Přejít na obsah

Zimní bunda

Doporučené příspěvky

před 3 hodinami, JakubS napsal:

Díky za tip, zatím jsem kouknul jen na netu, skočím ještě vokouknout na živo, tahle vod počítače se to právě moc nepozdává. Myslel jsem si na něco jako Devold, Icebreaker, Progress, že bych vyzkoušel Merino.

Zkus tady: https://www.shopkilpi.cz/cs , česká značka a dělají merino i 3XL

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 19. 11. 2023 v 19:44, Peta-Biker napsal:

Kluci, kdysi dávno tady někdo dával takový kabát/parku. 

Potřebuju něco na nošení do města - pod to jen košili, nechci takové ty péřové bundy, líbí se mi něco ve stylu Alpha Industries - blue nebo Explorer. Poraďte, prosím.

Ať v tom je teplo a kvalita, dík

Koupil jsem před týdnem tuhle od Buhsmanu a pro mě je skvělá, teplá, kapuce odepínací. Chodím pod ní jen v košili nebo tričku.

https://bushman.cz/bunda-arctic-dark-grey/

Odkaz ke komentáři

Helikon XL už dobry, vlezu tam i se slabou perovkou. Holt nemám takovej hrudník jako [mention=17198]Americkej[/mention]
11e58735d6a1a8a8b7b0b13747f1b502.jpg
Helikon je mi sympatický, ač od něj nic nemám. Škoda, že nedělají víc věcí bez kapes a suchých zipů na rukávech.
Máš to jako bundu do města nebo vyloženě outdoor?

Odesláno z mého motorola one fusion+ pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, MIREK98 napsal:

Helikon je mi sympatický, ač od něj nic nemám. Škoda, že nedělají víc věcí bez kapes a suchých zipů na rukávech.
Máš to jako bundu do města nebo vyloženě outdoor?

Odesláno z mého motorola one fusion+ pomocí Tapatalk

Mně je taky sympatickej, aktuálně 4x kalhoty, 3x kraťasy, 2x košile, 2x triko, 2x bunda a jedna mikina a batoh, a to jsem možná na něco zapomněl. Na to, ze jsem je před cca 2 lety ani neznal. Ale já jsem v tomhle trochu megaloman 😅. Jinak ji mam primárně na outdoor a venčení. No a kdyby pršelo tak ji klidně do práce nebo do mesta vezmu.

Odkaz ke komentáři

V 16. 11. 2023 v 20:05, African napsal:

Za ty prašule fakt dobrá, občas se poštěstí 👍 Vem M i L, a jednu vrátíš, v E-shopu o nic nejde přeci... navíc budeš mít dost času ji pořádně vyzkoušet.

Tak přišel Greenland, M sedí úplně v pohodě, L chce zkusit ještě brácha, než ji vrátím. Střih dobrej, vzhledově se mi líbí, zpracování v zásadě Ok, ale ... jsem vyjma ryze sportovních bund zvyklej na Barbour, kterej má super jak patenty, tak hlavně zipy. Z těch patentů jsem tady takovej rozpačitej, některý chodí úplně na volno a u některých mám dojem, že je vyrvu. Ale hlavně ten plastovej zip. Kurwa co to je? To mě docela rozhodilo a chvíli jsem kvůli tomu přemějšlel, že ji vrátím. Ale jsem línej shánět něco jinýho, byla za dobrý peníze, takže zůstává.

Odkaz ke komentáři

před 11 minutami, warann napsal:

Tak přišel Greenland, M sedí úplně v pohodě, L chce zkusit ještě brácha, než ji vrátím. Střih dobrej, vzhledově se mi líbí, zpracování v zásadě Ok, ale ... jsem vyjma ryze sportovních bund zvyklej na Barbour, kterej má super jak patenty, tak hlavně zipy. Z těch patentů jsem tady takovej rozpačitej, některý chodí úplně na volno a u některých mám dojem, že je vyrvu. Ale hlavně ten plastovej zip. Kurwa co to je? To mě docela rozhodilo a chvíli jsem kvůli tomu přemějšlel, že ji vrátím. Ale jsem línej shánět něco jinýho, byla za dobrý peníze, takže zůstává.

Zkus patenty necim maznout, ja je vzal kosmetickou vazelinou a v pohode 🙂

Odkaz ke komentáři

Mám tu jednu Terrex perovku u který se mi peří sesypalo dolů a u ramen a horní části rukávu už téměř není. Nějaký tip jak ho dostat zpět? Přání s tenisakama, spesl přípravek na prani, sušička, nezdimani, protrepavani při sušení znám. Spíš jestli mi ještě něco neuniklo. Díky za rady1d05a5c07aaf7ee68199e44dfa5d859d.jpg

Odkaz ke komentáři

Stalo sa mi s pérovkou niečo podobné. Odniesol som to do čistiarne  a akousi metódou ( guličkami a vzduchom) mi to vrátili späť

Něco podobnýho jsem plánoval doma vytvořit bez kuliček, takže jdu správným směrem. Diky
Odkaz ke komentáři

před 8 hodinami, warann napsal:

Ohledně zipu, nejde o to že je plastový, toho se nelekej, jde o to jakou kvalitní třídu zvolili. YKK zipy byli odjakživa kvalitou záruky, mám plastové na desetiletých bundách od LS, Mammuta nebo Milletu a drží. Bohužel jak jde čas, stejně tak YKK začali vyrábět zipy nižší třídy, které nevydrží a je smutné že je liška zvolila na některé ze svých modelů. Patenty jsou otázkou, mám jich na kalhotech, kraťasech, bundách opravdu hodně a odešli mi za celou dobu tak dva, navíc jdou jednoduše vyměnit. Já abych to shrnul za mě, liška má super nositelné a funkční hadry, opravdu si ji zamiluješ, ale dlouhá léta prostě nevydrží.... taková je pravda. 

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Dnes prišla skvelá bunda skögso padded. Vďaka vám som zobral hneď veľkosť M. Ináč nosím L. Sadla ako uliata. Na bruchu trošku užšia, ale to bude môj problém . V Mku ju na akciu nemali, ale aj tak som na ňu dlho pozeral a neľutujem, že som ju kupoval za plnú cenu. Farba je nová deep sea a veľmi sa mi páči.
Druhá fotka je spolu s Keb jacket. Ta je ale pre mňa malo využiteľná, ale aj tak ju mám rád. Má brutálne veľkú kapucňu.
Tak skögso ešte vyskúšam vonku, ale verím, že nesklame. cb69544323d31a62f763059218eef67e.jpg5d7466e27881df2aac341da9cae63891.jpg

Odoslané z MI 6 pomocou Tapatalku

Odkaz ke komentáři

před 43 minutami, kolky87 napsal:

Dnes prišla skvelá bunda skögso padded. Vďaka vám som zobral hneď veľkosť M. Ináč nosím L. Sadla ako uliata. Na bruchu trošku užšia, ale to bude môj problém emoji16.png. V Mku ju na akciu nemali, ale aj tak som na ňu dlho pozeral a neľutujem, že som ju kupoval za plnú cenu. Farba je nová deep sea a veľmi sa mi páči.
Druhá fotka je spolu s Keb jacket. Ta je ale pre mňa malo využiteľná, ale aj tak ju mám rád. Má brutálne veľkú kapucňu.
Tak skögso ešte vyskúšam vonku, ale verím, že nesklame. emoji6.pngcb69544323d31a62f763059218eef67e.jpg5d7466e27881df2aac341da9cae63891.jpg

Odoslané z MI 6 pomocou Tapatalku

Budeš happy 👍 

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Dnes jsem protáhl konečně pár hodin po lese ve skalách lišku Skogso zimní a upřímně mě moc bavila 👍 Pěkně se sešli podmínky, že jsem startoval za lehkého deště v šesti stupních a vracel se při sněžení. Včera jsem navoskoval precizně vršek bundy a déšť podržela, po celou dobu tepelný komfort příjemný. Kapsy vymazlené a hlavní zip oproti předchůdcům super, jde lehce a je přesný. A teď už jen záleží, co ty zipy vydrží, protože do teď to byla lišky největší slabina, a nechci bundu za tyhle prašule abych je za tři roky měnil. Uvidíme, ale dnešek prostě opět ukázal, že dělají funkční, velmi dobře střihově nositelné hadry do nepohody :punk:

DSC_5723~2.JPG

DSC_5728~2.JPG

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Neviem, kde to patrí, ale snáď sem. Rád by som sa opýtal skúsenejších. moja stará Adidas hardshellka už končí a potrebujem si kúpiť novú technickú hardshell bundu. Prešiel som celý internet:) a nakoniec mi z toho vypadli tieto dve bundu, preto prosím o skúsenejší názor.

Mammut Tais HS Hooded ( https://www.sanasport.sk/mammut-taiss-hs-hooded-jacket-men-1010-29391-2258 )

a Direct Alpine Guide 8.0 (https://8a.sk/nepremokava-bunda-direct-alpine-guide-mango-ocean?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMItIuguq_GgwMVwouDBx2e-gKYEAQYASABEgKkLvD_BwE )

Moje požiadavky sú - no je to drahá vec, ale dať 600-700€ za bundu skutočne nechcem, tzn strop 300-350€, hardshell (tri vrstvy zrejme), 20k+ vodeodolnosť, 20k+ paropriepustnosť a čo je dôležité technický strih (napr sťahovanie na rukávoch, zvýšená kapucňa na helmu, atď nutnosť) a odolnosť - oderuvzdornosť. Bundu používam na zimné a letné lezenie na skale, v ľadoch, mixoch, preto mi to skutočne treba. Mammut - mal som viacero vecí od nich, vyhovuje mi strih, kvalita, čo dodať. Direct Alpine - páči sa mi strih, príde mi to veľmi praktické, spolu s perforovaním na dýchanie, evidentne to navrhol niekto so skúsenosťou, bunda vyzerá veľmi kvalitne. 

Neviem no, nejaké myšlienky? Budem vám vďačný. 

S pozdravom,

M.

Upraveno uživatelem ASTRA
Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, ASTRA napsal:

Neviem, kde to patrí, ale snáď sem. Rád by som sa opýtal skúsenejších. moja stará Adidas hardshellka už končí a potrebujem si kúpiť novú technickú hardshell bundu. Prešiel som celý internet:) a nakoniec mi z toho vypadli tieto dve bundu, preto prosím o skúsenejší názor.

Mammut Tais HS Hooded ( https://www.sanasport.sk/mammut-taiss-hs-hooded-jacket-men-1010-29391-2258 )

a Direct Alpine Guide 8.0 (https://8a.sk/nepremokava-bunda-direct-alpine-guide-mango-ocean?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMItIuguq_GgwMVwouDBx2e-gKYEAQYASABEgKkLvD_BwE )

Direct Alpine dělá výborné věci a jak píšeš, ve spolupráci a nejlepšími lezci, takže ty zkušenosti tam určitě jsou. Mají výborný záruční i pozáruční servis, který není nikterak drahý. Mám osobně vyzkoušeno a fungují výborně. Mammut samozřejmě taky pecka, ale s tím servisem už tak flexibilní určitě nejsou... staví se k opravám čelem když už přijdou, ale trvá to celé mnohem déle, aspoň dřív to tak bylo. Mammut mi není už nějaký pátek střihově, řekl bych že se zaměřili na asijské postavy, která u mě nehrozí 😆

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...