roura74 Posted October 21, 2017 Report Share Posted October 21, 2017 Copak vo to, drát tam mám připravenej.... Už asi tři roky.Nám se po instalaci kamer, zněkolikanásobila úroda ořechů. Asi má ten infra přísvit dobrý vliv na plodnost ořešáku. :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.sphinx Posted October 22, 2017 Report Share Posted October 22, 2017 Myslim ze by sis mel zase nekdy udelat vejlet do Olomouce, nocleh zajistenneříkej dvakrát, teď jak budou dlouhé zimní večery... ...pryskiřici...Od doby, co píšu víc na fórum, hloupnu. dneska: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Libor_OV Posted October 23, 2017 Report Share Posted October 23, 2017 Dneska s pivem od pánů Matušků z Broum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommas4 Posted October 27, 2017 Report Share Posted October 27, 2017 Beru Tě za slovo Tome Tak hotovo, voňavý po ovoci a medu, hodně aromatické až koukám, ale to částečně vyprchá, celkově moc povedený, jak budeš mít cestu mým směrem tak mi napiš nebo cinkni Zmizíku, vem Žufánka a stavte se okoštovat, mám i švestkovou na zapíjení Link to comment Share on other sites More sharing options...
roura74 Posted October 27, 2017 Report Share Posted October 27, 2017 Tome pecka. Já včera zahájil trénink na Holomócký sraz. Mimochodem jediná poživatelná desítka co znám. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Libor_OV Posted October 27, 2017 Report Share Posted October 27, 2017 Ad poživatelné desítky)Zkus se dostat k 10 z minipivovaru Šnajdr z Černého Kostelca a Únětické 10, nebo Únětické cyklo 8. Doporučuju obě (tři). Link to comment Share on other sites More sharing options...
roura74 Posted October 27, 2017 Report Share Posted October 27, 2017 Dík za tip. Zase je se po čem pídit.Únětice mám rád, ale znám jen dvanáctku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.sphinx Posted October 27, 2017 Report Share Posted October 27, 2017 Olivuv pivovar Dolni Brezany, taky fantastická (a to jsem taky spíš na piva od 12 nahoru). No a osmička od Matusky (Fastball myslím) je legendární. Sent from my LG-D855 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
radek123 Posted October 28, 2017 Report Share Posted October 28, 2017 co jste dopili .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
walter10 Posted October 29, 2017 Report Share Posted October 29, 2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Džanek Posted October 30, 2017 Report Share Posted October 30, 2017 Kecy, čtou to tu nejmíň dva Žufánci, tak by to napsali sami Co z toho vyleze uvidíme příští pátek. Třeba to fakt bude stát za hovno. Mám takový ty "bílý broskve" co nejdou do červena. Jak se usmívají z tý bedýnky, nádhera, co?Screenshot_20171021-163815.jpg Zdravím, když už se tady zmínilo, že by se k tomu Žufánek vyjádřil sám, tak píši Broskvový destilát opravdu není tak líbivý, jako například meruňkovice. Ovšem když se dívám na fotku ovoce, ze kterého jsi pálil, tak se jedná o netradiční broskev, alespoň ne takovou, jak všichni znáte. Nevím jakou měla barvu dužnina, ale podle barvy oplodí se jedná o tzv. vinohradnickou broskvoň. To znamená, že je to semenáč, který vyrostl z pecky. Těch je opět více druhů a podle toho, jak jsi spokojený s detilátem si myslím, že plody měly růžovo-bílou dužninu = hodně šťavnaté a nesmírně aromatické.Pecky tohoto ovoce jsou velice ceněné!Tolik moje domněnky Na zdraví. Jan Žufánek Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommas4 Posted October 30, 2017 Report Share Posted October 30, 2017 (edited) tak pecek mám samozřejmě spoustu, co s nimi? Kromě teda pojídání semínek.Díky za info, dužina je skoro do bílé, lehounce narůžovělá. Mají takovou tuhou,až kožovitou slupku, ale jak dozrají tak to jsou skvělý.Do kvasu šly bez pecek, ženským co ji chutnaly tak to strašně chutná, na mně je to dost voňavý. Mimochodem ochutnával jsem o víkendu ze soudků když jsem uklízel sklep a švestkypo 2 letech a po 7 letech v sudu . . . paráda, ty starší budu muset asi stočit nebopřidat čerstvou pálenku, je to hodně alkoholové, asi moc suchý sklep. Edited October 30, 2017 by tommas4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Džanek Posted October 30, 2017 Report Share Posted October 30, 2017 (edited) S tím pojídání jader si děláš srandu, že jo ?!Jádra pecek broskví, meruněk, třešní apod. obsahují Amygdalin - je to látka, která zůstává bezpečně uvnitř pecky. Pokud se pecka poruší - praskne, tak se látka Amygdalin přemění v jed Kyanid !!!!Pokud sníš cca dvě jadérka, nic se ti nestane. Pokud je ale budeš jíst po hrstech, tak jen na vlastní nebezpečí! Barva ze sudu je krásná. Edited October 30, 2017 by Džanek Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommas4 Posted October 30, 2017 Report Share Posted October 30, 2017 Ne kvanta, to já znám co to může způsobit, ale pár si jich neodpustím Ještě jich trošku podrcených přidávám do bílkových sušenek, to je na vůni super. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Džanek Posted October 30, 2017 Report Share Posted October 30, 2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lion Posted October 30, 2017 Report Share Posted October 30, 2017 Kurňa sedm let na takovou barvu není zas tak moc, asi to taky zkusím Link to comment Share on other sites More sharing options...
FraK Posted November 1, 2017 Report Share Posted November 1, 2017 Nemáte někdo tip na dobré pálenky, které se dají koupit na E-shopu, popř. v prodejně v Praze? Hledám nějaké suché (ne sladké, popř. infuzované typu Fassbind nebo Baron Hildprant). Znám Žufánka, Sudličkovu nebo ty co pod svojí značkou dodává Bartida (ani nevím, kdo jim to dělá). Ty mi chutnají, ale chtěl bych si rozšířit obzory o další výrobce. Předem díky za tip. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackhead Posted November 1, 2017 Report Share Posted November 1, 2017 Neni to spatne, za 700kc v bille akce, kdyby neco... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.sphinx Posted November 1, 2017 Report Share Posted November 1, 2017 (edited) Nemáte někdo tip na dobré pálenky, které se dají koupit na E-shopu, popř. v prodejně v Praze?Překvapivě Valdemar Grešík (jsem je měl spojený jen s bylinkama, čajíčkama apod). Dělají ještě z odrůdy Konference, ale to není nic zvláštního, Dielova máslovka je voňavější, ale výtečná. On jinak nesodlazované dělá i Hildprandt, ale aspoň hruškovice co jsem měl žádná sláva. Edited November 1, 2017 by dr.sphinx Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickolas Posted November 1, 2017 Report Share Posted November 1, 2017 S tím pojídání jader si děláš srandu, že jo ?!Jádra pecek broskví, meruněk, třešní apod. obsahují Amygdalin - je to látka, která zůstává bezpečně uvnitř pecky. Pokud se pecka poruší - praskne, tak se látka Amygdalin přemění v jed Kyanid !!!!Pokud sníš cca dvě jadérka, nic se ti nestane. Pokud je ale budeš jíst po hrstech, tak jen na vlastní nebezpečí! Barva ze sudu je krásná. Ne kvanta, to já znám co to může způsobit, ale pár si jich neodpustím Ještě jich trošku podrcených přidávám do bílkových sušenek, to je na vůni super. Čoveče, tady si libuješ nad jedovatýma peckama, o kousek vedle kořeníš jedovatýma houbama...nevím jestli nezměním radiče! Jinak otec teď od někoho dostal "rynglovici" a podle vůně teda super! Byl jsem autem, tak jsem jen čuchal...cucat budu v neděli a móc se těším. Obecně ryngle miluju...kompot, marmeláda...a asi si oblíbím i tu pálenku.A zrovna jsem nakoupil pár litrů malinovice (i slivy samo) od známého z Holešova. Někdy se ta chuť musí trošku hledat, jindy je patrná víc, podle roku, ale obecně to není vůbec špatný. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now