Přejít na obsah

Jaké Hodinky Orient nosite

t48mirek

Doporučené příspěvky

Ahoj,

hezké hodinky. Mám podobné hodinky v několika kusech (barvácha) ještě více mi jich prošlo rukama..

Bohužel si troufnu říci že tvé info u nich nebude přesné.

Už jsem to tu jednou řešil, když byly podobné v prodeji ne Ebay. Bohužel se tu nesešlo moc názorů na rozuzlení, tak jsem zašel na    Watchuseek, Nejnavštěvovanější Watch Forum webu ... na světě.

Tam se toho o skládačkách tohoto typu píše hodně.

Tvé hodinky nejsou identické jako v dobovém odkazu i odkazu toho pána.

Jiný ciferník i jeho číslování, jiné ručky, malinko jiný tvar korunek a dýnko.

Dle mého bude původní  pouzdro, teh, stroj a luneta. Ostatní bude sice origo, ale ne dobové a původní náhradní díly.

Říkají tomu "Thai-mod" Orientu

Ona i cena hodinek v původním i když ne v tak hezkém stavu, je někde jinde než cena skládaček i když z dílů Orient.

Snad jsem se nikoho nedotkl, ale dnes si za názorem stojím. Přeci jenom, jsem se studii konkrétně tomuto typu Orient věnoval docela dlouho a důkladně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nevím, nedokáži říci

jak píšeš stroj, tah, pouzdro a luneta sedí 

co se týká ruček tak jsem u tohoto typu viděl minimálně 3 verze ruček, přičemž u těch Thai kopií se většinou jednalo o ručky mnohem silnější a červeně značenou vteřinovku

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

hezké hodinky. Mám podobné hodinky v několika kusech (barvácha) ještě více mi jich prošlo rukama..

Bohužel si troufnu říci že tvé info u nich nebude přesné.

Už jsem to tu jednou řešil, když byly podobné v prodeji ne Ebay. Bohužel se tu nesešlo moc názorů na rozuzlení, tak jsem zašel na    Watchuseek, Nejnavštěvovanější Watch Forum webu ... na světě.

Tam se toho o skládačkách tohoto typu píše hodně.

Tvé hodinky nejsou identické jako v dobovém odkazu i odkazu toho pána.

Jiný ciferník i jeho číslování, jiné ručky, malinko jiný tvar korunek a dýnko.

Dle mého bude původní  pouzdro, teh, stroj a luneta. Ostatní bude sice origo, ale ne dobové a původní náhradní díly.

Říkají tomu "Thai-mod" Orientu

Ona i cena hodinek v původním i když ne v tak hezkém stavu, je někde jinde než cena skládaček i když z dílů Orient.

Snad jsem se nikoho nedotkl, ale dnes si za názorem stojím. Přeci jenom, jsem se studii konkrétně tomuto typu Orient věnoval docela dlouho a důkladně.

dotaz

jaké mají označení na dýnku ty tvoje SK a označení na cifru

díky

Odkaz ke komentáři

Tento ciferník se cpe do všech starých orientu (jako náhražka poškozeného). Bohužel původní není k sehnání.

Viděl jsem ty skládačky ve všech možných pouzdrech a barvách. 

Jinak patří jen a pouze do tohoto typu hodinek . Už název SK Crystal je jasný.

10350412_856055527739282_915179567470222

Stejně jsou na tom i ručky, bohužel ty původní jsou už vzhledem v věku většinou k.o.

Motají tam většinou 4 druhy - ty co máš ty , šipky, široké a ještě jedny co neumím popsat. Všechny ale patří na jiné/nové modely !!!

Nemá to  žádný system, žádné určité označení- mišmaš. Nekonečné množství skládaček. Jsou stále na prodej (v obrovském množství) v NOS stavech ještě s nálepkou na dýnku za cca1700kč.

Opravdu dobové mají vypadat jako ty z katalogu a cena bude jiná.

Přečetl jsem o tom už desítky stránek a prošel desítky diskuních for. Zabralo to několik dní. Už mi nikdo nenabulíkuje, že jde o staré hodinky pro jiný trh atd. Jediné co by mě mohlo přesvědčit je dobový katalog s foty. 

Ted to nepíši na tvou adresu, ale je sranda pročítat stránky některých sběratelů.

Dávají si fotky TOP přírůstku Orient (skládaček) s polepkou na dýnku. Ale s polepkou, která se v té době ani nepoužívala  :lol2:

Mé hodinky mají číslo ciferníku BK L469 617-003 a pouzdra OS469C647B

Nemám je ani náhodou tak hezké jako ty a bohužel postrádám origo tah. I tak jsem za ně rád .

Už jsem je sem i dával 

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/40401-jake-hodinky-orient-nosite/page-16

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/40401-jake-hodinky-orient-nosite/page-5

Odkaz ke komentáři

Jsou moc pěkné. V létě jsem kolem jedněch chodil a udržel jsem se jenom proto, že se mi zdálo, že mají tu lunetu nějakou vyblednou. Asi je měli dlouho ve výloze nebo nevím, co s tím dělali. A pak jsem ještě čekal, jestli je konečně nezlevní. Pořád tam měli nějaké výprodeje, ale Orient to úspěšně míjelo. Ale stejně nevím, jestli bych tu bledou lunetu skousnul. To by asi žádná sleva nepomohla. Tvé barvy jsou bezchybné. Ještě jednou gratuluju.

Odkaz ke komentáři

Díky moc, chlapi  :D

Martine, jsou to opravdu ony. Říkal jsem ti o nich už v létě, když jsme se viděli. Už tenkrát jsem je držel v ruce a vážně o nich uvažoval. Čekaly na mě dodnes. 

Marcus: Já kolem nich taky chodil dlouho  :D A barvičky mají krásně syté. Ani já jsem slevu nedostal, ale to mi nevadí. Vím, že přes internet bych je pořídil levněji. Ale já si prostě musím hodinky kupovat v kamenné prodejně. Jinak by to nebylo ono. Takhle k nim mám krabici a hlavně platnou záruku a servis. To je pro mě dost důležité. 

Odkaz ke komentáři

Zapomněl jsem tam napsat, že hlavní překážka byla, že už mám černé. Ty jsem kupoval taky u nás v obchodě a dokud jsem je nedal na ruku, ani by mě nenapadlo, je někde objednávat. Orient Mako šlo úplně mimo mě. A teď už je půl roku považuju za nadprůměrně povedené. A u moře prošly vším na 1*.  (dáváš takové známky?)

Odkaz ke komentáři

k těm King Diver:Je to přesně jak píše lukáš78.Jsou to taiwan made skládačky,s akrylátovým sklem.Nevím ale původní King divery mněly minerál.Vlastnil jsem jak skládačky tak origo.I zpracování nebo resp. dofinišování pouzder bylo mnohem lepší u japan made verzí než u skládacky,nikdy žádné Mercedes ručky apod a nálepky taktéž.Na druhou stranu za ty peníze jsou skládačky fajn a jsou dokonce i vodotěsné což mohu potvrdit nemluvě o celkem slušné přesnosti strojku.

Odkaz ke komentáři

Jaké hodinky Orient nosíte? No přece tyhléééé  :clap: Na ruce necelé 3 hodiny a nadšení obrovské. 

taky gratuluju siwi :) jinak já mám sice Raye (ale to je vlastně to stejné). No, už je budu mít taky tak půl roku a super, na lítačku ideální, v Atlantiku zvládly všechno na 1* :D, na kolo je tahám, až se divím, že jim ty otřesy nevadí. Když už mi to ale přijde moc, tak tu jednu ruku z řídítek radši sundám. Na běhání je nosím taky. Jedné co mi vadí je tah a ty stěžejky, jsem línej je upravit a bojím se, že by se ty tenké zase ohly, tak pro jistotu střídám gumu/mesh/nato.

Odkaz ke komentáři

siwi: sluší pánovi, gratulace  :clap:

el nano: jo stěžejky jsou asi jediná slabina těchhle, já budu mít Maka už druhým rokem, první stěžejky jsem nosil jenom na tahu a šli do háje celkem rychle, teď střídám nato a tah a zatím dobrý :-) jen to kolo a běh s automatama nějak nedávám 

Odkaz ke komentáři

já když jsem je naposled chtěl přezout na tah, tak jsem to asi po 10 minutách vzdal, nějak mi to nešlo a neměl jsem na to už nervy, tak je teď nosím nejvíc na gumě a je to fakt pohodlný. Jednak tam mám tlustý stěžejky, nemusím se hlídat abych někde neodřel sponu a celkově to je praktické a při té jízdě na kole to nechrastí :D 

Odkaz ke komentáři

taky gratuluju siwi :) jinak já mám sice Raye (ale to je vlastně to stejné). No, už je budu mít taky tak půl roku a super, na lítačku ideální, v Atlantiku zvládly všechno na 1* :D, na kolo je tahám, až se divím, že jim ty otřesy nevadí. Když už mi to ale přijde moc, tak tu jednu ruku z řídítek radši sundám. Na běhání je nosím taky. Jedné co mi vadí je tah a ty stěžejky, jsem línej je upravit a bojím se, že by se ty tenké zase ohly, tak pro jistotu střídám gumu/mesh/nato.

siwi: sluší pánovi, gratulace  :clap:

...

Díky moc, pánové. No, nemůžu se jich nabažit. Jsem rád, že je tu dost zkušenějších majitelů stejného typu, od kterých jsem mohl ještě před koupí načerpat cenné postřehy. S hodinkami nedělám žádné vylomeniny, tak doufám, že stěžejky jen tak samy od sebe nepovolí. Snad mi dají včas vědět před tím, než se vyháknou z pouzdra. 

Odkaz ke komentáři

Zdravím,

tak jsem se dostal i do této části fóra.

Dostaly se ke mně hodinky Orient tzv. King Size KV 469617-7E PT s automatickým nátahem, strojek 21 Jewels cal. 46941

Day Date na pozici 3 , průměr cifru 35mm, průměr s korunkou 46mm

podle info z netu byl model vyráběn od 70. let a skončila výroba na začátku 80. let

vnitřní luneta ukazuje ztrátu barev v závislosti na hloubce ponoru, dle textu a tabulky z netu

P.S. fota původní majitel

tabulka a stránka z katalogu http://www.relojesparatodos.com/vb/threads/524326-Presento-Orient-SK-Diver

Ty jsou krasne, moc se mi libi, ty jsou z

Orientuhr.de?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...