Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

...nahoď mi doporučení na nějakou lehkou svěží letní vůni.

Začnu těmi nejlevnějšími, což ne vždy znamená nedostatek kvality nebo výdrže. Klasickou kolínskou 4711 Echt Kölnische Wasser určitě znáš. Na stejné bázi jsou Just Jack Neroli (velmi silně inspirována Tomem Fordem Neroli Portofino, firma je z Irska, výroba ve Francii) nebo Jeanne en Provence Neroli Intense. Má je jen Notino, ale musíš počkat, až je naskladní. Já mám JJ Neroli smíchanou napůl s 4711 a nemá to chybu. Zůstává to svěží citrusovou kolínskou a ten mix nemá výdrž jen 10 minut jako originální 4711. :) Jinak od JeP ještě Acqua, za skvělou cenu, tam mi taky trochu vadí růže. No a rozhodně vyzkoušej Aspen, pokud ho neznáš, tam se nemůžeš splést.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Ze střední třídy bych doporučil Baldessarini Nautic Spirit nebo Azzaro Chrome a pokud ti nevadí trochu sladkosti, úžasný je Faconnable Royal Eau de Parfum. A poslední dobou taky dost používám relativní novinku Azzaro Solarissimo Marettimo, tam jsou jak citrusy, tak voda, výdrž střední, ale na léto skvělá.

Arabové nemají jen těžké vůně, umí taky udělat podařené svěží kousky, dost často klony známých a drahých značek s většinou ještě větší výdrží. Třeba ke Creedu Green Irish Tweed je přirovnáván Armaf Tres Nuit nebo L'Aventure Knight od Al Haramain. Armaf Club de Nuit Intense Man je zase hodně podobný Creed Aventu a ještě Armaf Niche Sapphire má mnoho společného s Invictem Aqua od Paco Rabanne. Všechny mohu s klidným svědomím doporučit.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Aqva od Bvlgari znám taky.

Vyzkoušej ještě Aqva Marine, já ji miluju. Je víc slaná a taky víc moře, až skoro hnijící mořské řasy, řekl bych. Samozřejmě citrusy a neroli nechybí. Na léto pro mě nejlepší.

Z těch levných jsem zapomněl na Nauticu, buď klasickou nebo Voyage, hlavně ne N-83, ta je nepovedená. No a třeba ještě Wings for Men Giorgio Beverly Hills nebo Bogart Story Blue Jacques Bogart. Další známá a tradiční svěží polévačka je CK one, která se dá ve velkém balení koupit za velmi rozumnou cenu, já mám 300 ml. :)

Odesláno

Občas "špekuluju" s pomocí Fragrantica a YouTube  nad různými niché parfémy...

Znáš frangipani? Dá se tam dozvědět spousta věcí. :)

Hodně niche značek nabízí ze svých stránek koupi sady vzorků za poměrně rozumný peníz, třeba zmiňovaný Beaufort nebo Mancera nebo L`Artisan Parfumeur, atd. A velký výběr volně na vyzkoušení má i Notino Na Poříčí. Já když si tam jdu něco vyzvednout, většinou už přicházím s jasnou představou, co chci z niche parfémů vyzkoušet, pokud to mají.

Odesláno

Díky Kamile za tipy.

Pořádně to prozkoumám.

Znám akorát Azzaro Chrome, a to hned v několika provedení.

Zbytek neznám, určitě se zaměřím na ty hnijící mořské řasy. To zní inspirativně.

Odesláno

Zatím díky, Pepo a v případně tě v budoucnu poprosím o názor, radu, či tip přes SZ.

Radek

Ty vole Radku, proti Kamilovi jsem totální šumaři. :lol2: :lol2: :lol2:

Jinak respekt!

Odesláno (upraveno)

To půjde dobře k Laphroaigu....

Kup si Fathom V nebo Demeter Funeral Home. Obě jsou dostatečně dekadentní a hodí se nejenom k Laphroaigu, ale k celému Islay. :)

Upraveno uživatelem Kamil
Odesláno

[emoji846] Marosh je takový můj osobní testér a fragrance master. Už léta si kupuju, co mi řekne, že si mám koupit. To mi vyhovuje. Bo já mám v obchode s parfémama vždycky nával bezradnosti a histerie.

Odesláno

Znám jen klasickou Terre a ta mi vyloženě smrdí...Freš je jinačí, jo?

Ta Hermes Eau tres fraiche je úplně jiná jak normální Terre. Vyzkoušej...

Odesláno

Tohle vlákno musíme držet v tajnosti :lol2: :lol2: :lol2:. Davide a Pepo, právě jsem si objednal z Notina asi 13 vzorků převážně niché :lol2:. Začínám se nudit asi...

Odesláno

Mrkni se ..

Pepo, teď jsem to po skoro hodině všechno prošel, včetně recenzí a díky za to, protože tohle jsou recenze, které mají smysl. Zaujal mě Tvůj názor hlavně na Bvlgari, kdy ty Tebou uvedené mě osobně moc nezaujaly, naopak z této kolekce miluju Aqva Amaru, za mě naprosto nejlepší mandarinka vůbec, když mi holky doporučovaly tuším v Douglas Varvatose, konkrétně Artisan, tak tam jsem to blbec koupil a byla to tragedie s výdrží, to absolutně nedrželo. To jen tak na okraj k Bvlgari a Tvému "love" žebříčku, kde jsou rovnou dvě z kolekce Aqva Homme, což mě zaujalo. Díky.

Odesláno

Poraďte prosím, kde kupujete odstřižky na zkoušku, potažmo kde mají dost druhů?

Otázkou je, jakou značku máš na mysli. Ale já když přijdu do Sephory, kde mám známé, tak mi holky udělají odstřik do mini flakonku a můžu to zkusit. Takže v Sephora by to mělo jít normálně na slušné požádání. Druhou variantou je, že si koupíš malý atomizér s konkrétním vzorkem, ale to asi nejde u všeho. A třeba tady Radek výše objednává po netu, takže na tohle asi odpoví lépe on.

Odesláno

azeppelin: Objednávám většinou na notino, elnino a brasty - podle toho, co chci, a kde to mají. Většinou 2 ml.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...