Přejít na obsah

Grand Seiko SBGW031

Sorbus

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 81
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

GS se vyrobí nějakých 5000 ročně, u Primu se mluví o 6000 (včetně quartzu). To je asi jediný, co se dá objektivně srovnat. Ty individualizace a osobní přístup mi v tom dost skřípou, protože na současném trhu si Prim jinou cestu vybrat nemohl. O ruční výrobě ani nebudu začínat :)

Ale určitě by mě zajímalo jak to vyhodnotí Sorbus.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mno, do tohoto vlákna to myslím moc nepatří, tak jen pár slov. Srovnávat značky Grand Seiko a Prim jako takové nepovažuji za smysluplné, jedná se o dva různé světy. V mém vnímání (nejen hodinek) to ale neznamená, že nemohu mít hodinky obou výrobců ve stejné oblibě. Proč jsem si koupil Grand Seiko se dá stručně vyjádřit takto: mají nádherný konzervativně střídmý design, pevně se drží své vlastní cesty a nepodléhají módním trendům, technickými inovacemi posouvají hodinářství dopředu a využívají špičkové moderní technologie ve spojení s ruční prací mistrů hodinářů. Proč mám rád novodobé Primky (mám dva modely, Elegant a Igen 38) jsem psal před pár měsíci zde: link.

Jak GS SBGW031, tak Prim Elegant, považuji za designově velmi povedené hodinky, u kterých byla věnována pozornost každému detailu (u Elegantů si například všimněme nepatrného vybrání pouzdra pod korunkou nebo u SBGW031 řešení spodní části nožek pouzdra či u obou modelů mírného zakřivení konců ruček směrem k číselníku). Jistě, GS jsou celkovou kvalitou zpracování nebo konstrukcí strojku někde jinde. Nicméně obojí hodinky mi sedí na zápěstí nesmírně příjemně (nevím, zda znáte ten skvělý pocit, kdy o hodinkách na ruce vůbec nevíte, ale občas na ně pomyslíte a s uspokojením spojeným s lehounkým mravenčením pocítíte, jak sotva znatelně splývají s vaší rukou) a na obou je ve chvilkách relaxace pořád co pozorovat z hlediska tvarů nebo odlesků světla.

Pokud jde o věčně diskutovanou otázku ceny, tak podle mne najít hodinky, ke kterým člověk přilne, protože mu po všech stránkách sednou, za trochu peněz stojí, protože v konečném důsledku to je velká finanční úspora :-) Nemluvě o tom, že Elton za jednorázový poplatek 1500 Kč při nákupu hodinek doživotně každé dva roky hodinky vyčistí a seřídí zdarma.

Tož tak a dost o tom :-) Níže je pár starých snímků, nové se mi teď dělat nechce (focení jakýchkoli hodinek je pro mne vždy peklo).

Prim mají odlišnou estetiku než Grand Seiko, ale čitelnost je u obou hodinek stejně skvělá.

post-11943-007020300 1336910518.jpg

Cylindrické sklíčko má u Primek jiný, ale stejně půvabný profil.

post-11943-037550200 1336910524.jpg

Zdobení strojku je také jiné, prostě naše.

post-11943-087498800 1336910530.jpg

Ve hře se světlem ovšem nemají GS konkurenci.

post-11943-099426000 1336910535.jpg

Upraveno uživatelem Sorbus
Odkaz ke komentáři

Díky za rozumné zdůvodnění od člověka, který měl (nebo ještě má?) i velké R a spoustu jiných prestižních značek.

Měl, měl, teď se z velkých R těší filo-boxer :-) Příznivcem hodinek s korunkou na číselníku jsem ale zůstal, jsou u mne zapsané velmi pozitivně.
Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...