roura74 Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 Copak vo to, drát tam mám připravenej.... Už asi tři roky.Nám se po instalaci kamer, zněkolikanásobila úroda ořechů. Asi má ten infra přísvit dobrý vliv na plodnost ořešáku. :-)
dr.sphinx Odesláno 22. října 2017 Nahlásit Odesláno 22. října 2017 Myslim ze by sis mel zase nekdy udelat vejlet do Olomouce, nocleh zajistenneříkej dvakrát, teď jak budou dlouhé zimní večery... ...pryskiřici...Od doby, co píšu víc na fórum, hloupnu. dneska:
Libor_OV Odesláno 23. října 2017 Nahlásit Odesláno 23. října 2017 Dneska s pivem od pánů Matušků z Broum.
tommas4 Odesláno 27. října 2017 Nahlásit Odesláno 27. října 2017 Beru Tě za slovo Tome Tak hotovo, voňavý po ovoci a medu, hodně aromatické až koukám, ale to částečně vyprchá, celkově moc povedený, jak budeš mít cestu mým směrem tak mi napiš nebo cinkni Zmizíku, vem Žufánka a stavte se okoštovat, mám i švestkovou na zapíjení
roura74 Odesláno 27. října 2017 Nahlásit Odesláno 27. října 2017 Tome pecka. Já včera zahájil trénink na Holomócký sraz. Mimochodem jediná poživatelná desítka co znám.
Libor_OV Odesláno 27. října 2017 Nahlásit Odesláno 27. října 2017 Ad poživatelné desítky)Zkus se dostat k 10 z minipivovaru Šnajdr z Černého Kostelca a Únětické 10, nebo Únětické cyklo 8. Doporučuju obě (tři).
roura74 Odesláno 27. října 2017 Nahlásit Odesláno 27. října 2017 Dík za tip. Zase je se po čem pídit.Únětice mám rád, ale znám jen dvanáctku.
dr.sphinx Odesláno 27. října 2017 Nahlásit Odesláno 27. října 2017 Olivuv pivovar Dolni Brezany, taky fantastická (a to jsem taky spíš na piva od 12 nahoru). No a osmička od Matusky (Fastball myslím) je legendární. Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Džanek Odesláno 30. října 2017 Nahlásit Odesláno 30. října 2017 Kecy, čtou to tu nejmíň dva Žufánci, tak by to napsali sami Co z toho vyleze uvidíme příští pátek. Třeba to fakt bude stát za hovno. Mám takový ty "bílý broskve" co nejdou do červena. Jak se usmívají z tý bedýnky, nádhera, co?Screenshot_20171021-163815.jpg Zdravím, když už se tady zmínilo, že by se k tomu Žufánek vyjádřil sám, tak píši Broskvový destilát opravdu není tak líbivý, jako například meruňkovice. Ovšem když se dívám na fotku ovoce, ze kterého jsi pálil, tak se jedná o netradiční broskev, alespoň ne takovou, jak všichni znáte. Nevím jakou měla barvu dužnina, ale podle barvy oplodí se jedná o tzv. vinohradnickou broskvoň. To znamená, že je to semenáč, který vyrostl z pecky. Těch je opět více druhů a podle toho, jak jsi spokojený s detilátem si myslím, že plody měly růžovo-bílou dužninu = hodně šťavnaté a nesmírně aromatické.Pecky tohoto ovoce jsou velice ceněné!Tolik moje domněnky Na zdraví. Jan Žufánek
tommas4 Odesláno 30. října 2017 Nahlásit Odesláno 30. října 2017 (upraveno) tak pecek mám samozřejmě spoustu, co s nimi? Kromě teda pojídání semínek.Díky za info, dužina je skoro do bílé, lehounce narůžovělá. Mají takovou tuhou,až kožovitou slupku, ale jak dozrají tak to jsou skvělý.Do kvasu šly bez pecek, ženským co ji chutnaly tak to strašně chutná, na mně je to dost voňavý. Mimochodem ochutnával jsem o víkendu ze soudků když jsem uklízel sklep a švestkypo 2 letech a po 7 letech v sudu . . . paráda, ty starší budu muset asi stočit nebopřidat čerstvou pálenku, je to hodně alkoholové, asi moc suchý sklep. Upraveno 30. října 2017 uživatelem tommas4
Džanek Odesláno 30. října 2017 Nahlásit Odesláno 30. října 2017 (upraveno) S tím pojídání jader si děláš srandu, že jo ?!Jádra pecek broskví, meruněk, třešní apod. obsahují Amygdalin - je to látka, která zůstává bezpečně uvnitř pecky. Pokud se pecka poruší - praskne, tak se látka Amygdalin přemění v jed Kyanid !!!!Pokud sníš cca dvě jadérka, nic se ti nestane. Pokud je ale budeš jíst po hrstech, tak jen na vlastní nebezpečí! Barva ze sudu je krásná. Upraveno 30. října 2017 uživatelem Džanek
tommas4 Odesláno 30. října 2017 Nahlásit Odesláno 30. října 2017 Ne kvanta, to já znám co to může způsobit, ale pár si jich neodpustím Ještě jich trošku podrcených přidávám do bílkových sušenek, to je na vůni super.
Lion Odesláno 30. října 2017 Nahlásit Odesláno 30. října 2017 Kurňa sedm let na takovou barvu není zas tak moc, asi to taky zkusím
FraK Odesláno 1. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2017 Nemáte někdo tip na dobré pálenky, které se dají koupit na E-shopu, popř. v prodejně v Praze? Hledám nějaké suché (ne sladké, popř. infuzované typu Fassbind nebo Baron Hildprant). Znám Žufánka, Sudličkovu nebo ty co pod svojí značkou dodává Bartida (ani nevím, kdo jim to dělá). Ty mi chutnají, ale chtěl bych si rozšířit obzory o další výrobce. Předem díky za tip.
blackhead Odesláno 1. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2017 Neni to spatne, za 700kc v bille akce, kdyby neco...
dr.sphinx Odesláno 1. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2017 (upraveno) Nemáte někdo tip na dobré pálenky, které se dají koupit na E-shopu, popř. v prodejně v Praze?Překvapivě Valdemar Grešík (jsem je měl spojený jen s bylinkama, čajíčkama apod). Dělají ještě z odrůdy Konference, ale to není nic zvláštního, Dielova máslovka je voňavější, ale výtečná. On jinak nesodlazované dělá i Hildprandt, ale aspoň hruškovice co jsem měl žádná sláva. Upraveno 1. listopadu 2017 uživatelem dr.sphinx
nickolas Odesláno 1. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2017 S tím pojídání jader si děláš srandu, že jo ?!Jádra pecek broskví, meruněk, třešní apod. obsahují Amygdalin - je to látka, která zůstává bezpečně uvnitř pecky. Pokud se pecka poruší - praskne, tak se látka Amygdalin přemění v jed Kyanid !!!!Pokud sníš cca dvě jadérka, nic se ti nestane. Pokud je ale budeš jíst po hrstech, tak jen na vlastní nebezpečí! Barva ze sudu je krásná. Ne kvanta, to já znám co to může způsobit, ale pár si jich neodpustím Ještě jich trošku podrcených přidávám do bílkových sušenek, to je na vůni super. Čoveče, tady si libuješ nad jedovatýma peckama, o kousek vedle kořeníš jedovatýma houbama...nevím jestli nezměním radiče! Jinak otec teď od někoho dostal "rynglovici" a podle vůně teda super! Byl jsem autem, tak jsem jen čuchal...cucat budu v neděli a móc se těším. Obecně ryngle miluju...kompot, marmeláda...a asi si oblíbím i tu pálenku.A zrovna jsem nakoupil pár litrů malinovice (i slivy samo) od známého z Holešova. Někdy se ta chuť musí trošku hledat, jindy je patrná víc, podle roku, ale obecně to není vůbec špatný.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se