African Odesláno 20. února 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2017 (upraveno) Tak se nám to rozrůstá. Nyní "veteráni" PST 2 a Charge TTi s původními střenkami.Leatherman Signal vypadá ovšem velice dobře, vyhovuje ti? Asi si udělám sakra radost, konec konců proč nemít dva kousky když ty jich můžeš mít padesát :-) Který by u tebe vyhrál v porovnání s modelem Charge? Děkuji za postřeh... Upraveno 20. února 2017 uživatelem African Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 21. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2017 Ja bych bral charge... Dve cepele, nuzky, plochy sroubovak... U signalu jsou fajn vymenitelny brity nuzek, ale abych uprednostnil kladivecko, kresadlo, pistalku... Zas taková divočina neni Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Freelander Odesláno 21. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2017 Já bych rekl,ze prave ma Charge a chce neco k nemu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 21. února 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2017 Přesně, hledám mu kamaráda do deště Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
travex Odesláno 21. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2017 Mě teda Leatherman totálně zklamal a to nemyslím, že bych měl přehnaná očekávání. Surge: měl tak ostré hrany, že mě řezaly do ruky, když jsem s ním pracovalST300: moc tenká pilka a co hůř, při otevřených kleštích se vždy začala postupně vysouvat čepel, takže ostrá špiška čouhala ven.Wave: už jsem neměl chuť nic pokoušet Jako jediný jakš takš rozumný vidím skeletool, ale ten už není z kategorie pracant. Nicméně nosím ho rád. Takže nakonec Surge a ST300 nahradil Swistool a Spirit. Swisstoola teda vůbec nešetřím a nemám s ním ani po letech absolutně žádný problém. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 21. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2017 African - Lion to napsal dobře, ale pokud hledáš kamaráda do deště pro Charge, OK. Signal je opravdu moc pěkný, je to výsledek práce průmyslového designéra Kenny Lohra, mj. i autora Treadu nebo dětského Leapu.Signal mám moc rád, je děsně sexy, je lehký, štíhlý a má věci, co jiné ne (z těch co ocením výměnné čelisti štípaček, kvalitní, bytelné kleště, karabina, kladívko, výborné šídlo s otvorem, použitelné i jako vrták, šábr nebo jehla na šití a příčný otvor na 1/4" bity, takže můžeš opravdu zabrat), na druhou stranu mu něco chybí. Např. oproti Charge je čepel nože pouze kombinovaná, chybí pilník (ten co má Signal je dobrý na ostření jeho čepele a možná na nehty) nebo nůžky. A když vyklopíš držák bitů, nedovřeš půlky multitoolu k sobě.. Já mu to ale rád odpustím a nosím k němu buď doplňkový a stylový Style CS, popř. malý Victorinox, který má i něco navíc. I se Style CS jsem pod hmotností Charge TTi a těm dvěma to spolu sekne...:-). Signal je určen spíš do přírody, ale mám ho tak rád, že ho často nosím i do práce. Na cesty a do přírody je to pochopitelně věrný společník... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 21. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2017 Že já do těchto vláken lezu. To zase budou doma kecy, že mám miliontej nůž. :-)Začínám potřebovat Signal aby Charge nebyl sirotek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 21. února 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2017 (upraveno) To Ivan Lelák: Děkuji za odpověď, koupím si ho :-) Ondra, musíš doma říct, no za litr nekup to. U nás doma je většina krásných věcí právě za litr a to i manželky ošacení, takže to máme vzájemné :-) Upraveno 21. února 2017 uživatelem African Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 21. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2017 Signal je fakt prima, i když ne že bych k němu neměl výhrady. O nedovření půlek při otevřeném držáku plochých bitů jsem psal, žluté plastové díly jsou takové, no, plastové, ale drží pevně. Dia pilník není masivní materiál, ale plíšek, taková lžička opatřená z jedné strany diamantovou vrstvou, netuším, jak dlouho vydrží, ale na ostření kudly asi dlouho. Když se pracuje s kleštěmi, příjemné je držení v poloze s hlavou karabiny/kladívka u malíku. Obě půlky pouzdra drží v zavřeném stavu pojistka. Ostatní věci jsou viditelné, třeba pouze jedna kombinovaná čepel, je ale ze silného materiálu. Pro srandu jsem zadal souřadnice, co jsou na pouzdru a opravdu je to Portland, domov Leathermanů. Zpracování je excelentní, opravdu 100% a to hledám opravdu i malé mouchy (snad kromě těch plastových dílů), černá barva pouzdra je nejspíš komaxit, určitě ne elox jako u Charge AL, ani brynýr jako u black verzí, což nejsou moc odolné úpravy. Pouzdro Signalu se jen tak nepoškrábe, po půl roce je jako nové. Kladívko je návykové, už jsem s ním zatloukal stanové kolíky a přiklepával něco někam do správné polohy, ať doma nebo hřebíček nebo nedávno něco při montáži na motorce. Je příjemné kladívko, byť takhle improvizované, mít. Ale uvidíte sami, každý multitool je kompromis, ale když to beru jako vlastnost, nikoliv chybu, za mne má Signal palec nahoru a je to fešák. Takhle nějak asi vznikal... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zlý Jabko Odesláno 21. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2017 Jak se dá využít ta patka? Hrozně mě to svádí ke srovnávání s MUTem a ten se mi ani nedržel dobře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 21. února 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2017 Krásné pane Lelák, klobouk dolů :-) By jsi pro mistra Leathermana mohl hned makat, ke koupi by jsi ukecal i bezrukého :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 21. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2017 Chodte do hajzlu! Uz som tu kvoli vam nechal 200? za charge tti a teraz toto?!?!? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 21. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2017 Jak se dá využít ta patka? Hrozně mě to svádí ke srovnávání s MUTem a ten se mi ani nedržel dobře.Ta patka je karabina a dá se použít jako malé kladívko. Psal jsem o tom o pár příspěvků výš - stanové kolíky, doma jsem s tím třeba doklepával do správné polohy "trámky" regálu a tak. Pro kladívko bych musel do garáže, tohle je po ruce. Co se týká ergonomie, tak jasně že šroubovák nebo kleště s plastovou rukojetí jsou o něčem jiném. Ono je to něco za něco, nebavíme se o nářadí do dílny, ale o univerzálním multitoolu, se kterým řešíme krátkodobé problémy, improvizované opravy a tak. I když nedávno jsem si psal s člověkem, který funguje jako hodinový manžel, jako hlavní nářadí má Charge a chtěl ho měnit za Surge. Dost lidí zná Charge TTi, tak jsem pro něj došel a taky pro Signal. Simuluju úchopy při různých činnostech a přijde mi to podobné, snad s výjimkou šroubování bitem v bitholderu, o tom jsem psal výš. Ale jinak mi nepřijde ergonomie Signalu horší, i když to je subjektivní. MUT jsem v ruce zatím neměl, neumím posoudit. African atd. - ukecávat bych si nedovolil:-). Naopak, pokud už multitool máte, k čemu druhý? Jako hodinky... :-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 6. března 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2017 Aj já vůl, léta maká na tisíc procent až jsem zapomněl základy a zkusil vydolovat špičkou železnou hmoždinku ze zdi. Tak to opravdu nejde, hmoždinka vyhrála :-) Jede se dál, Leatherman je No.1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 6. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2017 No jo, S30V je prý poměrně křehká ocel, ale nemám s ní zatím větší zkušenost.Mohl bys to poslat do reklamace. Nevím jak zlomená čepel, ale pokud by to uznali, nejspíš by Ti poslali nový Charge, popř. kdybys chtěl ten samý, vyměnili by čepel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 6. března 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2017 V Africe jsme jednou posílali do reklamace Leathermana, kde se objevili na pár místech čepele rezavé fleky. Poslali okamžitě nový kus, žádné okliky, jednání na jedničku. Tady to byla moje chyba a upřímně se nůž docela dlouho držel, jsem debil a došlo mi to pozdě co vlastně dělám, v baráku mám tisíc jiných nástrojů s kterými jsem to mohl zkusit, ale všechno dělám právě z Leathermanem :-) Hanba by mě fackovala dát ho do reklamace, objednám už konečně Signál, mimochodem jsem klukovi na videu ukazoval všechny funkce a ten se mě každý den ptá,kdy ho objednáme, že na léto tu musí být.,. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 6. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2017 African: ako sa vravi u nas - Ty si normalny magor co sezral kefu bez chleba. Myslim to ako kompliment Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 7. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2017 Afcican - OK, tak ne do reklamace, taky to nemám rád, ale do servisu. Osobně bych doma nesnesl Leatherman se zlomenou čepelkou, i když mám dost jiných, které si mohu vzít. Leatherman si to myslím zaslouží. Trochu odbočím, vlákno se jmenuje Multifunkční kleště a tenhle Leatherman kleště nemá. Ale podělím se - tuhle jsem krmil Raptora, fakt síla, jen pro silný žaludky...:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 7. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2017 Jak jsem psal, do sbírky přibyl PST 2 a Charge TTi s původními střenkami, z roku 2008. Jsem z něj nadšen, moc se mi líbí ty surově zpracované, titanové střenky. Taky se líp drží než Wave (ale to Charge AL také), oproti Wave je lépe čitelná stupnice pravítka atd., podrobnější srovnání těchhle tří multitoolů, které jsou funkčně téměř shodné, najdete v leathermaní skupině na FB. Můj TTi má také horší špičku nože, není takhle ulomená, na první pohled vypadá jen jako méně špičatá, ale nemyslím, že je to z výroby, prostě se asi pár desetin milimetru ulomilo. Na pohled nic nepoznáte a bodat se s ní dá, ale k oceli S30V jsem už obezřetný, je křehčí, otupí se o kdejaký karton a údajně se hůř brousí (zatím nemám zkušenost). Na FB jsem psal, že s Wave si kupujete základní, relativně levný model, s Charge AL eleganci vhodnou i k obleku a s Charge TTi maximální výbavu, výjimečnost, exkluzivitu a v očích některých lidí i trochu snobství. S exkluzivitou to asi poopravím, Charge TTi je dnes tak rozšířený, že snad už ani není exkluzivní. I když jeho cena zaručuje, že si ho určitě nekoupí každý, tak vlastně určitým způsobem exkluzivní je:-). Rozhodně je ale výborný - ale ne dokonalý! - a chápu lidi, co si ho i za ty peníze koupí, zvlášť když je v ceně kvalitní, kožené pouzdro, platíčka bitů, očko a klip. Tyhle věci cenový rozdíl, např. mezi Wave, výrazně sníží, i když ho nesmáznou úplně a stále není malý. Ale i to k vlajkovým lodím patří:-). Na druhou stranu, majitelé Wave, pokud si bity dokoupí, zvládnou z 99% stejnou práci, i když o něco méně komfortně. A proč myslím, že je TTi výborný, ale ne dokonalý? Je to jen můj subjektivní názor, ale třeba právě kvůli té oceli S30V. A rozhodně kvůli krimplovacím vybráním v čelistech kleští. To považuji za dost zásadní mínus pro 95% uživatelů, kteří nekrimplují. A poslední výtka - když už je to vlajková loď, proč nemají kleště výměnné břity štípaček? Je to výborná věc a mají to i levnější modely, dokonce i Rebar, který stojí něco přes 2000,-. A zcela by to opticky smázlo cenový rozdíl oproti levnějším modelům. A udělalo by to z TTi ještě vlajkovější loď. A vydělal by na tom víc i Leatherman, aniž by TTi o korunu zdražil, protože teď mění při reklamaci otupených štípaček celý multitool, zatímco by stačilo vyměnit jen břity... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 7. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2017 Ivane tvoje sbírka je parádní.Já jsem pořád váhal jestli ten Signal fakt potřebuju. Přišel jsem na to, že nepotřebuju, ale radši jsem si ho objednal, kdybych ho náhodou potřeboval. Doufám, že brzy dorazí, ať má Charge parťáka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se