Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

@gargamelto výpalné od FedEx tě nemine, narozdíl od ČP, nebo DHL nevybírají poplatek ihned při dodání balíku, ale pošlou fakturu, klidně až po více než měsíci. Takto už jsem se radoval taky a objednával o to víc ve víře že FedEx to prostě umí...pak přišly ty faktury a nadšení mě opadlo😬🤑

Odesláno

Jj, Fedex to takto dělá někdy od léta. Jinak teď nastala ještě úprava u DHL, snížili výrazně ten poplatek za prodlení. Fedex je tedy stále levnější. Pořád lepší než ČP, ta mi není schopna proclít balík z UK už dva měsíce :-(

Odesláno

Chlapi vy mě tady teda pěkně ser.te s těmi Orient Star 🙂 Škoda, že se nedají sehnat tady někde u nás a musí se těšit takové komplikace jako je clo. S ČP mám v tomto směru také nějakou zkušenost a věřte mi, že toto řešit nechcete - např. u zásilky z USA za cca 1200 napočítat clo za 250 je zvěrstvo! 

Odesláno

To myslíš spíše asi DPH (21%), ne? Výše cla závisí na obsahu zásilky, třeba u hodinek je clo a kus pár korun. Jinak by se tedy ty výše neměly lišit mezi kurýry, je to dáno celní správou.

Odesláno
před 3 hodinami, Pavel87 napsal:

Chlapi vy mě tady teda pěkně ser.te s těmi Orient Star 🙂 Škoda, že se nedají sehnat tady někde u nás a musí se těšit takové komplikace jako je clo. S ČP mám v tomto směru také nějakou zkušenost a věřte mi, že toto řešit nechcete - např. u zásilky z USA za cca 1200 napočítat clo za 250 je zvěrstvo! 

skús Svédsko alebo Španielsko ... občas majú dobré ceny  ...

Odesláno
V 19. 2. 2022 v 14:21, Snekofon napsal:

@gargamelto výpalné od FedEx tě nemine, narozdíl od ČP, nebo DHL nevybírají poplatek ihned při dodání balíku, ale pošlou fakturu, klidně až po více než měsíci. Takto už jsem se radoval taky a objednával o to víc ve víře že FedEx to prostě umí...pak přišly ty faktury a nadšení mě opadlo😬🤑

Takže si měl úplnou pravdu, výpalníci už o sobě dali vědět:

20220223_230602.thumb.jpg.e9b6a32c4020d5a14d3d1071bc69a653.jpg

Ale stejně nelituju ničeho, tyhle hoďky prostě miluju. 11,200 cena hodinek, plus  nehorázných 3,096 na výpalném, to máme suma sumárum za nějakých 14, 296 Kč, ještě to jde. 

Aspoň ta kavárna dneska byla fajn 🙂

Nu nic, jdu cálovat 😄

20220223_153315_remastered.thumb.jpg.6734a3a5342255c6a2f8411dce343fc8.jpg

Odesláno

new triton, řekl bych že nekompromisní poměr cena/výkon/zpracování/vzhled... 

Kdyby bylo datum na trojce, tak sou dokonalý 

IMG_20220224_150807_edit_1538650070007926.jpg

IMG_20220224_150822_edit_1538624267376159.jpg

Odesláno
V 28. 2. 2022 v 20:31, tombas napsal:

Dočasně na neoriginálním strapu - nový přírůstek a mé první orienty:

IMG_20220228_171528.thumb.jpg.763be0aebbb7f2ee097dbb4c9efd709d.jpg

👍

trochu problém sehnat správný řemen, žejo.. v tomhle mě orient trochu sejří. kdyby měly 20mm, tak jsou dokonalé. já 21mm nakoupil několik na cheapestnatostraps, kvalita průměrná.

Odesláno
před 1 minutou, lub napsal:

👍

trochu problém sehnat správný řemen, žejo.. v tomhle mě orient trochu sejří. kdyby měly 20mm, tak jsou dokonalé. já 21mm nakoupil několik na cheapestnatostraps, kvalita průměrná.

No ono to asi stejně nebude potřeba, viz

Odesláno

aha, hm, njn. zkusil jsem teď tu korunku a je to vlastnost, nevidím na tom nic divného. ale ten řemen naštve. super je ta jednoduchá možnost českého ešopu je vrátit.

Odesláno

@lub já tu korunku porovnával se svými Seiky a tam se ani nehnou. Obecně si myslím, že ten strojek je v pořádku, dobře dotahuje a je i docela přesný. Ale i v porovnání s 4R35 nebo 7S26 je ten orient hlučnější. Seiko mi přijde jako jemnější mechanika i při ručním natahování. Četl jsem, že strojky orient jsou docela robustní, ale zkušenost s nimi žádnou nemám.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...