eskimak Odesláno 1. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2017 ... mame i 50t hydraulicky lis :-D.Aaaaa taaaaam presne by som zacal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 3. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2017 (upraveno) Hele, nerozumí tady někdo Wiringu pro Arduino? Udělal jsem si pomocí HX711 převodníku na Arduino Due takovou váhu, aby mně to posílalo údaje o zváženém předmětu na COM. Ale nečte to skutečnou hmotnost - tj. mám váhu prázdnou, spustím Serial monitor, vložím vážený předmět a vono to ukazuje jeho hmotnost. To je OK. Ale když ten Serial monitor vypnu a ten předmět tam nechám a spustím znovu Serial monitor, tak mně to s tím předmětem načte nulu. Takže když ten předmět odeberu, tak mně to ukáže jeho hmotnost do mínusu. Mně z toho jebne. Zkrátka potřebuju, aby se to nenulovalo nebo jak to mám říct. Mám tam tohle: //=============================================================================================// SETUP//=============================================================================================void setup() { Serial.begin(9600); Serial.println("HX711 Calibration"); Serial.println("Remove all weight from scale"); Serial.println("After readings begin, place known weight on scale"); Serial.println("Press a,s,d,f to increase calibration factor by 10,100,1000,10000 respectively"); Serial.println("Press z,x,c,v to decrease calibration factor by 10,100,1000,10000 respectively"); Serial.println("Press t for tare"); scale.set_scale(); scale.tare(); //Reset the scale to 0 long zero_factor = scale.read_average(); //Get a baseline reading Serial.print("Zero factor: "); //This can be used to remove the need to tare the scale. Useful in permanent scale projects. Serial.println(zero_factor);} //=============================================================================================// LOOP//=============================================================================================void loop() { scale.set_scale(calibration_factor); //Adjust to this calibration factor Serial.print("Reading: "); Serial.print(scale.get_units(), 3); Serial.print(" g"); //Change this to kg and re-adjust the calibration factor if you follow SI units like a sane person Serial.print(" calibration_factor: "); Serial.print(calibration_factor); Serial.println(); delay(5000); if(Serial.available()) { char temp = Serial.read(); if(temp == '+' || temp == 'a') calibration_factor += 10; else if(temp == '-' || temp == 'z') calibration_factor -= 10; else if(temp == 's') calibration_factor += 100; else if(temp == 'x') calibration_factor -= 100; else if(temp == 'd') calibration_factor += 1000; else if(temp == 'c') calibration_factor -= 1000; else if(temp == 'f') calibration_factor += 10000; else if(temp == 'v') calibration_factor -= 10000; else if(temp == 't') scale.tare(); //Reset the scale to zero }}//============================================================================================= Upraveno 3. července 2017 uživatelem Zmizík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 3. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2017 Wiring sice neznám, ale podobný problém jsem měl s váhou v laborce a tam se to dalo nastavit přímo na váze, stačilo vypnout automatické tárování. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 3. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2017 Wiring sice neznám, ale podobný problém jsem měl s váhou v laborce a tam se to dalo nastavit přímo na váze, stačilo vypnout automatické tárování.No ja z vahy pouzivam jen ty ctyri tenzometry, tak na ni nic nenastavim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 4. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2017 (upraveno) Ten kód mi připadá nějaký neúplný. Proč ten serial monitor vypínáš a znovu zapínáš?Samo se ti to asi neudělá. Asi bys měl definovat proměnnou pro změřenou hodnotu a stav váhy, že na ní něco je, ať se nezkalibruje znovu.Zkus to s tímhle: https://www.gme.cz/data/attachments/dsh.772-200.1.pdf Upraveno 4. července 2017 uživatelem VS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 4. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2017 (upraveno) Super, dik, to vypada dobre. Ja to Arduino vcera zapnul poprve v zivote, tak tenhle kod jsem nekde vobsvih, jestli je uplnej nebo ne fakt nedokazu posoudit. Edit: Jo ted na nej koukam a asi sem ho spatne zkopiroval, chybi zacatek. Upraveno 4. července 2017 uživatelem Zmizík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 4. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2017 Začni blikáním LED a ne váhou. Kódů je všude plno, ale snaž se ho pochopit a pak přizpůsobovat.http://www.arduino8.cz/category/tutorials/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 4. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2017 Blikani mam za sebou, tim sem rano zacal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 4. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2017 (upraveno) Tak si připoj displej ze staré tiskárny nebo faxu.https://arduino.cz/e-book-zdarma/ Upraveno 4. července 2017 uživatelem VS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 4. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2017 Nevim nevim, jestli to programovani nekdy pochopim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 4. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2017 (upraveno) Budeš muset. Bez toho to nejde. Ale zas tak složité to není. Vem to od začátku podle té knížky.Ještě k tomu serial monitoru. Mám takové tušení, že, když ho vypneš a znovu zapneš, restartuje se i program a váha se zkalibruje s položeným závažím na nulu. Nevypínej ho nebo si tam připoj displej a zobrazuj to na displeji. Upraveno 4. července 2017 uživatelem VS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 4. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2017 Njn, vypadá to tak. Díky za odkaz na tu knížku, du na to. Ten kód, cos poslal funguje ale zatím nevím, co vlastně měří. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 4. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2017 Hele jestli s tim vazis kokain tak se s tim netrap .... normalne nasyp kavovou lzicku do kazdy dirky a je to Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panedge Odesláno 11. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2017 Chlapci potrebuju poradit-chodi me i manzelce na Instagramu neprijemny komenty a zpravy z fejkovyho profilu.Je nejaka moznost zjistit,kdo to je?Za kazdej tip budu velmi rad.Uz to zachazi do neprijemnyho stadia.Klidne SZ diky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skalamander Odesláno 11. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2017 Ahoj prosím o radu - kvalitní tapety s kamenným showroomem v Praze? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SCIFI Odesláno 11. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2017 Chlapci potrebuju poradit-chodi me i manzelce na Instagramu neprijemny komenty a zpravy z fejkovyho profilu.Je nejaka moznost zjistit,kdo to je?Za kazdej tip budu velmi rad.Uz to zachazi do neprijemnyho stadia.Klidne SZ diky.jedna malá možnost je, jen pokud ale udělá chybu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panedge Odesláno 11. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2017 jedna malá možnost je, jen pokud ale udělá chybu.A jaka?dik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SCIFI Odesláno 11. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2017 (upraveno) A jaka?dikčti zprávy myslím tu ode mě Upraveno 11. července 2017 uživatelem SCIFI Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 21. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2017 https://www.tsbohemia.cz/connect-it-incarz-ci-504-m6-univerzalni-magneticky-drzak-na-mobilni-telefon-do-auta_d222658.html http://www.nahradni-dily-zh.cz/zbozi/674976/Univerzalni-maly-magneticky-drzak-na-telefon.htm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 21. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2017 Něco tak velkého na skle bude považováno za bránící řidiči ve výhledu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se