tombed Odesláno 12. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2012 úžasné hodinky, perfektní recenze, díky, ať slouží. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 12. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2012 Prim vs Grand Seiko.. prosim do sekcie humor :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 12. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2012 No právě. Není tady moc lidí co má obojí. Seiko je masovka a i GS stojí na naše fóru v tomhle stínu. Prim je ''ruční výroba'', sposta individualizací a osobní přístup. Co je víc? Co je víc pro koho? Objektivně vzatto ta úvaha nemá cenu, ale subjektivně? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chumpus Odesláno 12. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2012 GS se vyrobí nějakých 5000 ročně, u Primu se mluví o 6000 (včetně quartzu). To je asi jediný, co se dá objektivně srovnat. Ty individualizace a osobní přístup mi v tom dost skřípou, protože na současném trhu si Prim jinou cestu vybrat nemohl. O ruční výrobě ani nebudu začínat Ale určitě by mě zajímalo jak to vyhodnotí Sorbus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 12. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2012 GS se vyrobí nějakých 5000 ročně, u Primu se mluví o 6000 (včetně quartzu). To je asi jediný, co se dá objektivně srovnat.Souhlasím, to je to, co mě na tom rajcuje. Stejné peníze, úplně jiná filozofie a kultura výrbců. Proč, zač. nač? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 12. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2012 hlavne ten produkt je absolutne neporovnatelny, to napriklad rajcuje mna. ale chapem ze prim je miestny folklor, tak sa zdrzim dalsich poznamok.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 12. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2012 (upraveno) hlavne ten produkt je absolutne neporovnatelny...Ano i ne. To je právě to zajímavé. Koupíš si za stejnou cenu Lexus a k tomu Oktávku? Proč? Edit: teoreticky, osobní srovnání obou kusů. No flame, please, osobní názor. Upraveno 12. května 2012 uživatelem filo-boxer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chumpus Odesláno 12. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2012 Souhlasím, to je to, co mě na tom rajcuje. Stejné peníze, úplně jiná filozofie a kultura výrbců. Proč, zač. nač? Jednu věc jsem se za svůj pobyt na fóru naučil - nerýpat do Primu. A hodlám se toho držet Fakt se to nedá srovnávat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 12. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2012 Ano i ne. Tenhle případ je speciální. GS a Prim. Proč? Obecně by se dalo říct, že zákazník Primu je nekompatibilní se zákazníkem GS. Ale tady máme Sorbuse který tuhle teorii boří. No flame, please. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chumpus Odesláno 12. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2012 Tak ta nekompatibilita u nás fanoušků moc neplatí, ale budiž. Počkáme na vyjádření Sorbuse, pokud se mu bude chtít do přímého srovnání.A flame opravdu rozpoutávat nechci, to se neboj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sorbus Odesláno 13. května 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2012 (upraveno) Mno, do tohoto vlákna to myslím moc nepatří, tak jen pár slov. Srovnávat značky Grand Seiko a Prim jako takové nepovažuji za smysluplné, jedná se o dva různé světy. V mém vnímání (nejen hodinek) to ale neznamená, že nemohu mít hodinky obou výrobců ve stejné oblibě. Proč jsem si koupil Grand Seiko se dá stručně vyjádřit takto: mají nádherný konzervativně střídmý design, pevně se drží své vlastní cesty a nepodléhají módním trendům, technickými inovacemi posouvají hodinářství dopředu a využívají špičkové moderní technologie ve spojení s ruční prací mistrů hodinářů. Proč mám rád novodobé Primky (mám dva modely, Elegant a Igen 38) jsem psal před pár měsíci zde: link. Jak GS SBGW031, tak Prim Elegant, považuji za designově velmi povedené hodinky, u kterých byla věnována pozornost každému detailu (u Elegantů si například všimněme nepatrného vybrání pouzdra pod korunkou nebo u SBGW031 řešení spodní části nožek pouzdra či u obou modelů mírného zakřivení konců ruček směrem k číselníku). Jistě, GS jsou celkovou kvalitou zpracování nebo konstrukcí strojku někde jinde. Nicméně obojí hodinky mi sedí na zápěstí nesmírně příjemně (nevím, zda znáte ten skvělý pocit, kdy o hodinkách na ruce vůbec nevíte, ale občas na ně pomyslíte a s uspokojením spojeným s lehounkým mravenčením pocítíte, jak sotva znatelně splývají s vaší rukou) a na obou je ve chvilkách relaxace pořád co pozorovat z hlediska tvarů nebo odlesků světla. Pokud jde o věčně diskutovanou otázku ceny, tak podle mne najít hodinky, ke kterým člověk přilne, protože mu po všech stránkách sednou, za trochu peněz stojí, protože v konečném důsledku to je velká finanční úspora :-) Nemluvě o tom, že Elton za jednorázový poplatek 1500 Kč při nákupu hodinek doživotně každé dva roky hodinky vyčistí a seřídí zdarma. Tož tak a dost o tom :-) Níže je pár starých snímků, nové se mi teď dělat nechce (focení jakýchkoli hodinek je pro mne vždy peklo). Prim mají odlišnou estetiku než Grand Seiko, ale čitelnost je u obou hodinek stejně skvělá. Cylindrické sklíčko má u Primek jiný, ale stejně půvabný profil. Zdobení strojku je také jiné, prostě naše. Ve hře se světlem ovšem nemají GS konkurenci. Upraveno 13. května 2012 uživatelem Sorbus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 13. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2012 Díky za rozumné zdůvodnění od člověka, který měl (nebo ještě má?) i velké R a spoustu jiných prestižních značek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sorbus Odesláno 13. května 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2012 Díky za rozumné zdůvodnění od člověka, který měl (nebo ještě má?) i velké R a spoustu jiných prestižních značek. Měl, měl, teď se z velkých R těší filo-boxer :-) Příznivcem hodinek s korunkou na číselníku jsem ale zůstal, jsou u mne zapsané velmi pozitivně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukin_ova Odesláno 13. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2012 Moc gratuluji. Jsou to nádherné hodinky.GS je jednoznačně bod na mé cestě k cíli. A tvoje krásky mne v tom opět utvrdily.Zavidím a vzdychám. Těším se na další foto. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 13. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2012 Gratuluju,jednoduchá krása.Jsem rád,že jsem si koupil SARB033,takové Grand Seika pro chudé. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 15. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2012 Nádherná záležitost, gratuluji. A díky za skvělou recenzi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grand Odesláno 21. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2012 Perfektný výber! Toto sú hodinky, ktoré by som dal na ruku aj ja. Nesmierna elegancia! Gratulujem! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sorbus Odesláno 26. května 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2012 Originálního černého krokodýla jsem nahradil hnědým pštrosem od pana Šímy, který se výborně nosí. Hodinky nyní působí méně formálně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 27. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2012 Originálního černého krokodýla jsem nahradil hnědým pštrosem od pana Šímy, který se výborně nosí. Hodinky nyní působí méně formálně. Super, hodinky teď vypadají více casual. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
qasper Odesláno 10. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2012 Pekne napsany clanek, krasne fotky nadhernych hodinek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se