Přejít na obsah

Parfémy

Doporučené příspěvky

Sauvage je pro me klasika a zaklad kolekce, to je dobrej vyber.

Jinak teda abych prispel jeste i svou troskou do mlyna, tak pokud nekdo hleda nejlepsi "value for money" reseni, tak pro me osobne to je Lalique. Na zimu treba konkretne jejich lev (paculi je sila) a nebo jemna klasika v podobe Encre Noir. Na leto pak Encre Noir sport a nebo White. Za cenu vzorku zde diskutovanych znacek je cely flakon :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Wendellin Parfum je jediná verze, kterou jsem nezkoušel, ale z toho co jsem četl, je Elixir hodně jinde. (A taky jediný, který vlastním.)

Jinak já se taky pohybuju vesměs v levnějších vodách (i když Raw Gold taky zkusím :D ). Ke konci zimy jsem si nejvíc užíval Mancera Tonka Cola (výborná, ale vydrží tak 2-3 hodiny) a Spicebomb Infra-red (asi nejlepší verze zatím?). Škoda, že už je léto. :D

Upraveno uživatelem Kluk jako buk
Odkaz ke komentáři

Dítě právě nahradilo Sauvage levnější, ale velmi podobnou vůní od Dolce a mě vybralo Acqua di Gio, které mu asi rád přenechám také :).

IMG_4504.jpeg

Upraveno uživatelem Dagoberd
Odkaz ke komentáři

před 22 hodinami, AndyAaron napsal:

Sauvage je pro me klasika a zaklad kolekce, to je dobrej vyber.

Jinak teda abych prispel jeste i svou troskou do mlyna, tak pokud nekdo hleda nejlepsi "value for money" reseni, tak pro me osobne to je Lalique. Na zimu treba konkretne jejich lev (paculi je sila) a nebo jemna klasika v podobe Encre Noir. Na leto pak Encre Noir sport a nebo White. Za cenu vzorku zde diskutovanych znacek je cely flakon :D 

Zrovna Lalique navic dela parfemy kvalitne...

Odkaz ke komentáři

Dneska jsem byl v důsledku sociální interakce s @KFL nedbale ocáknut Raw Goldem, který se mi už tedy btw taky válí v Z-boxu...první dojem - jako bych prošel kolem stánku s kandovaným ovocem. Díky výmluvné recenzi výše a zkušenosti, že na tomhle levelu člověk nemá dát na dojem z prvních 2-10 minut, jsem se opřel a trpělivě čekal, až se začnou formovat kostelní lavice.

Půl dne poté si neustále očuchávám ruku, kam to přistálo a pořád se toho nemůžu nabažit.

Špatný znamení...drahý znamení😔

Odkaz ke komentáři

Jako naprostá lama v oboru, která se z Rossmann paleolitu po NASA level z nějakého důvodu (ehm.. @KFL) vyhrabala cca za 14 dní, jsem se dostal k věci, která by mi s ohledem na mou maturitu měla být ještě tak 2-3 roky zapovězena. Jak se to stalo - to je shodou okolností a naprostou náhodou opět spjato s @KFL - prý: "haha, bude sranda, vyzkoušej to!" a přišel mi vzorek Mortelu od Trudonu. S očekáváním něčeho, co jde absolutně mimo mě (protože smradlavej kostel, dech mrtvoly, znásilněnej ministrant atd.), jsem se během prvních pěti vteřin totálně zamiloval a postavil to někam k vrcholku pyramidy mých nezralých hodnocení a představ.

Byl to malý střik na předloktí, rychle mi to vyprchalo (nebo můj nos kapituloval). tak jsem si říkal, že druhý den tomu dám plnou várku do práce a uvidím...po pěti minutách v autě jsem úplně otupěl a necítil vůbec nic, tak jsme se shodli, že existuje ještě varianta Noir, pro ty, kterým klasický Mortel přijde přiteplalý/slabý :) Zmítán vlnami smutku, že tak epická vůně má tak chabou trvanlivost, jsem se vydal do Ingredients na exkurzi...cestou mi přišlo zvláštní, že kdykoliv fouklo, Mortel byl zpátky (teď už vím, že tu byl celou dobu, jen moje pubertální čichové receptory hodily ručník do ringu chvilku po aplikaci)...ale co - prostě to zkusím a uvidíme, očekávání bylo nulové, jelikož takhle zvrácená vůně v jakékoliv jiné permutaci nemohla přinést nic lepšího, spíš naopak.

V Ingredients mi bylo vysvětleno, že vzoreček nešel objednat bo limitka, navíc poslední na skladě...ale že bych to měl zkusit určitě na těle, protože se to blbě popisuje...už tady jsem začal cítit husí kůži na krku 😄 Stříkla mi na předloktí, já si čuchnul...a během vteřiny výtlem jako kráva, v tu chvíli i paní, jelikož věděla, že mě má na lopatě. Pak se mi tam snažila prezentovat další vzorky dle mých představ, ale celou dobu jí cukaly koutky, protože mě viděla, jak si pořád saju předloktí...

Mortel NOIR je něco naprosto brutálního - těžké, temné, nesmrtelné...ze všeho nejvíc mi to stále dokola evokuje Rodriguezovo Sin City, to je naprosto přesné. Je jistota, že tahle vůně bude strašně polarizovat všechny okolo - už jsem viděl šok v očích a líbí se mi to! 🙂

7325C8B2-C611-4A03-B88B-ED23D272B1ED.JPG

Odkaz ke komentáři

Tak jsem dnes na sebe nacakal Raw Gold a cekal. Zena rano ani nemrkla, uz je asi zvykla. Kolegyne v praci zatim taky nic, ale treba po obede, to bude vic prostoru.

Nejvic uspechu jsem mel zatim u naseho stareho psa, ktery me pak zacal honit a evidentne mu to vonelo :D

Jinak teda @KFL prijde mi to hodne koreneno-kourove, podobne jako treba Opus nebo Contre Bombarde od Filippo Sorcinelli, ktere se tobe treba nelibily. Zkusim si treba nastrikat kazdy na jinou ruku at mam porovnani, ale tipove mi to prijdou hodne podobne vune (kadidlo, vonna tycinka, koreni).

Celkove je Raw Gold moc prijemna vune, ale je to tedy rozhodne spis na zimu a s ohledem na cenu to asi nutne mit nemusim. Jsem ale rad, ze jsem zkusil.

Odkaz ke komentáři

Srovnání se Sorcinellim rozumím, ale vnímám ty vůně malinko jinak. V RG cítím něco na pozadí, co nejsem schopen identifikovat. Něco přízemního, temnýho a plíživýho. Sorcinelli působí echt těžce, ale supervznešeně, zato RG je pro mě fakt živočišnej protipól. Typově podobný ty vůně jsou asi zaměřením, ale provedení a výsledek je za mě totálně jinej vesmír.

Ano, jsem teď uhranutej, nepopírám :)Jinak pes po mně jde taky - buď v klidu :D.

Odkaz ke komentáři

@KFL - mas pravdu, ze to provedeni je jine. Normalne ted, asi po 4 hodinach se mi to zase nejak rozlezelo a zacinam v tom citit lehce korenene citrusy. Strasne mi to zacalo pripominat Armaf Odyssey Mandarin Sky (kteryzto vzorek mam taky doma a je strasne prijemnej).

https://www.fragrantica.com/perfume/Armaf/Odyssey-Mandarin-Sky-83132.html

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...