Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 9. 1. 2017 v 12:58, eskimak napsal:

Chces to nosit v batohu na hory, teda je dolezita hmotnost? Lebo ak nie tak mam absolutne najlepsiu skusenost s termoskou Stanley, ale to je taka heavy duty flasa ktora prezije aj buldozer, no vazi to hadam pol kila (prazdne :))

Tak i tak mozna. Rekneme, ze o malinko vyssi hmotnost snesu, ale ne prazdna napr. 800 g. K tomu kdyz pripoctu 1,0 l napoje, tak by me bolela kolena :) .

Nahod prosim Te odkaz, juknu. Diky .

Odesláno
  V 9. 1. 2017 v 12:38, tano napsal:

Ahoj chlapi, mam na Vas dotaz:

Poradite mi prosim s vyberem outdoor termosky. Pozadavek 1,0 l. Odolna co nejvic, udrznost tepleho a studeneho napoje co nejvic :) . Dikes

Edit: malem jsem zapomnel :) vesele barvy vitany :) diky. Ne ruzova!

Mam par let termosku 1 litr, vyrobce Tatonka. Osobne vyzkouseno, ze kdyz si v -15-ti stupnich vecer do ni uvarim caj a rano vylezu ze spacaku, tak je jeste horky.

Odolnost nevim, nehazim ji po zemi, ale je to nerez, neco to asi vydrzi.

Osobne bych nechtel nic jineho, za ty roky se mnou zazila zimnich vandru do aleluja a je stale funkcni.

Odesláno (upraveno)

Xenomorfus: ta Tatonka vypada zajimave a dobra cena. Odolnost dobra, dle recenzi. Diky

Upraveno uživatelem tano
Odesláno

eskimak: taky zajimava, hmotnost vyssi. No, nebude to lehke..

Odesláno
  V 9. 1. 2017 v 13:02, tano napsal:

Tak i tak mozna. Rekneme, ze o malinko vyssi hmotnost snesu, ale ne prazdna napr. 800 g. K tomu kdyz pripoctu 1,0 l napoje, tak by me bolela kolena :) .

Nahod prosim Te odkaz, juknu. Diky .

Tak si sa skoro aj trafil  :lol2:

Vola sa to Stanley Legendary Classic, mam skusenost s takou zelenou (podobanou), myslim ze je to presne toto:

https://www.4camping.sk/p/termoska-stanley-legendary-classic-1l/

akurat to ma este o 50g viac ako si pisal.

Co sa tyka udrzania tepla nikdy som nic podobne nevidel, otec to pouziva hadam 6-7 rokov, velmi pravidelne (takmer denne), a ta termoska nema chybu. Tie udaje o case kolko udrzi aj teplo mozno aj sedia s realitou. Okrem toho je neznicitelna.

Odesláno

eskimak + Xenomorfus diky chlapi ;)

Odesláno (upraveno)
  V 9. 1. 2017 v 12:38, tano napsal:

Ahoj chlapi, mam na Vas dotaz:

Poradite mi prosim s vyberem outdoor termosky. Pozadavek 1,0 l. Odolna co nejvic, udrznost tepleho a studeneho napoje co nejvic :) . Dikes

Edit: malem jsem zapomnel :) vesele barvy vitany :) diky. Ne ruzova!

Já mám asi dva roky 3/4 litrovou Esbitku, funguje dobře. Hážu jí někdy do ruksaku, někdy do velkého báglu k rybařině. Je trochu hrubá, celkem dobře se používá v rukavicích. Byly k ní dva kelímky (když nejsi sám, je to praktické)  a byly k ní dva uzávěry. Jeden mačkací a druhý klasický šroubovací. Mačkací zásadně nepoužívám. Pak mám 0,3 litru Primus. Dokoupil jsem pevný uzávěr a je skvělá. K Vánocům jsem chtěl ještě jednu, litrovku. Dostal jsem Primusku. Jeden kelímek, jeden uzávěr (bohužel mačkací). Ale jinak bude dobrá (ještě jsem jí nepoužil) - taky hrubší povrh a taky se dobře šroubuje uzávěr. U jiných termosek jsem měl problém vždy rychle zašroubovat uzávěr (termosky z Makra, Tescomy apod). Takže mé doporučení - pokud využiješ dva kelímky, tak Esbit. Pokud nevyužiješ, tak klidně i Primus. Já už ty úplně levné termosky vzdal.

Edit - ani k jedné z termosek se nechovám moc citlivě a ty povrchy drží, nic není odprejsklé ani pomačkané.

Upraveno uživatelem lolohh
Odesláno
  V 9. 1. 2017 v 13:02, Xenomorfus napsal:

Mam par let termosku 1 litr, vyrobce Tatonka. Osobne vyzkouseno, ze kdyz si v -15-ti stupnich vecer do ni uvarim caj a rano vylezu ze spacaku, tak je jeste horky.

Odolnost nevim, nehazim ji po zemi, ale je to nerez, neco to asi vydrzi.

Osobne bych nechtel nic jineho, za ty roky se mnou zazila zimnich vandru do aleluja a je stale funkcni.

Mam ji taky v 1 l verzi a 0,5 verzi. Izoluje naprosto super. Hlavni vyhoda je, ze nema ten zamackavaci cudl pro nalivani, ale jen sroubovaci spunt. Diky tomu je normalnim zpusobem neznicitelna.

Odesláno
  V 9. 1. 2017 v 16:26, roura74 napsal:

........ Hlavni vyhoda je, ze nema ten zamackavaci cudl pro nalivani, ale jen sroubovaci spunt. Diky tomu je normalnim zpusobem neznicitelna.

Presne. Jednak neznicitelna a predevsim to ma mnohem lepsi izolacni vlastnosti, nez ten zamackavaci system.

A pritom se z ni da nalevat, aniz by jeden musel vysroubovat zatku uplne. Chytre to maji vymyslene.

Tak at Ti dlouho a dobre slouzi ;-)

Odesláno (upraveno)

Jak to maji vymyslene, ze nemusim vysroubovat celou zatku? Tam je nejaky odtokovy kanalek?

Jinak souhlas, to vymackavatko je presne vec, co se podela.

Upraveno uživatelem tano
Odesláno
  V 9. 1. 2017 v 16:33, tano napsal:

Jak to maji vymyslene, ze nemusim vysroubovat celou zatku? Tam je nejaky odtokovy kanalek?

........

Ano, jestli chces, muzu Ti to pozdeji nafotit. Povolis tu zatku a v zavitu jsou "drazky". Na horni strane vicka jsou sipky, kudy to tece, aby ses nepobryndal. Takze povolim asi o jednu otacku, sipkou do hrnecku a je to. A zase zatahnu. Mnohem mensi tepelne ztraty.

Odesláno (upraveno)
  V 9. 1. 2017 v 16:36, Xenomorfus napsal:

Ano, jestli chces, muzu Ti to pozdeji nafotit. Povolis tu zatku a v zavitu jsou "drazky". Na horni strane vicka jsou sipky, kudy to tece, aby ses nepobryndal. Takze povolim asi o jednu otacku, sipkou do hrnecku a je to. A zase zatahnu. Mnohem mensi tepelne ztraty.

Jojo, chapu ale plne pochopeni to kdyztak nafot. Vy darebaci, me zlomite sakra :) na Tatonku. Jen tak pro zajimavost, kdo tu termosku vyrabi?

Edit: to je nas vyrobek?

Upraveno uživatelem tano
Odesláno

Já sem měl termosek několik, nejlepší zkušennost mám s litrovou Primuskou. Tu máme už spoustu let a je pořád OK. Navíc má v ceně oba typy víček, zamačkávací i šroubovací. Zamačkávací není úplně ideální do velkého mrazu, navíc časem začne zlobit. A její velká výhoda je její matný, drsný povrch. Neklouže z ruky.

a08c96facf21f2b35681d8e0885cb1b2.jpg

Odesláno

Diky priserko ;) .

Odesláno

Kdyz tak vidim to tema s termoskou, napadlo me, jaky mate termo hrnek do auta? Chci neco s uzaverem, aby to neteklo a veslo se to do drzaku na napoje v Oct III. Spis nejaky reseni, kde neni potreba sundavat vicko, aby se z toho dalo pit. Staci objem klidne i dve, tri deci. Proste na ranni/dopoledni kafe na dalnici. Diky ;)

Odesláno (upraveno)

By mě zajímalo co máte proti těm mačkacím uzávěrům?

Mám obyčejnou nerez termosku od Tescomy, v sobotu v 11 jsem do ní uvařil čaj, zavřel a dal ke sněžnicím do garáže, pak šla do neizolovaného batůžku a v půl třetí jsme vyrazili do mínus 13, nahoře na hřebenu bylo osmnáct pod nulou a světe div se, horký čaj byl. Nic se nepokazilo, kolegové tady z fóra co se mnou byli mohou potvrdit. Pravda, na obsah v pleskačkách ten čaj neměl, to jako ne :D

Upraveno uživatelem tommas4
Odesláno

tommas4: ja ji mel pred lety taky. Udrzela teplo, o tom zadna. Po case, kdyz jsem si nalil caj a naslednem zacvaknuti jsem musel nejpreve termosku vyklepat. Z duvodu opotrebovaneho testeni neco co tam je, nez jsem ji zasrouboval hlavnim deklem-plechovy hrnecek. Proste kolem a kolem zustalo v tom ventilu vzdy trochu caje.

Odesláno
  V 9. 1. 2017 v 16:56, prischera napsal:

Já sem měl termosek několik, nejlepší zkušennost mám s litrovou Primuskou. Tu máme už spoustu let a je pořád OK. Navíc má v ceně oba typy víček, zamačkávací i šroubovací. Zamačkávací není úplně ideální do velkého mrazu, navíc časem začne zlobit. A její velká výhoda je její matný, drsný povrch. Neklouže z ruky.

Jak jsem psal odpoledne, tu jsem dostal k Vánocům. Už se prodává jen se cvakacím uzávěrem.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...