Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mám dotaz ohledně ohřevu teplé vody v plynovém kotli. Takže na nějaké odborníky zde. Normálně mám teplou vodu z bojleru, ale mohu jí ohřívat i plynovým kotlem Dakon. Jen už si nějak nepamatuju, jak to zprovoznit. 

Do kotle mám vstup studený vody a výstup na teplou. Když zavřu vstup studené vody do bojleru a zapnu plynový kotel, tak při zapnutí kohoutku na teplou vodu mě odteče zbytek vody co vede z bojleru, ale pak už neteče nic. Jen když dám studenou, tak ta jo. Nevím, jak nahnat ohřátou vodu z plynovýho kotle do kohoutku :-D 

Díky za radu

Odesláno (upraveno)

No právě že nemám... Teda nic jsem nenašel. Jen jsem dal páku na teplou vodu z kotle do polohy otevřeno. Takže přívod vody do bojleru zavřít, což jsem měl... Ale prostě pak tepla přestane téct :D

Do kotle je přívod studené vody otevřený... Plastové trubky vedou tam, pak je plastová trubka výstup ven na který je páka od teplé vody. Ty jsem otevřel... No a nic. Radiátory jsou teplý, takže kotel hřeje. Pak jsem jsem je stahnul a dal na max ohřev vody...

Upraveno uživatelem Gustaf
Odesláno

Jen hypoteticky: nemáš náhodou výstup teplý z kotle poslanej na vstup boileru? Tímpádem nespíná spirálu a jen protéká? No zní to jako blbost, ale já už viděl po strojovnách věci... :-) Prostě jdi po linii.

Odesláno

To asi ne, protože jsem to zkusil i s otevřeným bojlerem a to tekla z teplý jen studená...nechal jsem to cca 1minutu téct a pořád studená. Zkusím sem na to někoho pozvat. Já to nepoužívám, ale jednou jsem to tak měl, tak mě zajímá, jak to případně zase zprovoznit :)

Odesláno (upraveno)

Přijato dne 4. března 1886

??? komisi zkoumáno a schváleno.

Podpisy:

Josef ???

a další :)

Nebo něco podobnýho :)

Upraveno uživatelem Karlos

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...