Návštěvník Kamil Odesláno 16. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2007 Když tady povolíme aukce, nebudeme stíhat číst normální příspěvky, protože se sem nakýblují úplně všichni prodejci. Zatím stačí se zaregistrovat, napsat jeden příspěvek a začít prodávat. Jak myslíte, že by to dopadlo s Chronomagem, kdybychom z něho udělali aukční server na hodinky? Co brání kterémukoliv členu dát aukci na Aukro, které je k tomu určené a dát sem jen upozornění. Že by aukční poplatek? Pohodlnost? Nedodržování místních pravidel? Jiné důvody?
Filini Odesláno 16. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2007 hm, ma to logiku...a hlavne forum na to nieje prisposobene... napr. niekto sa registruje kludne 10x a bude akoze prihadzovat a prihadzovat ale nakoniec nic nekupi ? Pripadne by to muselo fungovat nejak tak, ze by boli ignorovani clenovia pod urcity pocet prispevkov a dobu registracie... no neviem. To aukro je podla mna pohodlnejsie (v spolupraci s forum.chronomag )
redd Odesláno 16. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2007 Osobne se mi ani nelibi dat odkaz :Hele drazim na aukru: Bla bla bla... Jsme mezi gentlemany a myslim si, ze prodejce ma vetsinou jasnou predstavu o cene. Pokud ji nevi a boji se ze by znacne podstrelil, tak si zalozi tema a ucastnici diskuse mu predstavu o cene radi poskytnou, potom dany kus/y muze nabidnout k prodeji.
hciq Odesláno 16. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2007 pokud ta aukce nebyla myšlena jako sranda bez dalšího opakování, pak je to dost hloupý nápad viz. příspěvky výše.
Tomasek Odesláno 16. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2007 pokud ta aukce nebyla myšlena jako sranda bez dalšího opakování, pak je to dost hloupý nápad viz. příspěvky výše. Obávám se, že nebyla: já sem budu i příště dávat vše s vyvolávací cenou 1,- Kč. Doufám, že mě milovníci starých pořádků nesežerou :-) Cybere, je načase, aby ses taky vyjádřil!
Foundryman Odesláno 16. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2007 Vzhledem k tomu, že se debata vede na dvou místech, pastuji sem svůj názor ze sekce "Prodám": dle mého soudu mají aukční servery jinou strukturu, jiné publikum a jiný systém fungování. Osobně si nedovedu představit, že bych v kruhu známých nebo přátel nabízel něco k prodeji se slovy "Tak, hoši, kdo dáte nejvíc?" Jsou prostě věci, které se v určitém prostředí nedělají, i když jinde jsou plně na místě. Umění toto rozlišit se říká pěkně česky "Kinderstube"
Návštěvník Kamil Odesláno 16. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2007 Zavřel jsem Cyberovu aukci, postnu sem některé příspěvky a vyjadřujte se nadále zde, prosím.Já souhlasím s názorem' date=' že tohle není primárně prodejní server, ale diskusní a nákup/prodej je jen doplněk pro zkvalitnění fóra. Prodejce by měl mít jasnou představu o ceně, kterou chce dostat. Má to své pro/proti, můj subjektivní názor - Aukce na Chronomagu: NE.[/quote']Ja to taky jako vyhruzku nepochopil. Spise jestli nedozral cas pro upravu pravidel. Treba zalozit nove tema - aukce. Drazby povolit clenum s xxx prispevky - myslim serioznim clenum. Cyber je - alespon u mne - seriozni clen tohoto fora.Pokud máš dojem' date=' že je třeba změnit pravidla, obrať se na správce serveru, jestli má zájem. On taky může večer napsat na serveru FORMAT C: a nikdo nic neudělá [/quote']Já jsem také pro' date=' je to celkem dobré oživení , tolik aktivních členů tu dlouho nebylo, navíc mám doma spoustu hodinek, funkčních, i nefunkčních, u kterých bych si ani netroufl odhadovat cenu a na aukro bych je nedal. Jen by to chtělo nějaká pravidla, třeba začínat aukce od 1Kč, aby to tu za chvíli nebyl samý spekulant.[/quote']Jak říkám: pořadek musi byt!Ono mimochodem nadsazení ceny a postupné snižování' date=' až se někdo chytí také připomíná jistý druh aukce Ale popravdě jsem spíš proti zavedení aukcí.Důvodem je, že na toto forum chodí lidé postižení. Zavední aukcí by bylo jako dražit flašku rumu v protialkoholní léčebně.[/quote']To jsi řekl výstižně. Tedy jsem pro' date=' jestli to někoho zajímá.[/quote']Já jsem PROTI aukcím.Jsem taky proti aukcím na Chronomagu - když budu chtít dražit' date=' mám jinde možností dost. Tady se chci něco dozvědět o hodinkách, prodejní inzerci beru jako vítaný doplněk, ale rozhodně ne jako hlavní účel.[/quote']K tomuto prispevku se jednoznacne pripojuji ! K te konkretni aukci, kdyby ji zalozil clen s deseti prispevky, byl by vypiskan behem peti minut (s odkazem na pravidla). Takze jsem pro stejny metr na vsechny.som proti aukciam......si tady Cyber dělá soukromý prodejní server a nahrazuje popshopa...To jsi trefil' date=' ty hodinky jsou skutečně od Popshopa (koupě zboží za účelem jeho dalšího prodeje) - viz Cyberův příspěvek ve vlákně "Petice za návrat Popshopa": ...Popshop je tam, kde ho většina čekala už dlouho... ...Pár set hodinek už jsem od něho koupil, a tak koupím rád i další :-)...
PEtrS Odesláno 16. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2007 Proti aukcim nic nemam, ale ne na Chronomagu. Muzu se pripojit k vetsine duvodu proti, ktere tu jsou uvedeny (napr. nevhodnost fora pro drazeni). Treba na Aukru drazim relativne casto a rad. Kazdou aukci tam beru jako takovou malou bitvu a to se mi k Chronomagu nehodi. Prihazovani v posledni vterine mi tu prijde jaksi "pod uroven" tohoto fora. Ale hlavne: zakladem slusnosti je dodrzovani pravidel, treba by nebyla (podle me) spravna. Pravidla se muzou menit, ale nemela by se porusovat. Od Cybera jsem uz nakupoval a s naprostou spokojenosti, ale s timhle nesouhlasim.
seaman Odesláno 16. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2007 Ja som jednoznacne za Aukcie, ved aky je technicky rozdiel medzi Kupou a Aukciou??? Len by to neziskal najrychlejsi, ale ten, kto je ochotny najviac zaplatit, to je cely problem. Ak je tu sekcia Predam, paralelne moze fungovat aj Aukcia, nevidim dovod, preco by predavajuci nemohol predat svoj majetok tomu kto najviac ponukne a musi ho predat tomu, kto je najrychlejsi? Nejako v tom postradam logiku...
Foundryman Odesláno 16. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2007 Seamane, striktně řečeno, prodávající inzerátem navrhuje uzavřít kupní smlouvu, kupující ji kladnou odezvou akceptuje a tím je smlouva uzavřena. Obchodní etika nedovoluje uzavřenou smlouvu jednostranně zrušit. Aukce je něco diametrálně odlišného a ve víceméně uzavřeném a systematicky komunikujícím kruhu nemá dle mého soudu co dělat. Prodej za pevnou cenu je gentlemanská smlouva, aukce je soupeření trhovců.
seaman Odesláno 16. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2007 Nechcem nejaku konfrontaciu, ale aj pri aukcii predavajuci navrhuje uzatvorit kupnu zmluvu, ale uzatvori ju s tym, kto ponukne najvyssiu cenu, predavaju sa tak kone, diamanty, umelecke diela atd... takze by som to nenazyval superenie trhovcov, je rozdiel aukcia na trhu s vietnamcom (ale tu by som nepouzil slovo aukcia) a aukcia v Sotheby´s. Podla mna aukcie patria k zivotu a priznajme si, su pre nas zaujimave a vzrusujuce...
MiSyk Odesláno 16. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2007 No nevím.. pojem "pevná cena" je ptákovina. Všechno je pevné přesně do doby, než s tím někdo pohne. A když má prodávající právo na stanovení té tzv. "pevné ceny", za kterou je ochotný prodat, nevím, proč by kupující neměl mít stejné právo a navrhnout svoji "pevnou cenu", za kterou je ochotný to koupit. "Pevná cena" je fakt volovina P.S. Respektive, ukažte mi někdo příklad nějaké pevné ceny a veřejně si vysypu popelník na hlavu ..
Foundryman Odesláno 16. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2007 MiSyku, to je slovíčkaření Cena navrhovaná prodejcem je pevná ve smyslu maximální. Slušný člověk dá těžko inzerát, že něco prodá za 5 tisíc a když se mu přihlásí kupec, tak si to rozmyslí, že chce vlastně 7 tisíc S popelníkem můžeš začít, pevné ceny máš v kterémkoli ceníku. Jen pro informaci, zveřejněný ceník je právně závazná listina.
Foundryman Odesláno 16. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2007 Nechcem nejaku konfrontaciu, ale aj pri aukcii predavajuci navrhuje uzatvorit kupnu zmluvu, ale uzatvori ju s tym, kto ponukne najvyssiu cenu, predavaju sa tak kone, diamanty, umelecke diela atd... takze by som to nenazyval superenie trhovcov, je rozdiel aukcia na trhu s vietnamcom (ale tu by som nepouzil slovo aukcia) a aukcia v Sotheby´s. Podla mna aukcie patria k zivotu a priznajme si, su pre nas zaujimave a vzrusujuce... Na aukru nabo na ebay máš neomezené možnosti zvyšovat si adrenalin
MiSyk Odesláno 16. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2007 Slovíčkaření to asi je, ale princip zůstává zachován: 1) Nevím, kde končí slušnost a začíná blbost. Pokud dá někdo na Chronomag inzerát na cokoliv s "pevnou cenou" 3000,- Kč a řekněme třetí zájemce s desetiminutovým zpožděním nabídne 80000,- Kč (prostě mu třeba chybí do sbírky), ... no prostě už vidím tu slušnost (Mimochodem sám bych se prvnímu omluvil a prodal za 80000,- Kč, a NEZNÁM NIKOHO, kdo by tak neučinil. Možnám jsem zkažený mamonář, ale s tím už se musím vyrovnat sám ) A propos, kam se poděla "pevná cena" ?? 2) Jmenovat ceník jako příklad "pevných cen", ABSURDNÍ. Ceny jsou neustále "masírovány" tržními silami a CENÍK jako takový je jen jejich vyjádření/zveřejnění. Neznám ceník, který by se neměmil.
odklizec Odesláno 16. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2007 Osobne mne prekvapuje, ze zrovna Cyber? Na jednu stranu ho chapu, na druhou stranu jsou nejaka pravidla. V nich se sice vyslovne o aukcich nic nepise a i to pravidlo o uvedeni ceny svym zpusobem splnil. Na druhou stranu, tema aukci se tu uz nekolikrat resilo a vzdy s negativnim ohlasem, takze bych to povazoval za nezadouci element. A pokud si tady zacneme hrat se slovickama a se na vyklad pravidel se malem budou najimat pravnici, tak diky..to uz mi fakt prijde jako nonsense.
MiSyk Odesláno 16. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2007 To Odklízeč: Mimochodem. Prodávající na Chronomagu požaduje "pevnou cenu". Když neprodá, zlevňuje a zlevňuje ale podle administrátorů tohoto fóra je cená pořád "pevná" čili gentlemanská. Riziko omylu tedy prodávající nenese, stačí nadsadit cenu a začít prodávat za "pevnou cenu", kterou postupně na návrhy členů fóra snižuje. Taky aukce, jen jiný druh, postup je opačný. Co je na tom gentlemanského,v čem je to jiné ???? P.S. Ta poslední otázka není řečnická, zajímá mě odpověď (Odklízeč, Kamil apod.) Dík
decebal Odesláno 16. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2007 Slovíčkaření to asi je, ale princip zůstává zachován: 1) Nevím, kde končí slušnost a začíná blbost. Pokud dá někdo na Chronomag inzerát na cokoliv s "pevnou cenou" 3000,- Kč a řekněme třetí zájemce s desetiminutovým zpožděním nabídne 80000,- Kč (prostě mu třeba chybí do sbírky), ... no prostě už vidím tu slušnost (Mimochodem sám bych se prvnímu omluvil a prodal za 80000,- Kč, a NEZNÁM NIKOHO, kdo by tak neučinil. Možnám jsem zkažený mamonář, ale s tím už se musím vyrovnat sám ) A propos, kam se poděla "pevná cena" ?? 2) Jmenovat ceník jako příklad "pevných cen", ABSURDNÍ. Ceny jsou neustále "masírovány" tržními silami a CENÍK jako takový je jen jejich vyjádření/zveřejnění. Neznám ceník, který by se neměmil. No tak třeba v kamenných obchodech je většinou zveřejněná cena pevná-nesmlouvá se,samozřejmě existují výjimky, ale zkus třeba v hospodě říct, že za pivo dáš o korunu míň. Cenou pevnou je tady myšlena cena o které prodávající nehodlá smlouvat.
georg Odesláno 16. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2007 No nevím.. pojem "pevná cena" je ptákovina. Všechno je pevné přesně do doby, než s tím někdo pohne. A když má prodávající právo na stanovení té tzv. "pevné ceny", za kterou je ochotný prodat, nevím, proč by kupující neměl mít stejné právo a navrhnout svoji "pevnou cenu", za kterou je ochotný to koupit. "Pevná cena" je fakt volovina P.S. Respektive, ukažte mi někdo příklad nějaké pevné ceny a veřejně si vysypu popelník na hlavu .. A co daně? Tam těžko něco usmlouváš.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se