911 Odesláno 1. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2023 tohle by mohl byt levnejsi konicek nez hodinky koukam
koveras Odesláno 1. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2023 No o tom by sa dalo polemizovať... záleží, v akej cenovej sfére hodiniek sa pohybuješ Ono stačí pár Kilianov, Maison Crivelli, Parfums de Marly, Initio, Le Labo a Roja Parfums a hneď sa prestaneš chváliť, koľko si v tom zahučal
Kluk jako buk Odesláno 1. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2023 Moc díky za ten tip na vzorky z Ingredients. Netušil jsem, že to jde. Asi tam utratím víc než jen 500,- Kč. (Já si v obchodě nikdy nevyberu, musím se s vůní "pomazlit" doma v klidu a dát jí čas.) @Spongebob Aqua di Gio je stále dobrá. Tedy doporučil bych spíš verzi Profumo (koukám, že už možná nepůjde sehnat, ale nový Eau de Parfum by měl být podobný), případně svěžejší Profondo. Jinak za mě takové ty klasické — Mancera Cedrat Boise, Bleu de Chanel, Chanel Allure Homme Sport (event. verze Eau Extreme), Terre d' Hermes. Jestli se líbí Sauvage, tak ještě Versace Dylan Blue nebo Yves Saint Laurent Y (jakákoliv verze). @911 Ne.
Spongebob Odesláno 2. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2023 před 14 hodinami, Kluk jako buk napsal: Moc díky za ten tip na vzorky z Ingredients. Netušil jsem, že to jde. Asi tam utratím víc než jen 500,- Kč. (Já si v obchodě nikdy nevyberu, musím se s vůní "pomazlit" doma v klidu a dát jí čas.) @Spongebob Aqua di Gio je stále dobrá. Tedy doporučil bych spíš verzi Profumo (koukám, že už možná nepůjde sehnat, ale nový Eau de Parfum by měl být podobný), případně svěžejší Profondo. Jinak za mě takové ty klasické — Mancera Cedrat Boise, Bleu de Chanel, Chanel Allure Homme Sport (event. verze Eau Extreme), Terre d' Hermes. Jestli se líbí Sauvage, tak ještě Versace Dylan Blue nebo Yves Saint Laurent Y (jakákoliv verze). @911 Ne. Dík moc! Doma k tomu sednu
Harwey Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2023 Tiez nejake vzorky. Uvidim ci sa nieco chyti.
Kluk jako buk Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2023 @Spongebob Teda oprava. Podobnou AdG Profumo jsem myslel novou AdG Parfum. Eau de Parfum bude trochu jiná, ale reakce na ní byly taky pozitivní.
Fade Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2023 Nemáte někdo doporučení na nějaký plnitelný flakon, který neprotéká a celkově těsní? Jak cestovní, tak klidně nějaký na poličku. Díky
Spongebob Odesláno 10. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2023 Nakonec fakt fakt Armani Acqua di gio a chrotám si jako blázen...
Fade Odesláno 10. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2023 V 31. 10. 2023 v 19:07, KFL napsal: Angel je uzasnej. I na mne teda , byt flakon vypada spis damsky. V podstate vsechny ty niche jsou unisex a zalezi jen na osobni preferenci. Tak jsem koupil vzorky z Ingredients a super. 1. Kilian Smoking Hot Eau de Parfum 2. Kilian Angel's Share Eau de Parfum 3. Maison Francis Kurkdjian OUD Eau de Parfum 4. Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 Eau de Parfum 5. Maison Francis Kurkdjian gentle Fluidity gold Eau de Parfum Baccarat Rouge je moc fajn. Oud je na mě strašně zvláštní a asi bych ho jako celé balení nekoupil. Gentle fluidity jsem dal ženě. Nejvíc mě nadchl Smoking hot - lehce kouřová vůně a moc fajn. Největší strop je za mě ale Angel's share by Killian. To je jako bych si na sebe nastříkal tekutý, sladký štrůdl To snad koupím v celém balení! Má nová oblíbená vůně.
KFL Odesláno 10. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2023 9 minutes ago, Fade said: Tak jsem koupil vzorky z Ingredients a super. 1. Kilian Smoking Hot Eau de Parfum 2. Kilian Angel's Share Eau de Parfum 3. Maison Francis Kurkdjian OUD Eau de Parfum 4. Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 Eau de Parfum 5. Maison Francis Kurkdjian gentle Fluidity gold Eau de Parfum Baccarat Rouge je moc fajn. Oud je na mě strašně zvláštní a asi bych ho jako celé balení nekoupil. Gentle fluidity jsem dal ženě. Nejvíc mě nadchl Smoking hot - lehce kouřová vůně a moc fajn. Největší strop je za mě ale Angel's share by Killian. To je jako bych si na sebe nastříkal tekutý, sladký štrůdl To snad koupím v celém balení! Má nová oblíbená vůně. Angel share je DOKONALEJ! Velmi podobnej Smoking hot, ale jinej . Tak užívej!
Kluk jako buk Odesláno 10. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2023 (upraveno) Taky mi v týdnu přišly vzorky. Zatím jen takové greatest hits, nicméně na některé jsem měl políčeno už hodně dlouho. Na Angel's Share jsem se hodně těšil a nezklamal, ale je opravdu velice podobný One Million Privé, což jsem z nějakého důvodu v recenzích nezaregistroval. Ale aspoň už vím, že s 1MP nemusím tolik šetřit. Intoxicated je zase silně inspirovaný původním Mugler A*Men, bohužel včetně noty "kočičí moči." Ne tak výrazně jako u A*Men, ale i tak ho budu muset přeskočit. Apple Brandy je pro změnu takový lepší Boss Bottled. Když někdy svůj flakón Intense dojedu, budu o ní uvažovat. Vodka on the Rocks je zajímavá, velice nositelná, ale trochu ve stínu těch ostatních. Na Musc Ravageur jsem byl zvědavý hodně dlouho a je to skutečně něco. Pižmo s levandulí a vanilkou. Ale opravdu moc dobré a zajímavé. Typ vůně, který bych velice rád občas nosil jen pro sebe, ale trochu se bál, že tím budu odpuzovat okolí. Ganymede — další big hitter — těžko popsatelné, ale moooc dobré, prudce nositelné a dle mého názoru totálně unisex. Srovnání s Kenzo Homme EdP (resp. obráceně) chápu, nicméně Ganymede je takový lehčí a univerzálnější. Zbytek jsem zatím důkladně neotestoval. Ale současně jsem objevil Byredo Gypsy Water. To je naprosto dokonalé. Miluju vůni jalovce a borovic takhle po ránu. Velikánská škoda mizerné výdrže, kterou u podobně drahé vůně vůbec nechápu (to i Dior Homme Cologne je o úroveň jinde). Nejhorší je, že si ji asi stejně budu muset pořídit, jelikož se mi líbí opravdu hodně. Nezná někdo nějakou alternativu? Fragrantica mi v tomhle ohledu příliš nenapověděla. Eventuálně bych uvažoval o současném přikoupení Molecule 01 nebo něčeho podobného. Upraveno 10. listopadu 2023 uživatelem Kluk jako buk
KFL Odesláno 10. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2023 Je stejne zajimavy, jak mame kazdejj jinej nos a vjemy. Intoxicated je moje strasne oblibena vune, mam na ni krasny vzpominky a i kdybys me zabil, kocici moc z ni necejtim a s A*men bych si ji nespojil vubec nijak. Musca se neboj, po chvili se krasne rozlezi a rozhodne neobtezuje - mam potvrzeno z nekolika zdroju. A to i od kolegu/kolegyn, co maj citlivej frnak. Ganymede je specificky a jedina vune, kde jsem opatrnej s davkovanim - kdyz je ho moc, boli me po par hodinach hlava. Na Frg nekdo zminoval plechovej podton, coz, kdyz jsem si precet, mi docavaklo, ze jsem jediny nebyl schopnej popsat .Gypsy water zajdu zitra zkusit, stejne jako Black Saffeon.. uz jsem nebyl v Ingr celejch 10 dnu .
Kluk jako buk Odesláno 11. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2023 V 10. 11. 2023 v 8:36, Spongebob napsal: Nakonec fakt fakt Armani Acqua di gio a chrotám si jako blázen... Která verze to nakonec vyhrála? Konečně je tady svatý Martin a sezóna Tobacco Vanille.
Spongebob Odesláno 11. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2023 před 1 hodinou, Kluk jako buk napsal: Která verze to nakonec vyhrála? Konečně je tady svatý Martin a sezóna Tobacco Vanille. Klasika..
KFL Odesláno 11. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2023 (upraveno) Nevyžádaně sem vložím snad už poslední report z "drancování" Ingredients. Dneska jsem se zaměřil prakticky výhradně na Byredo a otestoval asi 6 kusů. Mezi nimi i výše zmíněnou Gypsy water, kde se shodnu s @Kluk jako buk. Bezvadná a příjemně lehká vůně, nádherně načichlá jehličnanem s citrusem, ale po 10 minutách bylo po všem a z papíru, potažmo pak kůže, jsem necítil vůbec nic. Úplně tomu nerozumím, protože Byredo sice nevyniká nějakou bomba výdrží obecně, ale tohle je fakt naprostý zklamání. Něco jinýho je ovšem model Eyes Closed, kterou jsem nakonec i koupil. Naprosto skvělá kombinace citrusu, skořice, zázvoru a pačuli. To obecně moc nemusím, ale tady to kombo funguje naprosto bezvadně. I po 4 hodinách z ruky pořád cítím příjemnej základ, kterej mi lehce evokuje cosi z dětství. Pecka. Na kůži jsem zkusil konečně i Black Saffron. Jsem na tom bídně s popisem, ale tady mě baví jak rozjezd, tak potom stálost po několika hodinách. Všude píšou, že jde primárně o koženou vůni, ale já ji tam vůbec necítím. Naopak mi tam prim hraje malina s grapefruitem. Původně jsem si ho chtěl vzít, ale protože už mám doma 10 kusů flaštiček, který pořádně nestíhám ani rotovat, koupil jsem ho aspoň jako dárek . A nakonec jen krátká zmínka o dalším - De Los Santos. Na první nádech dost štiplavý, ale za minutu naprosto boží bylinkovej výluh s nádechem macerovanejch švestek a absinthu. Moc hezká vůně, ani sladká, ani kořeněná, prostě něco mezi. Úplně mě to vrátilo do dětství, když jsem byl u tety a ta vařila na starym sporáku borůvkový knedlíky s lipovým čajem. Ta vůně nic z toho nenapodobuje, ale myšlenkově mě tam vrátila dokonale. Teď, po 4 hodinách, ji z ruky cítím pořád, nicméně se změnila a základ je víc do "čistýho prádla" v prádelníku. Nakonec jsem zkoušel ještě Eleventh hour a Slow dance. Jedenáctá mě extra nebavila, ale "ploužák" skvělej. Hřejivej, takovej "útulnej", přiléhavej, fakt super. Nicméně typově už mám v portfoliu podobný vůně, tak jsem si ho jen uložil do poznámek, abych se k němu někdy v budoucnu vrátil. Nakonec ještě "honorable mention" o Trudonu. Výrobce vonných svíček vyrábí i voňavky a už posledně jsem dostal ve vzorku Mortel. Dneska jsem ho zkusil zas. Totálně kadidlová záležitost, která na první dobrou evokuje upíra schovanýho někde v zaprášenym kostele. Tma, rozbitý a svalený kostelní lavice, průvan, chybějící střecha a kříž visící nakřivo - to je přesně ono. Je to prudce návyková věc a umím si představit, že je to volba buď, anebo. Půlce lidí se z toho shoří chlupy v nose, druhá se potom zamiluje. Mě ta vůně strašně baví, vždycky mě až rozesměje, ale neumím si představit, že bych si ji na sebe vzal. Možná až budu fakt starej, nevim. Nicméně je to fakt svým způsobem lahůdka. A už končim se spamem . Upraveno 11. listopadu 2023 uživatelem KFL
Maxel Odesláno 12. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2023 (upraveno) Well, potenciálně další zářez na futro chronomagu do mé prkenice, co sem nepotřeboval. Hledajíce inspiraci na letité stálice mé parfémovnice — YSL L’Homme Intense & PR 1M Privé a posléze Elixír, našel jsem tudle diskuzi a s tím Ingredients. F’kin hell. První várka vzorků (víceméně na slepo) objednána Upraveno 12. listopadu 2023 uživatelem Maxel
KFL Odesláno 12. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2023 Jedna malickost - s registraci na Ingr sbirate za nakupy body a co bod, to snad koruna slevy pri dalsim nakupu na krame (vyber bodu volite sami pri platbe, muzete, nemusite atd.). Nevim podminky, registroval jsem se kdysi davno, ani nevim, jestli na webu nebo na krame. Ale funguje to pekne, vcera jsem mel slevu 7500 z nakupu .
Laika Odesláno 13. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2023 Čau hoši, dlouho jsem tu nebyla, doufám, že voníte pořád líp! Jenom jsem vám přišla říct, že na niche outletu Beautinow (vyzkoušeno - spolehlivý shop, originály, vzorky) je od dneška Black Friday. Každý den budou mít jiné slevy na jiné značky, až do 80%. Odkaz je tady BEAUTINOW slevy (affiliate) a můžete použít kódíček FRANGIPANI10 na slevu 10% Tak čau a nezapomeňte se občas podívat na blog !
911 Odesláno 13. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2023 @KFLtak dik za tip. baccarat rouge 540 je doma. Jeste si hraju s Elysium.
Kluk jako buk Odesláno 14. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2023 Z trochu jiného soudku: Gypsy Water mě nasměrovala k jalovci a borovicím, a dnes mi přišel odstřik Bottega Veneta Pour Homme (EdT). Není zdaleka tak fresh, v základu převládá kůže, ale je to tedy veliká pecka. Něco takového už člověk dnes mezi designers moc nepotká. Trochu mi připomíná svěžejší Burberry London, ale jsem v tom asi na internetu sám. Rozhodně budu kupovat celý flakón a pravděpodobně půjdu rovnou do 90 ml. A taky přišlo Jo Malone Orange Blossom a voní přesně tak, jak říká název, nádherně a realisticky. Příjemné překvapení.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se