Přejít na obsah

Single malt

Doporučené příspěvky

Prave mi zena z Abredeenu veze neco na zub.

ARDBEG UIGEADAIL

In 2009, Jim Murray?s Whisky Bible named Ardbeg Uigeadail ?World Whisky of the Year? ? in praise of its ?utter silky brilliance? and ?complexity on a level only a handful of distilleries in the world can even dream of reaching.?

Ardbeg Uigeadail (pronounced ?Oog-a-dal?) is a special vatting that marries Ardbeg?s traditional deep, smoky notes with luscious, raisiny tones of old ex-Sherry casks. It's non chill-filtered at high strength, which retains maximum flavour and gives more body and added depth.

http://www.ardbeg.com/ardbeg/whisky/ardbeg-uigeadail

Ojojoj. Jsem zvedav, jeste jsem ji nemel. Tady nejde sehnat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, ta je moc dobra. Ja jsem si vcera otevrel Laphroaig18, to je taky mnamka. Je uz ale tak nabita chutema a aroma, ze uz to ani vsechno nerozeznam. To ma tu vyhodu, ze nic starsiho a drazsiho nemusim kupovat - byly by to u mne vyhozene penize.

redd: Japonsko me taky laka, ale nevim, maji japonci neco vic/neco jinak nez dobra skotska? Ma to smysl si za ni priplatit?

Odkaz ke komentáři

Jo, ta je moc dobra. Ja jsem si vcera otevrel Laphroaig18, to je taky mnamka. Je uz ale tak nabita chutema a aroma, ze uz to ani vsechno nerozeznam. To ma tu vyhodu, ze nic starsiho a drazsiho nemusim kupovat - byly by to u mne vyhozene penize.

Desítka je super, patnáctka taky.

Osmnáctku jsem ještě neměl. Pomalu čas ji zkusit a odpanit. Děkuji za inspiraci :)

Odkaz ke komentáři

Laphroaig 18 mam na waitlistu. Zase az moje draha pojede nach Aberdeen. Coz bude nekdy po vanocich. Do te doby musim nejak prezit s jednou dvacet petkou a tak peti desitkama. :-)

S peti desitkama se da prezit uplne bajecne!!! :D

Desítka je super, patnáctka taky.

Osmnáctku jsem ještě neměl. Pomalu čas ji zkusit a odpanit. Děkuji za inspiraci

Skoda, ze patnactka uz neni, rad bych porovnal. No, ale clovek nemuze mit vsechno...:)

Já popravdě moc nepiju,dávám si jen občas při večerním střílení beama s kolou.

Ale neodolal jsem a koupil si 12letou The Glinvelt a ta mi moc chutná.

Neředěná,jen si cucám.

Dobrá volba. Schválne si kup i 15 a 18 a cucej a srovnavej co dokazou udelat dalsi tri leta v sudu. :) A pak bys mel vyzkouset neco kouroveho. Treba Oban 14, Highland Park 12, nebo vyse zminovanou bombu Laphroaig 10.:devil:
Odkaz ke komentáři

Je fakt,že mám takový spíš komerčně hospodský bar.

Nicméně,nikdy mi nic nedojde,počítal jsem si zásoby tvrdého truňku,které mám ve sklepě uložené a je toho za několik desítek tisíc.

To mi přijde na nepijáka dost.

Neodolám totiž při návštěvě JIPu,pokaždé přihodit lahev za "pjéťo" do košíku s tím,že je to výhodné a může být potřeba. :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Je fakt,že mám takový spíš komerčně hospodský bar.

Nicméně,nikdy mi nic nedojde,počítal jsem si zásoby tvrdého truňku,které mám ve sklepě uložené a je toho za několik desítek tisíc.

To mi přijde na nepijáka dost.

Neodolám totiž při návštěvě JIPu,pokaždé přihodit lahev za "pjéťo" do košíku s tím,že je to výhodné a může být potřeba. :smile_anim:

Když se tak na ten tvůj koutek dívám, napadá mě ''A povedz mi hopa26, čo ty si predstavuješ pod takým slovom ''nepiják''?'' :D

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Rozum zvítězil! Chtěl jsem si (ovlivněn vláknem o výběru nože) objednat nějaké nožíky na nože-nůž, ale v poslední chvíli jsem cuknul a objednal si něco lepčího:

1. Cragganmore Friends of Classic Malts 14J-/2010

2. Macallan Sherryfass 12 Jahre

3. Bowmore 12 Jahre Enigma

4. Lagavulin 16 Jahre

Tenhle Lagavulin už jsem měl, naprostá bomba, moje první kouřová, jsem zvědavý jak mi bude chutnat teď, když jsem mezitím ochutnal několik desítek jiných. :newyear:

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Rozum zvítězil! Chtěl jsem si (ovlivněn vláknem o výběru nože) objednat nějaké nožíky na nože-nůž, ale v poslední chvíli jsem cuknul a objednal si něco lepčího:

Tenhle Lagavulin už jsem měl, naprostá bomba, moje první kouřová, jsem zvědavý jak mi bude chutnat teď, když jsem mezitím ochutnal několik desítek jiných. :newyear:

To se ti to lemce, když máš německý PSČ. :wine: Potvory z Whisky Storu zasílají jen po Německu. Budu muset zřídit PO BOX v Zittau.

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Pánové, máte nějaký tip na shop s whisky? Zatím jsem otestoval komplet sortiment Billa :smile_anim: a rád bych se posunul dál, za rozumný peníz...

edit: jo, teď jsem koukal - to vláklno se týká jenom single malt? Já klidně i dobrou blended...

Upraveno uživatelem odjinud
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...