horal Odesláno pondělí v 19:23 Nahlásit Odesláno pondělí v 19:23 Spíš budeš muset koupit nové obě dvě.
Koprisalov Odesláno pondělí v 19:33 Nahlásit Odesláno pondělí v 19:33 Před hodinou, Oliver333 napsal: Díky za tip - mrknu na to,říkal jsem si, že by se na tu bednu dalo ještě něco položit. Pracuji jako obchodní zástupce tak mám v kufru docela dost věcí. Ještě se zeptám ohledně té lepící sady - zažil jste někdo takový defekt pneumatiky který nešel tou sadou zalepit? Nejspíš se to pak řeší přes pojistku ale to pak přijede odtah a odveze mě do pneuservisu? V případě neopravitelné pneumatiky pak přeci musím koupit novou ale co když zrovna tenhle typ nebudou mít? Já přesně řešil tohle. Běžný nákup se ženou v DE. Asi 30 km od domova. Defekt a lepící sada. Samozřejmě, že ta hmota ucpala ventilek a začalo se to tlakovat, tak jsem to musel povolit a celého i s autem mě to zasralo. Pojišťovna a odtah, na který jsem čekal snad 3 hodiny. Odveze tě většinou tam kam mu řekneš a když máš ojetý i druhý kolo a to s defektem nejde zalepit, tak kupuješ dvě gumy, což byl můj případ.
DavidLC Odesláno pondělí v 20:29 Nahlásit Odesláno pondělí v 20:29 před 2 hodinami, Oliver333 napsal: Díky za tip - mrknu na to,říkal jsem si, že by se na tu bednu dalo ještě něco položit. Pracuji jako obchodní zástupce tak mám v kufru docela dost věcí. Ještě se zeptám ohledně té lepící sady - zažil jste někdo takový defekt pneumatiky který nešel tou sadou zalepit? Nejspíš se to pak řeší přes pojistku ale to pak přijede odtah a odveze mě do pneuservisu? V případě neopravitelné pneumatiky pak přeci musím koupit novou ale co když zrovna tenhle typ nebudou mít? Jak se píše výše, spíš obě nové, když na těch na autě budes budeš mít něco najeto... A když obě, tak můžou být i jiné (samozřejmě parametry stejné). Vždy musí být shoda na nápravě....
prischera Odesláno pondělí v 22:06 Nahlásit Odesláno pondělí v 22:06 před 3 hodinami, Oliver333 napsal: Díky za tip - mrknu na to,říkal jsem si, že by se na tu bednu dalo ještě něco položit. Pracuji jako obchodní zástupce tak mám v kufru docela dost věcí. Ještě se zeptám ohledně té lepící sady - zažil jste někdo takový defekt pneumatiky který nešel tou sadou zalepit? Nejspíš se to pak řeší přes pojistku ale to pak přijede odtah a odveze mě do pneuservisu? V případě neopravitelné pneumatiky pak přeci musím koupit novou ale co když zrovna tenhle typ nebudou mít? Do auta patří rezerva, minimálně dojezdová. Poslední dvě poškození pneu byly bočnice, neopravitelně. Jednou z toho na polní cestě celkem daleko od případné asistence. A na dálnici nic opravovat nebudeš, pokud se máš rád. Takže na prázdným kole krokem k nejbližšímu exitu, nebo odpočívce. A to to znamená pneu mínus a opět rezerva. Tahle móda lepicích sad pro ušetřených pár kilo mě na moderních autech dost leze na nervy. Mimochodem není možnost vyměnit vyložení prostoru pod dnem kufru a dojezdovou tam dát? Na Mazdě 6 to naštěstí šlo… Jinak jak psali kluci. Pokud jsou pneu nové a seženeš stejnou, stačí jedna. Jinak obě na nápravě. A tuším, že na 4x4 dokonce všechny 1 2
sorondo Odesláno úterý v 06:28 Nahlásit Odesláno úterý v 06:28 V 12. 7. 2026 v 23:15, Oliver333 napsal: Ahoj, vypadá to, že v práci dostanu nové auto kde je pouze dojezdová lepící sada. Nedovedu si představit jezdit bez rezervy - byť jen nouzové / dojezdové. Jsem asi ze staré školy a nechci někde daleko od domova řešit při lepící sadou neopravitelné pneumatice odtah atd. tak jako se to nedávno stalo známému. Vypadá to, že pod podlážkou je nevyndavatelný organizér a není tam místo na dojezdovou rezervu. Máte nějaký tip na řešení jak co nejelegantněji umístit dojezdovou rezervu přímo do kufru tak aby tam co nejméně překážela? Přemýšlel jsem vyrobit nějakou čtvercovou bednu z překližky ve velikosti rezervy a oblepit jí šedivým kobercem. Na výšku se rezerva do kufru nevejde. Ahoj, mrkni na ten organizér pořádně, já to řešil v Hondě taky, měl jsem tam díru na upnutí pneumatiky, v Hondě dokoupil sadu na upnutí něco kolem 1 k, dojezdové kolo koupil jinde protože v Hodě stálo jednou tolik.
vaba Odesláno úterý v 07:13 Nahlásit Odesláno úterý v 07:13 Až vyřešíš umístění, tak zde můžeš pneu https://www.dojezdove.cz/
Radimk Odesláno úterý v 09:43 Nahlásit Odesláno úterý v 09:43 V 12. 7. 2026 v 23:15, Oliver333 napsal: Ahoj, vypadá to, že v práci dostanu nové auto kde je pouze dojezdová lepící sada. Nedovedu si představit jezdit bez rezervy - byť jen nouzové / dojezdové. Jsem asi ze staré školy a nechci někde daleko od domova řešit při lepící sadou neopravitelné pneumatice odtah atd. tak jako se to nedávno stalo známému. Vypadá to, že pod podlážkou je nevyndavatelný organizér a není tam místo na dojezdovou rezervu. Máte nějaký tip na řešení jak co nejelegantněji umístit dojezdovou rezervu přímo do kufru tak aby tam co nejméně překážela? Přemýšlel jsem vyrobit nějakou čtvercovou bednu z překližky ve velikosti rezervy a oblepit jí šedivým kobercem. Na výšku se rezerva do kufru nevejde. Jako první bych zkusil přímo na salonu poptat u prodejce ND. U nás v nejmenované značce koncernu to u většiny modelů lze dokoupit. Není to levné (cca 20000Kč, jsme trochu dražší segment..) ale je to original. A pozor! u aut, kde je lepící sada a kompresor NENÍ hever! Tak na něj nezapomeň, když už do téhle anabáze půjdeš. 1
Oliver333 Odesláno úterý v 18:06 Nahlásit Odesláno úterý v 18:06 Kluci moc děkuji, říkal mi chlapík od nás co to auto vyzvedával, že ten organizér nejde vyndat. Pozítří ho dostanu tak dám vědět. Vidím to tak, že to chce minimálně dojezdovou rezervu i za cenu toho, ýe bych si ubral místo v kufru. 1
bohus76 Odesláno úterý v 20:36 Nahlásit Odesláno úterý v 20:36 Organizér by asi šel vyndat,ale asi nepůjde upravit aby tam dobře ( na ploše) ležela vana a přitom pasovala rezerva. Takový Ježek v peci ( v kleci) ,bez řešení.
Dez123 Odesláno středa v 10:40 Nahlásit Odesláno středa v 10:40 před 16 hodinami, Oliver333 napsal: Kluci moc děkuji, říkal mi chlapík od nás co to auto vyzvedával, že ten organizér nejde vyndat. Pozítří ho dostanu tak dám vědět. Vidím to tak, že to chce minimálně dojezdovou rezervu i za cenu toho, ýe bych si ubral místo v kufru. Co je to prosím za model vozidla?
bandicoot Odesláno středa v 10:52 Nahlásit Odesláno středa v 10:52 V 13. 7. 2026 v 20:10, Oliver333 napsal: zažil jste někdo takový defekt pneumatiky který nešel tou sadou zalepit Vlastně jem nezažil žádnej jinej defekt - jednou úplně ulomený ventilek, podruhý kus roxoru vzorkem dovnitř, bokem ven.
Oliver333 Odesláno čtvrtek v 20:21 Nahlásit Odesláno čtvrtek v 20:21 V 15. 7. 2026 v 12:40, Dez123 napsal: Co je to prosím za model vozidla? KIa K4 SW - už je doma - bojužel nebyl moc čas to prozkoumat - každopádně je tam jen ta lepící sada a organizéry pod podlahou jsou přišroubovaný každy na 2 šrouby - zkusím je sundat ale na první dojem to vypadá, že podlážka kufru / víko organizéru bude součástí toho organizéru celkem tam jsou 2 velký a jeden malý úplně vzadu a nejspíš bude organizér s víkem jeden celek. Jinak kluci z auta jako takového jsem nadšený ( do teď jsem měl CEED poslední generace a je to obrovský rozdíl) - z mého pohledu se ta KIA dostala strašně nahoru 1
geometr Odesláno čtvrtek v 21:47 Nahlásit Odesláno čtvrtek v 21:47 Mně se teda vůbec nelíbí. Ale to je samozřejmě věc názoru. Ať dobře slouží a hlavně ať se jí vyhýbají všechny defekty!
Oliver333 Odesláno pátek v 22:35 Nahlásit Odesláno pátek v 22:35 Díky moc, jj je to jak říkáš - 100 lidí 100 chutí. Tím, že jsem šel z posledního modelu CEED tak je to pro mě dost rozdíl. Jinak je to tak jak jsem si myslel - Celkem jsou pod podlážkou 3 organizéry ( v Ceedu bylo ještě pod nima místo na rezervu) Každý organizér má své vlastní víko které je zároveň podlaha kufru. Když by se organizér vyndal ( je to na pár šroubech) Tak tam místo bude ale to bych pak musel nějak řešit podlahu a tím, že je to služební nové auto tak do toho už nejdu. Dojezdové kolo bude muset jít do kufru. Buď v tom obalu nebo holt udělám box z překližky který bych oblepil nějakým kobercem a mohl bych vršek té bedny ještě využit. Žádná jiná možnost mi asi nezbývá.
Klotzman Odesláno před 23 hodinami Nahlásit Odesláno před 23 hodinami Co vyndat organizér, na víko se vykašlat a přikrýt celý kufr kusem koberce? Za dva metry zátěžového koberce dáš pár korun a když bude ležet na té rezervě, tak se ani nebude nijak výrazně propadat, je dost tuhej sám o sobě. Nemusíš nic klohnit a máš hotovo za chvilku.
geometr Odesláno před 18 hodinami Nahlásit Odesláno před 18 hodinami Koukal jsem na nějaký videa a teda u toho kufru musel asi někdo hodně přemejšlet, to mi přijde jako velký neštěstí. Nějaký organizery pod podlážkou na úkor výšky kufru, navíc když člověk vozí v kufru pořád nějaký třeba větší nebo těžší věci (já třeba přístroje a bednu s nějakým řeknu nářadím), tak jsou organizery tak akorát na ho... To je hodně nepraktickej kufr, nechápu u takovýho auta. No, nicméně já bych asi celý organizery vyhodil, místo nich dal rezervu s heverem a klíčem a uříznul (nebo nechal uříznout) třeba z překližky normálně podlážku (aby pasovala namísto vík organizerů) a na ní buď ten zátežák nebo jestli dělají gumovou vanu do kufru (origo nebo neorigo).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se