Patrik Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2013 Tak jasně, ale to ty asi nevyřešíš. Já se snažím najít řešení pro tebe, aby sis mohl poradit v situaci, kdy budeš držet v ruce pětikilo a nebudeš mít čím zaplatit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2013 Tak jasně, ale to ty asi nevyřešíš. Já se snažím najít řešení pro tebe, aby sis mohl poradit v situaci, kdy budeš držet v ruce pětikilo a nebudeš mít čím zaplatit. Já vím. Já jsem si jen na tu blbou měnu potřeboval trochu zanadávat. Je to hořkost co se ve mně vůči Euru hromadí už několik let a vlastně jsem to sem takhle bez varování chrstnul... Prostě mně to strašně štve, nemyslím si že by ta měna pomohla mně nebo někomu z lidí po celém světě, které znám. Sjezdil jsem celou Evropu, na Euro nadávají úplně všude. Všichni si uvědomili, že příchod Eura jim podstatně zdražil život a tolerují ho se zaťatými zuby. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2013 zkus jit rano do trafiky s petilitrem.. nekdy te i s litrem vyfakujou. tak to proste je, no ja sedel v hospode, platil sem 1300, platil sem petilitrem a nemeli zpatky. pak mi rekli, ze karty neberou. tak sem musel letet do auta, tam mam drobny papirovy, tak sem to nakonec dal dohromady, ale pripadal sem si jak totalni vocas.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tmoris Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2013 Dvou a petistovky zcela bez problemu prijimaji v monackem casinu. Takze nakoupit zetony a pak vratit a pozadovat mensi Sent from my HTC using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2013 (upraveno) zkus jit rano do trafiky s petilitrem.. nekdy te i s litrem vyfakujou. tak to proste je, no ja sedel v hospode, platil sem 1300, platil sem petilitrem a nemeli zpatky. pak mi rekli, ze karty neberou. tak sem musel letet do auta, tam mam drobny papirovy, tak sem to nakonec dal dohromady, ale pripadal sem si jak totalni vocas..Mluvil tady někdo o trafice? Mluvili jsme o obchodech, kde ta částka zcela jasně odpovídá obratu a nemohou se vymlouvat že nemají zpátky. Vyvolat pocit viny a méněcennosti u druhých, aby zakryli vlastní neschopnost, to je dobrá technika... a na to jim jako skáčeš? Upraveno 18. srpna 2013 uživatelem straspol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2013 Co to furt meles prosimte? Neni to zadne spiknuti proti tobe, nikdo nechce v nikom vyvolavat nejake pocity nebo co, proste benzinky co nejcasteji prendavaji bankovky z kasy do trezoru, aby v pripade prepadeni meli co nejmensi ztratu. Z toho vyplyva, ze vetsinu casu nemuzou vydat z petistovky tak, aby jim tam zustalo dost na dalsi provoz. A aby predesli komplikacim a diskuzim se straspolama, proste je preventivne odmitaji. A prosim prestan uz tu s tim blitim, bez si zanadavat do hospody nebo do vlakna co me nastvalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jezevcik2 Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2013 Ahoj, potřeboval bych sehnat někoho dobrého na stavebně - technický průzkum vlhkosti zdiva v rodinném domu.Díky za případný kontakt. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nividic Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2013 Posli mi sz detaily, ozvu se ti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2013 (upraveno) Co to furt meles prosimte? Neni to zadne spiknuti proti tobe, nikdo nechce v nikom vyvolavat nejake pocity nebo co, proste benzinky co nejcasteji prendavaji bankovky z kasy do trezoru, aby v pripade prepadeni meli co nejmensi ztratu. Z toho vyplyva, ze vetsinu casu nemuzou vydat z petistovky tak, aby jim tam zustalo dost na dalsi provoz. A aby predesli komplikacim a diskuzim se straspolama, proste je preventivne odmitaji. A prosim prestan uz tu s tim blitim, bez si zanadavat do hospody nebo do vlakna co me nastvalo.Reagoval jsem na Sibiř. Napsal že ON si připadal jako totální vocas, když odmítli v hospodě DVA naprosto regulérní způsoby platby. Ještě k tomu evidentně doma a v korunách. No tak jsem ho chtěl ujistit, že chyba nebyla na jeho straně a dotyční se neumějí chovat a řešit SVOJE problémy. Nemůžu za to že jsi to nepochopil. O žádném spiknutí jsem slovo nenapsal. Máš pravdu, do tohohle vlákna to asi nepatří. Upraveno 18. srpna 2013 uživatelem straspol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2013 Pánové, měl bych k tomuto tématu praktický dotaz. Jak bych tedy měl postupovat, pokud jdu do restaurace s tím, že zaplatím kartou a mám třeba jen toho pětilitra a oni nemají nazpátek a karty neberou? Jednou se mi již stalo, že mi až při placení bylo oznámeno, že terminál jim nefunguje, takže pouze hotovost (naštěstí jsem měl). Sibiř si zaběhl do auta, ale když ta možnost není, tak co teda. Má obchodník povinnost mít na vrácení? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SCIFI Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2013 Má obchodník povinnost mít na vrácení?Nemá. Zákon o oběhu bankovek a mincí tohle neřeši. Naopak napr nemusí ale přijmout vic než 10 minci stejne hodnoty. Tedy desetikorunama muzes zaplatil max stovku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2013 Pánové, měl bych k tomuto tématu praktický dotaz. Jak bych tedy měl postupovat, pokud jdu do restaurace s tím, že zaplatím kartou a mám třeba jen toho pětilitra a oni nemají nazpátek a karty neberou? Jednou se mi již stalo, že mi až při placení bylo oznámeno, že terminál jim nefunguje, takže pouze hotovost (naštěstí jsem měl). Sibiř si zaběhl do auta, ale když ta možnost není, tak co teda. Má obchodník povinnost mít na vrácení?Podle me je to jejich problem,ze nemaj na petilitr zpatky,neni prece tvoje povinnost chodit do knajpy s drobnejma.Jasne,neni to bezny,ale poku by to nemeli vyslovne napsany(ze tak velkou bankovku neberou) a pingl by byl hubatej,nechal bych ho v tom plavat,at si poradi... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2013 ...nehlede na to,ze majitele hospod/restauraci s timhle musej,kuwa,pocitat.To,ze nemaj na vraceni,je hloupa vizitka predevsim jejich,ne tvoje,jako hosta.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 19. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2013 Podle me je to jejich problem,ze nemaj na petilitr zpatky,neni prece tvoje povinnost chodit do knajpy s drobnejma.Jasne,neni to bezny,ale poku by to nemeli vyslovne napsany(ze tak velkou bankovku neberou) a pingl by byl hubatej,nechal bych ho v tom plavat,at si poradi... No jo plavat, to budu čekat, než si zaběhne do banky? Asi budu muset nosit v peněžence "rezervní" dvoukilo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 19. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2013 (upraveno) .. je to o zdravym rozumu a slusnosti. kdyz prijde par lidi do malyho obchodu s dvoulitrem, petilitrem a pak sou nastvany, ze jsou s vracenim potize tak to je jejich blbost.. nemuzou cekat, ze ma kazdej v kase 50 tis v drobnych.. edt.: dnes rano jsem platil toust a dzus v mekaci dvoulitrem a cekal jsem 10 min na vraceni.. a byl jsem nastvanej? nebyl.. chapu to velmi dobre.. Upraveno 19. srpna 2013 uživatelem montemar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 19. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2013 Určitě je slušnost platit přiměřeným obnosem. Pokud je ale platba 180 EUR, nechápu, jak může obchodník odmítnout 200 EUR bankovku - takhle jsem pochopil Straspolův problém. Kde se píše, že to je možné legálně? Má to nějaké zdůvodnění? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 19. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2013 Určitě je slušnost platit přiměřeným obnosem. Pokud je ale platba 180 EUR, nechápu, jak může obchodník odmítnout 200 EUR bankovku - takhle jsem pochopil Straspolův problém. Kde se píše, že to je možné legálně? Má to nějaké zdůvodnění?u obnosu 180 ? a platby dvoustovkou problém nebude žádný. Ten ovšem nastane, budeš-li chtít platit útratu 35 ? toutéž bankovkou... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 19. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2013 me se to teda nikdy nestalo, ze by mi odmitli 200? bankovku, ale na druhou stranu tomu rozumim.. od cloveka z vychodu evropy bych byl ostrazitej... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 19. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2013 .. je to o zdravym rozumu a slusnosti. kdyz prijde par lidi do malyho obchodu s dvoulitrem, petilitrem a pak sou nastvany, ze jsou s vracenim potize tak to je jejich blbost.. nemuzou cekat, ze ma kazdej v kase 50 tis v drobnych.. edt.: dnes rano jsem platil toust a dzus v mekaci dvoulitrem a cekal jsem 10 min na vraceni.. a byl jsem nastvanej? nebyl.. chapu to velmi dobre.. Presne tak,je to o selskym rozumu a obecne o pristupu jednotlivce,nerikam,ze bych chodil do mastale cilene s dvoulitrama a petilitrama,to ne,ale v momente,kdy dojde na placeni a ja zjistim,ze mensi nemam,nebudu behat po meste a zebrat o drobny.Ano,pokud cisnik slusne rekne,ze se omlouva a ze nema,nebudu ho trapit a pokusim se to nejak vyresit.Uz se mi ale prave stalo,te obsluha byla drza a pomalu na me vyjela,jestli si jako delam srandu atd...tak jsem ji v tom nechal,at si poradi.Kdyby nebyla husta,pochopitelne bych to nejak vyresil... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SCIFI Odesláno 19. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2013 mě se to párkrát stalo a nemá to nic společnáho že by neměli na vrácení. neberou je z důvodu padělků. tak mi to řekli Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se