Přejít na obsah

Dotazy - pelmel

Doporučené příspěvky

To mi připomnělo moji návštevu u švagra hajnýho na Šumavě. Měl tam kamaráda taky hajnýho a domlouvali se, že vstanou ve 3 ráno a půjdou na tetřevy.

Tak aby se nedostali do průseru jsem se zeptal, jestli nejsou tetřevi trochu chráněný a nechtěj se na to radši vykašlat.

A oni měli v plánu na ně jen čumět jak tokaj :lol2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyměnil jsem kotel a teď mi netopěj dva radiátory v patře. Ve dvou místnostech topí, na chodbě topí a ve dvou cimrách jako led. Odvzdušněný to je. Tlak je. Výkon je cca dvojnásobnej oproti minulýmu kotli. Kde může být zádrhel? Měl by někdo nějaký nápad?

Jediný co mě napadlo, že je někde bublina, takže i když radiátor vypadá odvzdušněně a chlejstá z něj voda, bublina nepustí teplou vodu do jedné větve. Tak že bych nechal protéct tak kýbl, dva...?

Odkaz ke komentáři

Tak jestli uz nekde neplaves, tak filtr bys mel mit z obou stran uzaviratelny ventilem. Pokud se neco delalo v systemu, je mozne, ze se "špína hnula" a ted je ve filtru. I kdyz dobri remeslnici by ho meli po skonceni prace vycistit.

A u ventilu kdyz sundas hlavici, tak vetsinou uvidis "matici" a v ni "jehlu", obcas to zustane zasekle, zvlast, kdyz se s tim delsi dobu nemanipulovalo. Chce to zatlacit do te jehly, bude klast odpor, ale nic, co bys rukou nepretlacil (tedy pres nejakou tvrdsi podlozku - naprstek (i kdyz ja to delam holym prstem) a pohyb je par milimetru (dle typu cca 5-8mm) kdy to ma "funkcni" cast. Obcas pomuze potukat po tom ventilu - pokud je jehla zasekla v krajni poloze.

...koukam,ze vysvetlovani mi nikdy moc neslo :-D. 

Odkaz ke komentáři

Pls nějaký rozumný bezdrátový termostat k plynovýmu kotli. Zásadní preference: uživatelsky přívětivý, tj s pokud možno jednoduchým nastavením a ne že vždy na začátku topný sezony budu študovat návod. Což byl případ dosavadního Elektrobock (model nevím, dvířka s popisem jsou ulomená). Dík.

Odkaz ke komentáři

Tak jestli uz nekde neplaves, tak filtr bys mel mit z obou stran uzaviratelny ventilem. Pokud se neco delalo v systemu, je mozne, ze se "špína hnula" a ted je ve filtru. I kdyz dobri remeslnici by ho meli po skonceni prace vycistit.

A u ventilu kdyz sundas hlavici, tak vetsinou uvidis "matici" a v ni "jehlu", obcas to zustane zasekle, zvlast, kdyz se s tim delsi dobu nemanipulovalo. Chce to zatlacit do te jehly, bude klast odpor, ale nic, co bys rukou nepretlacil (tedy pres nejakou tvrdsi podlozku - naprstek (i kdyz ja to delam holym prstem) a pohyb je par milimetru (dle typu cca 5-8mm) kdy to ma "funkcni" cast. Obcas pomuze potukat po tom ventilu - pokud je jehla zasekla v krajni poloze.

...koukam,ze vysvetlovani mi nikdy moc neslo :-D. 

Dobrý, už to topí. Díky :-)

Odkaz ke komentáři

Pls nějaký rozumný bezdrátový termostat k plynovýmu kotli. Zásadní preference: uživatelsky přívětivý, tj s pokud možno jednoduchým nastavením a ne že vždy na začátku topný sezony budu študovat návod. Což byl případ dosavadního Elektrobock (model nevím, dvířka s popisem jsou ulomená). Dík.

Nest a máš vystaráno.

Odkaz ke komentáři

Pánové můžete mi prosím někdo doporučit infrazávoru na plot? Chci si je nechat nainstalovat u sebe ve firmě, ale nemám s tím žádné zkušenosti, chtěl bych to ?trefit? napoprvé a prodejce doporučí vždycky to, co má na skladě=/.

Za případnou reakci děkuju.

Odkaz ke komentáři

Zdravím, jsem lama, je tohle "dobrá" powerbanka pro puberťačku ? Popřípadě dejte tip na "lepší" (třeba i levnější, nehovím tomu vůbec, rád bych něco cena/výkon/účel), děkuji :notworthy:.

https://www.alza.cz/epico-externi-baterie-e29-space-grey-d5443512.htm 

Odkaz ke komentáři

Jedna z nej value-for-money je tuta od Xiaomi, shodlo se na tom aji místní obecenstvo ve vlákně o powerbankách.

https://www.alza.cz/xiaomi-mi-powerbank-2c-20000mah-white-d5325438.htm

Vem jí dvě. Jednu hodí do tašky/kabelky a druhou nechá doma jako záložní.

Děkuji, ta vypadá dobře (cena obzvlášť :lol2:). Asi stačí jedna, oni zase naštěstí naše holky nejsou totálně propadlé tel.mánii, spíš na cesty atd. Ještě jednou díky a že je o tom vlákno jsem netušil...

Odkaz ke komentáři

Jen drobná "recenze" , když už jsem tu prudil s tím Alavisem. Nakonec jsem "vyměkl" a koupil ten lidskej, slabší https://www.drmax.cz/barnys-triple-blend-extra-silny-700g?gclid=EAIaIQobChMIzujsyO293gIVlUMYCh3rZADmEAYYASABEgIDm_D_BwE  . A musím říct že to fakt maká, vyloženě znatelná změna. Zkoušel jsem želatinu, různé přípravky (Kamzík, atd.) a tohle je jiný sport na jiné planetě :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...