Přejít na obsah

Single malt

Doporučené příspěvky

Chlapi, v kategorii single malt jsem panic. Co byste doporučili začátečníkovi, který by chtěl pozvolna poznávat kvality single malt? Kde začít? Nebo je to jedno?

Ještě mám jeden dotaz. Díval jsem se v jednom obchodě na lahev něčeho s nápisem single malt (myslím, že to byl Glen Grant, ale to samé jsem viděl i u desetileté single malt Tullamore Dew) a bylo to barvené karamelem. Myslel jsem si, že single malt dobarvované nejsou. Anebo se podle toho pozná šmejd?

díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Drive se barvilo skoro vsechno, ted se barvi mene, je to tak vic BIO :) ale urcite to neznamena, ze nebarvena=kvalita a barvena=smejd. Barveni ja osobne neresim, vliv na chut to nema a kdo rika, ze ma, tak ma bud "absolutni chut" a nebo keca.

Ja jsem jako jednu z prvnich koupil Lagavulin 16 a byl jsem hned nadseny, takze bych se nebal ani toho Laphroaigu.

Doporucuju do zacatku treba tyhle sety "Classic Malts", jsou to 0,2l, na zjisteni co chutna a co ne si myslim idealni.

http://www.whisky.de/shop/Schottland/Sortimente/Classic-Malts-Coastal-Pack--.html

http://www.whisky.de/shop/Schottland/Sortimente/Classic-Malt-Collection-Gentle-rot--.html

http://www.whisky.de/shop/Schottland/Sortimente/Classic-Malts-Collection-Strong.html

Odkaz ke komentáři

Chlapi, v kategorii single malt jsem panic. Co byste doporučili začátečníkovi, který by chtěl pozvolna poznávat kvality single malt? Kde začít? Nebo je to jedno?

Ještě mám jeden dotaz. Díval jsem se v jednom obchodě na lahev něčeho s nápisem single malt (myslím, že to byl Glen Grant, ale to samé jsem viděl i u desetileté single malt Tullamore Dew) a bylo to barvené karamelem. Myslel jsem si, že single malt dobarvované nejsou. Anebo se podle toho pozná šmejd?

díky

Davide, dej si raději cognac(koňak), na whisky z Malty se vyser.

Takový Rémy Martin VSOP, to je matroš.

Za chvíli Ti to vysvětlím per huba...

post-500-0-69819700-1387036543_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Určitě začni u těch jemnejsich - Glenlivet, Glenmorangie, Balvenie, apod. Ne hned Laphroaig, která je jako asfalt :-)

Kurňa Franto, odkdy chutná kouř a rašelina jako asfalt? Prubni to ještě jednou...

takhle jsem vypadal po flašce...

Tak pro začátečníky to tak je :-)

Odkaz ke komentáři

díky

Pro zacatecnika doprucuji jednoznacne Speyburn

Odkaz ke komentáři

Asi tak.

Moje prvni zkušenost s malt whisky byla Laphroaig quarter cask. To me tak na rok od skotské single malt odradilo. Pak jsem se zkusil Glenfiddich, Glenlivet, Glenmorangie a pod znova dostal k Laphroaig (a jine Islay whisky) a byl jsem v tom.

Upraveno uživatelem tm80
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...