Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

zpropadeně,

z toho co čtu, vyplývá logický závěr... totiž že každý, kdo má hodinky, jest opilcem či alkoholikem!!! :wine:

1) je dobře, že tohle fórum nečte má žena

2) jsem rád, že ve svých zálibách mám tak vybranou společnost :thumbsup_anim:

Odesláno

Uz mam asi tyden strasnou chut na Dorfnelder od pana Hrabkovskeho z Zernosek a porad se mi nedari stihnout vinoteku otevrenou a jsem bez zasob:(

Nicmene, klidne zkusim i neco jineho - mate nekdo nejaky tip?

Melo by to byt lehci cervene vino s chuti po susenych svestkach :)

Edit - To cortes1990: tohle konkretne nevim, ale obecne mi mullery 07 chutnaji o neco vice nez 08, aspon tedy co piju (tzn. Zernoseky - kabinet nebo PS, Michlovsky kabinet, Chramce kabinet)

Odesláno
Narazil jsem v obchodě na JAKAMARUS. Nějak mě zlobí žaludek tak ho jdu prubnout. :tongue_ss:

to bylo kdysi dost kultovní pití, jen si už nějak nevybavuju jak to chutnalo. Jen vím že dost hrozně, teda aspoň pro malýho kluka jakým jsem byl někdy před třiceti rokama.

Odesláno

Mám trochu pod kůží tak se omlouvám, jinak JAKAMARUS překvapivě pro mne žádný sladidlo jak jsem očekával. Dnes ovšem na celé čáře vyhrál budvárek.

Odesláno

Taaak, dneska je den D :)

Dotaz na vinomilce (a na GASe) - jaky cekate, ze bude letosni vino? :)

Nekde jsem cetl, ze celkove by mel byt rocnik lepsi nez minuly, pocasi prej bylo oukej a kulicky dozraly do vyssich cukernatosti, akorat je mensi uroda nez 08. Nicmene objem by pry mel byt vynahrazen kvalitou ;)

Ja se priznam, ze uz se nemuzu docckat :D

Odesláno

odpověděl jsi na svou otázku dobře :)

vysoké cukry a o třetinu menší úroda, teplé září tomu dalo na prdel a většina jde do přívlastků, ono to sebou

ponese jeden problém, který zatím vinaři a konzumenti neřeší, protože jsou ještě loňské ročníky, ale vysoké

cukry dost zásadně ovlivňují výsledný charakter, u takto vyzrálého materiálu z bílých hroznů je problém co

s cukrem, pokud chci suché víno a nechám ho prokvasit, tak mě vyletí alkohol kolem 14%, když to zastavím

tak bude mít víno kolem 20gr zbytkového cukru a bude polosladké, ani jedno není z hlediska našeho trhu dobře,

takže bude na vinaři jak se s tím popere, každopádně suchých, lehkých vín s nízkým alkoholem bude žalostně málo

a odpovězme si na otázku, čeho se vypije víc, polosladkých výběrů nebo lehkých, příjemně pitelných pozdňáků ?

ano, B je správně, bohužel ...

Návštěvník Tada
Odesláno

Nojo, vypadá to, že ročník 2009 mi bude chutnat podle toho, co tady čtu :)

• po 5 týdnech...
Odesláno

momentálně bumbám čajíčky proti kašli protože mě přepadla tradiční nachrchlanina. Taky mi to nějak chytlo hlasivky takže cucám vincentkový pastilky. Jsou hnusný a nepomáhají. Byla tady zmínka o grogu, tak na ten mám vyzkoušený recept. Ruméček se osvědčil Božkov, náhražky jsou za tepla nepoživatelné. Sladit medem nebo třtinovým hnědým cukrem. Citron nesmí chybět. a dále hřebíček a skořici jako do svařáku, pár kuliček celého pepře. A na závěr když už je to v hrnku, navrch hodit kousíček másla. Přísady je nejlepší povařit ve vodě a pak do toho nalít rum. Taky se dá udělat z vína svařák se zmíněnými přísadami a pro větší výkon dolít ruméčkem.

Odesláno

Taky se mi dneska začalo něco dít v krku, tak tam leju horkej čaj s letošní slivovicí a medem a zejtra bude všechno OK, mám to vyzkoušený.

Návštěvník Tada
Odesláno

No já dneska půjdu zapít klauzuru s občanského práva, viděl bych to na whisky v množství větším než malém ...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...