24. 4. 2016 v 17:23, azeppelin napsal:

Největší problém u těch sběratelských věcí je, že člověk musí být pragmatik. Znám jednoho, který má miliony v autíčkách. Sbírka je pohromadě těžko prodejná. Po částech Ti lidé vyzobou to dobré a zbytek můžeš navěky dát do sklepa. Chlap stejně dál dokupuje. Občas se bavíme a s povzdechem vypočítává jaký by za to byl pěkný barák. Mno, nikdy to neprodá. Synátora a manželku má blbce, ti to nakonec podhodnocené střelí za něj.

Takhle nás dopadne většina.

Odkaz ke komentáři

Největší problém u těch sběratelských věcí je, že člověk musí být pragmatik. Znám jednoho, který má miliony v autíčkách. 

Zhruba od 15 jsem taky sbíral autíčka, měřítko 1:18. Vybíral jsem si vždy jen pár top kousků ročně. Ve 22 mě to omrzelo, začal jsem prodávat. 50-150% zhodnocení. A ještě mi dělaly mezitím radost :)

Odkaz ke komentáři

V 24. 4. 2016 v 17:26, straspol napsal:

Takhle nás dopadne většina.

:lol2:  jo vlastně to máš pravdu...
  V 24. 4. 2016 v 17:33, prazskej napsal:

Zhruba od 15 jsem taky sbíral autíčka, měřítko 1:18. Vybíral jsem si vždy jen pár top kousků ročně. Ve 22 mě to omrzelo, začal jsem prodávat. 50-150% zhodnocení. A ještě mi dělaly mezitím radost :)

Jasně, ale tys byl ten, co to nakonec prodal. Clap, o kterém mluvím, má k sedmdesátce a sbírá to celý život. Má podle katalogů matchboxy a podobné věci. Nevím hračky mám zmapované kolem bruselu. Už to chtěl prodat, ale má to takovou hodnotu, že nemůže najít ani kupce a nejsem si jistý, zda-li to reálně prodat chce. Upraveno uživatelem azeppelin
Odkaz ke komentáři

To už je ale zhodnocení formou vlastní práce nebo dodatečné investice. V prvním případě se na tom dá opravdu dobře vydělat, ale musíš tomu rozumět a umět zabrat za práci. V druhém případě spíš dáš vydělat řemeslníkům.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

Diamanty pry jsou spatne. Nejlepsi investicni sutr je safir. Pry jsou loziska vyhrabana a nemohou se najit dalsi. Mam to od kamarada gemeologa z belgicky diamantovy burzy.

Odesláno z mého PLK-L01 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

EDIT: viz výše, ostatní antikva materiál... člověk tomu musí hodně rozumět. Jsou to roky studia. Na spoustu věcí neexistují katalogy. Jakmile katalog vyjde, tak v tom momentě to musíš mít už pod střechou. Většina vetešníků si vetešnictví a bazary drží jako záchytnou stanici pro vlastní kšefty se starožitostmi. Popř. jsou nakontaktovaní na sběratele a rovnou jim volají, jakmile někdo něco donese. V době internetu to není vůbec jednoduché. Viz hodinky... super osvěta různých blogů, ale díky tomu nelze skoro nic koupit za superextra ceny.

Pro jednoho starého pána kupuji na eBay vláčky (neumí německy, zahraniční převody dokáži výrazně levněji) a je to to samé. Za 1 mašinku dá klidně 1000 EURo. 

Jsem si vzpomněl na jedno staré pořekadlo společné pro všechny sběratele - "bojím se, že až umřu, manželka to prodá za ceny, za které jsem jí řekl, že jsem to kupil" :)

V 24. 4. 2016 v 21:22, Jenikec napsal:

Diamanty pry jsou spatne. Nejlepsi investicni sutr je safir. Pry jsou loziska vyhrabana a nemohou se najit dalsi. Mam to od kamarada gemeologa z belgicky diamantovy burzy.

Odesláno z mého PLK-L01 pomocí Tapatalk

Hlavním problém diamantů je v monopolizaci trhu - veškerou těžbu ovládá De Beers a Leva Levieva. Nikdo neví, kolik šutrů mají v trezorech a s pomocí tzv. kimberleyského procesu (který oficiálně má bránit tzv. krvavým diamantům) celkem účinně stěžují přístup diamantů z jiných nalezišť na trh.

Odkaz ke komentáři

No jo Patriku, je to od určitého stádia nemoc a posedlost. Taková perla, paní výše zmíněného autíčkáře začala s rozkladem hodnoty sbírky a ani nepočkala až bude ve věčných lovištích (předpokládám, že měl tehdy mále). Jednoho krásného dne uklízela a zaarchivované krabičky, od aut v prezentačních vitrínách, vyhodila do popelnice. Když se vrátil domů, tak byly popelnice vyvezené a byt zbavený starého papíru. :D

Upraveno uživatelem azeppelin
Odkaz ke komentáři

V 24. 4. 2016 v 11:26, honza71 napsal:

V panelaku jsem vyrostl a budu delat maximum pro to, abych se do nej uz nikdy vratit nemusel.

Presto, ze to ma kazdej jinak, muj nazor je, ze 4,5 milionu za panelak da jen jelito. Peace :-D

V Usti by za tu cenu koupil ten panelak, mozna i dva. Jako chapu, ze ta cena je v Praze trosku jinde, ale porad je to panelak. Ja kupoval byt 3kk 77 m2 u Krizikove minuly rok za 4,3 (druzstvo, po rekonstrukci) a uz to mi prisel mazec.
Odkaz ke komentáři

V 25. 4. 2016 v 12:53, vojta1 napsal:

V Usti by za tu cenu koupil ten panelak, mozna i dva. Jako chapu, ze ta cena je v Praze trosku jinde, ale porad je to panelak. Ja kupoval byt 3kk 77 m2 u Krizikove minuly rok za 4,3 (druzstvo, po rekonstrukci) a uz to mi prisel mazec.

Tak je to Karlin, pote co to tam povoden procistila, je to jedna z nejvyhledavanejsich ctvrti za poslednich par let... tam byt v OV nad 70 m2 nenajdes pod 5 mega... Jinak k panelakum, kdyz pominu fakt, ze to je panelak, vetsinou jsou ty byty dost mimo centrum, takze kdyz tam nekdo hodla bydlet do konce zivota, ok, ale jako investice moc smysl nedavaji. A uprimne, ja si to myslim i o novostavbach, jsou to stejne jenom novodobe "panelaky" taky vetsinou na periferii. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...