Přejít na obsah

Dotazy - pelmel

Doporučené příspěvky

V 19. 8. 2024 v 10:42, orol napsal:

Jo, strč to ultrazvuku, pak už možná v cajku nebudou a bude důvod, pořídit nové ...

Tím chci říct, že celé do ultrazvuku radši ne.
Je takový stojánek, abys mohl do toho ultrazvuku ponořit jenom náramek a hoďky zůstali nad hladinou.

Bohužel nemáš pravdu, jelikož ty hodinky doybeš, ať jsou tam ponořené ( stojánek není na hodinky) a nebo je necháš na stojánku a zjistíš to, když si dáš ruku na puštěný ultrazvuk, jelikož jsou tam prostě stále vibrace, které se přenášejí.

Prosím, když radíš, bude paráda, když to bude mít reálný základ.

Hodinky tedy tělo, do ultrazvuku prostě nepatří. Pouze tah. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vážení lumberstřelci a dřevorubci,

Potřeboval bych poradit - řeším pořízení řetězové pily, s tím, že využití počítá s naporcováním navezených kulatin na topení tak jednou za dva roky...plus aktuálně je potřeba akcelerována likvidací zdechlé třešně, viz foto.

Rád bych se vyhnul nákupům dle mého obvyklého vzorce, tedy vzít reálnou potřebu, aplikovat 3x multiplikátor, ještě pro jistotu o něco nahodit a to pořídit - jsem fakt hobbík :) Jen si nejsem jistý, jestli stačí elektrická, když moje čáry probíhají výhradně na dosah zásuvky...anebo je to blbost a stopro benzín. Díky za rady!

image.jpg

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, Harwey napsal:

Skus pozret tu

Tak řezání motorovkou je taky o fyzické kondici. Včera jsem si zakoupil moji první motorovou Stihl MS 172. A hle, došlo taky ke zranění.  Zkousel jsem v kuchyni, jak se budu pohybovat u paty stromu s pilou vahy cca 5 kg a píchlo mně pořádně v zádech. Radši tedy zvedám telefony, než práce v předklonu. Je hodně doporučována Stihl MS 261 a ta je dvakrát dražší, než co jsem si koupil já.  Taky uvaž, že taková motorová benzínová pila je udržbová,  na rozdíl od aku.pil. Uděláš chybu v péči o dvoutaktni motor v olejovem hospodařstvi a hned máš pryč 10 000. 

Odkaz ke komentáři

před 7 hodinami, Hudson10 napsal:

Tak řezání motorovkou je taky o fyzické kondici. Včera jsem si zakoupil moji první motorovou Stihl MS 172. A hle, došlo taky ke zranění.  Zkousel jsem v kuchyni, jak se budu pohybovat u paty stromu s pilou vahy cca 5 kg a píchlo mně pořádně v zádech. Radši tedy zvedám telefony, než práce v předklonu. Je hodně doporučována Stihl MS 261 a ta je dvakrát dražší, než co jsem si koupil já.  Taky uvaž, že taková motorová benzínová pila je udržbová,  na rozdíl od aku.pil. Uděláš chybu v péči o dvoutaktni motor v olejovem hospodařstvi a hned máš pryč 10 000. 

Díky za shrnutí, relevantní podněty 👍 Fyzicky je to v pohodě, dříví na topení si doteď štípu sám (sekyra/kalač), spíš přemýšlím, jestli to cenově ještě neojebu tím, že si začnu vozit kulatiny namísto špalků a řezání si pořeším po svém...
Ale právě skrzeva fakt, že se reálně nedostanu mimo dosah pozemku, tak se víc přikláním k el. variantě, nejspíš nějaká výkonnější Makita

Odkaz ke komentáři

před 15 hodinami, Bukoowsky napsal:

Rád bych se vyhnul nákupům dle mého obvyklého vzorce, tedy vzít reálnou potřebu, aplikovat 3x multiplikátor, ještě pro jistotu o něco nahodit a to pořídit

Dokonaly opis, mam to uplne rovnako 😇

K veci. Po necelych dvoch desatrociach "odisla" moja motorova Stihl. Kupoval som "pre istotu" vyssiu radu, vtedy som za nu dal cca 600 eur. Cenovy navrh na opravu v Stihl = 370 eur 😅 ze "zadrety" motor. Urcite, start ide lahucko, akurat nestartuje. 100% starostlivost. Rezem nou asi 2x rocne, aj ked teda od rana do vecera, cize zataz na takyto typ v podstate nulova. Tento tyzden ju mam zaniest do neorigo servisu, tak som zvedavy.

Na popud kolegu a pre istotu som sa uz pozeral na akumulatorovu. Vyhodu teda mam v tom, ze uz k inym Stihl strojom mam najsilnejsiu AP teda "profi" bateriu s nabijackou. Tuto bateriu pouzivam v krovinoreze, upravujem asi tak 150 tisov a dalsich cca 70 inych krikov - vsetko vzrastle na cca 3,5 metra a velka sirka. Robim to na 2x (nevladzem kvoli tej vyske) a bateria po prvom dni je na 50%. 
Pri mojej potrebe rezania dreva (proste neurobim to za jeden den, ale za dva) a ak bude nutny nakup novej, bude to baterka. 

• Haha 1
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Kluci, mam tu taky gramaticky dotaz.
Stale mi nie je jasna jedna vec. Petr - idem na pivo s Petrem. Ok.
Svagor sa vola Peter, sice zije v Prahe "sto" rokov, ale stale mu vravia "s Peterem". 
V sobotu si tak rano po navsteve trhu sedime na pive/ladovej kave a vidim tuto tabulu. Nema to byt "....v ateleri Zbyňka...."? Mne ta forma "Zbyněka" strasne nesedi. Ako je to spravne v češtine?

IMG_0534_prokop.jpg

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Nemá někdo odkaz na nábytek - akácie, palisandr, mahagon, mango. Tvrdý masiv. Ne dýhou obalené piliny s lepidlem.  

Něco co se hodí do místnosti, kde se spí (tzn. bez organických těkavých látek)

Nejblíž jsou Suchergebnisse (kolonialmoebel24.de) 

Ale ta kvalita provedení 🙄

Nebo odkaz na dovozce exotického řeziva ( opět akácie palisandr), že by jsem se přes zimu bavil.

Odkaz ke komentáři

před 2 minutami, Hudson10 napsal:

Známý dal za obývakovou soupravu palisandr asi 200 000 Kč . Vydržela doma půl roku a musela z baráku. Bolest hlavy, nevolnost. Jestli to bylo dřevem nebo nátěrem se nezjistilo..

Dík za poznámku 👍 , mrknu jaké obsahuje dřevo silice. Chci se vyhnout organice, která se uvolňuje.

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, Klotzman napsal:

Hledám kde se dá, tak zkusím i tady. Sháním někoho, kdo restauruje kovové předměty, menší věci, ne sochy nebo konstrukce. Pokud by měl někdo dokonce nějakou zkušenost, budu vděčný za každý tip či aspoň nasměrování.

Tak mám známého,  který restauroval ručnice Petra Voka...

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Klotzman napsal:

Hledám kde se dá, tak zkusím i tady. Sháním někoho, kdo restauruje kovové předměty, menší věci, ne sochy nebo konstrukce. Pokud by měl někdo dokonce nějakou zkušenost, budu vděčný za každý tip či aspoň nasměrování.

Já hledal a našel tady:

https://rrkp.mkcr.cz/rejstrik

Je to Rejstřík restaurátorů kulturních památek.

Upraveno uživatelem juk
Doplnění textu.
Odkaz ke komentáři

před 6 hodinami, Klotzman napsal:

Díky, mrknu na to. Máš s někým osobní zkušenost..?

Vinšovi z Tišnova. Ale dělají dřevěné věci, takže ti to asi moc nepomůže. Každopádně si vyber a oslov několik ze svého okolí. Restaurátoři se navzájem znají a když tak někoho doporučí. Pokud nemáš památku "s papírem", tak taky nepotřebuješ certifikovaného řemeslníka. Každopádně chtěj vidět nějakou realizovanou práci aspoň trochu podobnou tomu co poptáváš. A taky doporučuju poptat pověst a podívat se do insolvenčního rejstříku. Je to hodně i o důvěře.

Případně ještě zkus místní hodináře @Jiří9 @ONYX servis hodinek @Jeronimo jestli někoho neznají.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...