Přejít na obsah

Parfémy

Doporučené příspěvky

@Fade - Cedrat Boise mam po vyzkouseni taky v uzkem kruhu kandidatu na koupi. Moc se mi libi a ma hodne dlouhou vydrz.

Ad Aventus - ten jsem poridil par mesicu zpet tady z fora. Vune je fajn, ale jsem dost zklamany z vydrze. Kdyz se rano navonim, tak v poledne uz skoro necitit a musim prestriknout. Za tu dardu co to stoji bych cekal, ze to ze sebe budu muset drhnout.

Obecne, co mam vyzkousene, tak ty letni vune na bazi citrusu strasne rychle prestanu citit. Pokud je tam hlavni vune jina, tak to vetsinou vydrzi dele. Nevim, jestli je to obecna vlastnost nebo jestli je to jen u me...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U citrusov je to myslim standard. Teda slaba vydrz.
Naopak, vone ktore obsahuju živice, pižmo, jantar ale aj paculi su z mojich skusenosti extremne dlhotrvajuce.

Par dni dozadu, ked sa ochladilo, s obrovskym potesenim som opät vytiahol tuto vonavu krasku. Neda sa zabranit tomu, aby sa cast vone dostala na latku. No a tam sa potom hodi otazka, "jak to pereš"?

Jovoy Paris - Psychedelique

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Před hodinou, AndyAaron napsal:

@Fade - Cedrat Boise mam po vyzkouseni taky v uzkem kruhu kandidatu na koupi. Moc se mi libi a ma hodne dlouhou vydrz.

Ad Aventus - ten jsem poridil par mesicu zpet tady z fora. Vune je fajn, ale jsem dost zklamany z vydrze. Kdyz se rano navonim, tak v poledne uz skoro necitit a musim prestriknout. Za tu dardu co to stoji bych cekal, ze to ze sebe budu muset drhnout.

Obecne, co mam vyzkousene, tak ty letni vune na bazi citrusu strasne rychle prestanu citit. Pokud je tam hlavni vune jina, tak to vetsinou vydrzi dele. Nevim, jestli je to obecna vlastnost nebo jestli je to jen u me...

Jo, ten Aventus máš snad i ode mě. Tak mě mrzí, že to máš stejně jako já. Já ho prodal kvůli výdrži. Spousta lidí mi říkala, že prostě jen otupím a pak to necítím nebo, že mi to nesedí an moji kůži. Ovšem, jakýkoliv klon mi voní mnohem déle. Plus když jsem měl Aventus pár roků zpět, tak to vonělo celý večer a musel jsem si dávat bacha jak moc použiju abych neotravoval lidi. A teď ty nové jsou prostě naprostý konec. A to za těch 100ml chtějí dnes snad 8 tisíc.

před 10 minutami, EpsteinBarr napsal:

U citrusov je to myslim standard. Teda slaba vydrz.
Naopak, vone ktore obsahuju živice, pižmo, jantar ale aj paculi su z mojich skusenosti extremne dlhotrvajuce.

Par dni dozadu, ked sa ochladilo, s obrovskym potesenim som opät vytiahol tuto vonavu krasku. Neda sa zabranit tomu, aby sa cast vone dostala na latku. No a tam sa potom hodi otazka, "jak to pereš"?

Jovoy Paris - Psychedelique

Viz výše. Kdysi to Creed uměl.

Odkaz ke komentáři

@Fade jo, koukal jsem se a mam ho od tebe :) Voni fajn, ale opravdu relativne kratce uz od zacatku. Neni to o tom, ze bych si na to zvykl. Jak rikas, jakekoliv jine klony vydrzi dyl. Na takove to domaci strikani pro manzelku to ale staci ;) 

Odkaz ke komentáři

Jinak jsem taky vyzkoušel Aventus Cologne a je to podobné. Na léto naprosto super vůně, voní to o trošku déle než klasický Aventus, ale pořád hodně pod průměrem. Hlavně na tu cenu. 
Jakože jediný Creed, který voní fakt dlouho je z mé zkušenosti Green Irish Tweed.

Odkaz ke komentáři

před 7 hodinami, Fade napsal:

Dnes jsem na sebe hodil Mancera Intense Cedrat Boise a super vůně. Koupil jsem si na zkoušku dva odstřiky - klasickou verzi a Intense verzi. Musím říct, že mi voní víceméně totožně. Klasická verze je ještě ta se šroubovacím víčkem. Slyšel jsem, že nové už prošly reformulací a proto se vyplatí kupovat spíše Intense verzi.

Každopádně, super vůně. Taková trošičku Aventusová s kůží a pudrem, řekl bych. Víc do chladnějšího počasí než na léto. Rozhodně stojí za to vyzkoušet.

Cedrat Boise je v teplejším počasí můj de facto signaturní pach. Mám odstřik Intense, který průběžně testuju, a skoro se stydím přiznat, že tam taky necítím prakticky žádný rozdíl.

Jsem teda cca v polovině šroubovacího flakónu a ještě jeden bych měl mít v rezervě. Proto do Intense verze asi v blízké době nepůjdu.

Odkaz ke komentáři

Jinak obecně citrusy tolik nevydrží a Creedy mají bohužel cenovky nesmyslně přepálené. Na druhou stranu se hodně podceňuje tzv. "olfactory fatigue."

Sám se s tím potýkám často hlavně u letních vůní jako Cedrat Boise, Terre d'Hermes nebo nově ten klon Aventusu od Loewe. Za dvě tři hodiny necítím skoro nic, tak se prestřísknu a začnu dusit okolí. :D

Je ale zajímavé, že třeba Allure Homme Edition Blanche cítím skoro celý den.

Odkaz ke komentáři

@Fade Už je to docela dávno, co jsem dojel odstřik Aventusu, takže podobnost úplně zhodnotit nedokážu. Podle mnoha lidí je ale velká.

Výdrž nic extra, víceméně srovnatelná s Explorerem, ale zase, možná po pár hodinách jen znecitlivím. A možná taky macerací na výdrži získá, mám ji celkem krátce.

Pro mě je to takový lepší, propracovanější a přírodněji vonící Explorer. Cena asi tak nějak odpovídá kvalitě. Není to nějaký užasný deal, ale pokud člověk nechce podporovat hamižnost Creedu, tak je to rozumná volba.

Tl;dr verze: Ano, je dobrý. 😀 

Odkaz ke komentáři

Já po letním objednávání vzorků, očichávání v Ingredients mám totok:

Kilian - Bamboo harmony na léto

Tom Ford - Ombre leather na podzim/zimu

a nejspíš ještě pořídím jeden kousek z trojice MFK - Baccarat Rouge 540, Thomas de Monaco - Grand Beau, Kilian - Angels share (a to jsem si myslel, že mě sladké vůně neberou, ale tady Angels share mne vyvedl z omylu 😄 , ale přece jen si pořád nejsem jist jestli na chlapa není sladká moc...)

Odkaz ke komentáři

před 24 minutami, pavo_ napsal:

a nejspíš ještě pořídím jeden kousek z trojice MFK - Baccarat Rouge 540, Thomas de Monaco - Grand Beau, Kilian - Angels share (a to jsem si myslel, že mě sladké vůně neberou, ale tady Angels share mne vyvedl z omylu 😄 , ale přece jen si pořád nejsem jist jestli na chlapa není sladká moc...)

Angels share i baccarat jsou super, akorát teda na opačném pohlaví. Aspoň za mě teda.

Jestli se ti líbí ombré leather, tak ještě vyzkoušej PdM godoplhin a oud maracuja od Crivelli, za mě mnohem lepší.

Odkaz ke komentáři

před 21 minutami, runner napsal:

Angels share i baccarat jsou super, akorát teda na opačném pohlaví. Aspoň za mě teda.

Jestli se ti líbí ombré leather, tak ještě vyzkoušej PdM godoplhin a oud maracuja od Crivelli, za mě mnohem lepší.

Baccarat mi přijde ok/unisex u Angels share si už tolik jistej nejsem 🙂

na ty 2 další kožeňáky mrknu...díky

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, pavo_ napsal:

Tom Ford - Ombre leather👍

• Like 1
Odkaz ke komentáři

před 57 minutami, Spongebob napsal:

Já teď objevil a očichal tohle:

a jako asi nadšenost..voní to zajímavě a dost dlouho! Má někdo zkušenost?

Párkrát jsem to zkusil. Bohužel já v tom cítím takovou trochu umělou hmotu/gumu. Zůstanu u Reflection Man. Ale nechci Gucci shazovat, špatná není a hodně lidí je z ní nadšených.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...