Filip.J Odesláno 11. února 2013 Nahlásit Odesláno 11. února 2013 V 11. 2. 2013 v 10:38, kamilb napsal: Zcela neporovnatelné!Rolex to je sázka na jistotu,s hodinkama Rolex zvládneš každou svízelnou situaci a ne jen pády na běžkách,i horší,jak popisuje instant.Osobně bych je za nic na světě nevyměnil,protože jen díky jim dokážu postupovat stále vpřed. Ah, děkuji, tak v tom případě mám jasno - jako jediné hodinky mi budou stačit Rolexy. A pak už mě ani na běžkách nic nezastaví.
odjinud Odesláno 11. února 2013 Nahlásit Odesláno 11. února 2013 Spousta lidí nemá dneska žádný hodinky, jelikož je zajímá čas a ne hodinky a ten je na mobilu, PC...Zbytek má 1 hodinky, dokud se nerozsypou.Pár lidí má dvoje - oblekovky a sportovní, kde se za sportovní má ovšem lecky ty starší, otřískané oblekovky. :-) No a pak jsou sběratelé a chromagoři, že... :-)
vrcan Odesláno 11. února 2013 Nahlásit Odesláno 11. února 2013 V 11. 2. 2013 v 10:38, kamilb napsal: Zcela neporovnatelné!Rolex to je sázka na jistotu,s hodinkama Rolex zvládneš každou svízelnou situaci a ne jen pády na běžkách,i horší,jak popisuje instant.Osobně bych je za nic na světě nevyměnil,protože jen díky jim dokážu postupovat stále vpřed. Ach jaj... rolex je samozrejme top kvalita a urcite aj odolny, ale co pises, to znie ako keby bol medzi roladami a inymi hodinkami v cene stvrtiny rolexu nejaky priepastny rozdiel, co sa tyka odolnosti alebo "sazky na jistotu". A za tym si stojim. Nemusime ich hned porovnavat so seiko 5 (aj ked tam predpokladam co sa spolahlivosti, robustnosti a odolnosti tyka nie velky rozdiel), ale staci ked ich porovnas s inym mainstreamom - certina, tag heuer, breitling, omega... tak rozdiel medzi roladami by zrejme bol zanedbatelny, ak by vobec nejaky bol. Je to skor asi o psychike, ked mas rolexy a myslis si ze si dostatocne vyzbrojeny. Doba sa zmenila, dnes uz napr. "cina" neznamena to, co volakedy. Nebol som osobne, ale videl som vela fotiek fabrik a strojov, kde sa vyrabaju mnohe hodinky, vacsinou takzvane butikove. Nemyslim fabriky, kde vyraba napr. Invicta, ale fabriky, v akych vyraba napr. Helson a Armida. Vysledkom su hodinky v zrovnatelnej kvalite ku swiss made, snad len o chlp horsie. Je to rovnako ako s replikami, fikami - nie kazdy fake je z trznice alebo z plazoveho stanku - mas repliky robene v lepsich fabrikach, v cene od 300-600 USD a kvalita aj vzhlad je uplne ine, ako B alebo C kategoria replik, ktore su rozsirenejsie a znamejsie.A ak by ta cina moc vadila, staci si zvolit nieco german made, v rovnakej cene ako hodinky z ciny z highend fabriky.
Fishi Odesláno 11. února 2013 Nahlásit Odesláno 11. února 2013 Já mám momentálně 4 hodinky a jedny chci prodat, protože víc jak troje neunosim. Jelikož se mi absolutně nelíběj "chrastitka", tak na zimu mám s koženejma řemínkama (černý a hnědý) pilotky a "vintage" elysee. Na volnej čas a léto jsem si nedávno pořídil trasery. Až se zbavim těch festin, tak budu zase spokojenej
kamilb Odesláno 11. února 2013 Nahlásit Odesláno 11. února 2013 V 11. 2. 2013 v 13:22, vrcan napsal: Je to skor asi o psychike, ked mas rolexy a myslis si ze si dostatocne vyzbrojeny. No jasně že je!Já si taky dělal přču,když vidím jak se tu občas mydlí ti co je nemají rádi s těma co je mají rádi.Tak už jsem jen čekal kdo mi napíše že jsem kokot. A víš co je na tom nejbizarnější? Že ta ona radost,pro kterou to všichni děláme,je furt stejná.Prostě když jsem si před lety koupil hodinky za dva tisíce,nebo teď za kilo,tak ten pocit je úplně na chlup stejný,no a za ten opakující se zážitek,to opojení z nákupu,čekání na kurýra,pak 14dní v rauši platíš víc a víc,zvyšuješ dávky,jak narkoman,a výsledek?Furt stejný.
Trojan Odesláno 11. února 2013 Nahlásit Odesláno 11. února 2013 Já mám skoro rok monstery. Hodil sem na ně safír a watchadoo, ejhle, můžu je vzít na jakoukoli příležitost. Na potápění je hodím na gumu, když je teplo tak na strap a jede se. Přemýšlel jsem o něčem lepším atd ale prostě je tady tolik věcí které jsem nevyzkoušel a tolik věcí které mám radši než hodinky, že to nepovažuji v brzké době za možné. Občas si říkám, proč sem vlastně chodím. Nákup už mě zas tak neláká (ikdyž před asi 14 dny sem měl pocit, že bez géček nepřežiju už ani den) a prodej těch "dárkových" monsterů v žádném případě neproběhne.Asi jsem málo chronomagor (a když vidím některé zničené existence, jsem za to rád, kamilb to vystihnul )
Quido Morava Odesláno 14. února 2013 Nahlásit Odesláno 14. února 2013 V 11. 2. 2013 v 12:05, johnholmes napsal: Osobne se nikdy nemohu nejak dostat pod tri kusy 1) do prace 2) na volny cas3) na sport jak to mas oddelne, sport a volny cas - respektive jaky je pak rozdil v hodinkach?ja tedy sportuju ve volnym case...
jacob Odesláno 14. února 2013 Nahlásit Odesláno 14. února 2013 SDDS a přežil bych plný radosti . Zatím jsem nenašel oblečení, ke kterému by nešly (oblek neproběhl-abych nebyl za barbara).
calv Odesláno 14. února 2013 Nahlásit Odesláno 14. února 2013 Podle mě to s jedněma jde. Má to akorát pár podmínek: chronománie nesmí být plně rozjetá nebo člověk už musí mít vystřídané vše, co se mu líbilo = mírně vyhaslý. Co se mě osobně týče, tak doufám, že jsem se v uplynulém loňském roce dost poučil z nevýhodných prodejů a mám nejhorší za sebou . Nicméně nevidím důvod, proč nemít dvoje. Jedny řekněme lepší, opečovávané miláčky a druhé na příležitosti, na které ty první nemám srdce vzít. Každopádně nedělám si iluzi, že existují takové hodinky, u kterých zůstanu celý život. To je nesmysl.
Chobot Odesláno 14. února 2013 Nahlásit Odesláno 14. února 2013 No asi takhle. Já mám jedny. A nějaké vintáže jen tak pro radost, ale to nepočítám, ty beru jen náladově cca. jednou týdně provětrat.. A je to špatně. Začíná mi jich být líto, neb nejsou univerzálně použitelný a začíná to na nich být pomalu ale jistě vidět. Díky Vám už vím, že minimálně určitě potřebuji nějaké neroztřesitelné a neutopitelné G do práce a na zahrádkaření . No a časem něco na takový to domácí nošení, sem tam oklep. Ano, z hlediska praktičnosti mi to též vychází na troje. Leč kdo ví, poslední dobou mam ten pocit ´CHCI JE MÍT VŠECHNY!!!!´
Flipik Odesláno 15. února 2013 Nahlásit Odesláno 15. února 2013 Já myslím, že většina z nás je "One-watch guy", protože asi málokdo nosí dvoje hodinky současně jako Maradona No ale vlastnit jen jedny, to je jako chytit yetiho ...
jencekgs Odesláno 15. února 2013 Nahlásit Odesláno 15. února 2013 Pro mě jsou dvoje ideální. Mám teď troje a jedny vůbec nenosím.Do práce mám ŠTAJNÍ AVIATORY, na lítačku traser supersport. a navíc Citizeny Eco, ale co mám Štajny, tak jsem je na ruce neměl.Ale jaksi nemám srdce je prodat.
Frantik Odesláno 15. února 2013 Nahlásit Odesláno 15. února 2013 Ja jsem ted par mesicu mel jedny hodinky, vzdycky nejakej super kousek. Ale problem je, ze jakmile me prestal bavit, tak jsem ho chtel vymenit, ale to znamenalo prodat a koupit jinej. A to bylo blby, protoze po tydnu jsem zase chtel na ruku ty, co jsem predtim prodal, no ale to neslo, protoze byly prodany, takze jsem musel prodat ty stavajici a zase ty minuly koupit. No blazinec. Takze se ted vracim k modelu 2 - 3 - 4 kousky. Panerai, Sinn GSG9, nejaky G-Shocky a taky koupim nejaky oblekovky a budu to stridat podle nalady a jak me jedny omrzi, sup na ruku druhy.
Pjurcik Odesláno 16. února 2013 Nahlásit Odesláno 16. února 2013 Troje staci:1) formalni - PP Nautilus2) Sport - Rolex SD nebo Sub3) volny cas - Panerai 249:-)
MaxT Odesláno 20. února 2013 Nahlásit Odesláno 20. února 2013 (upraveno) Od roku 2002 jsem nosil Longines le grande classique a byl jsem vcelku spokojen. I když jsem tajně doufal, že si jednou koupím IWC nebo Glashutte, nějak moc jsem nešílel. V roce 2007 jsem objevil toto fórum. Během následujících 12 měsíců jsem koupil postupně Maurice Lacroix, ty mě přestaly bavit ihned, tady byly in pilotky takže po cca měsíci následovaly Zeno watch basel big date, v tomto případě mi po pár dnech přestal vyhovovat zvuk, nebo spíše nezvuk značky. Po dalším měsíci jsem zakoupil modré Omega Seamaster v quartzu a vypadalo to, že jsem spokojen. Hodinky pohodlné, vodotěsné a zvuk značky ucházející. 5 měsíců byl klid, ale 5 měsíců jsem se zde dočítal jak quartzy nemají duši atd. Proto následovaly Tah Heuer Carrera a světe div se, tyto mne uspokojily natolik, že jsem měl 4 roky klid a na toto fórum nechodil. Pravda je, že krize v roce 2009 a s tím spojené výrazné starosti a značné snížení objemu volných prostředků byly nejspíš také pádnými důvody proč zabrzdit. Na konci loňského roku jsem mohl konstatovat, že krize alespoň u nás je definitivně zažehnána, ztráty nahrazeny, povinností ubylo a já se začal sem tam nudit.V půli ledna jsem znovu objevil toto fórum. Začátkem února jsem koupil tchánovi dárek k narozeninám a co to asi bylo? :-) Longines Conquest Chrono. Tímto jedním hloupým nákupem nemoc opět propukla v síle dosud nepoznané. Začal jsem šílet po IWC Portofino chrono. Bohužel jsem z Ostravy a zde se neprodávají, poslal jsem maily s poptávkou jak k Dušákovi tak do Carollina. Mimochodem za 3 týdny bez odpovědi. Nemoc však byla silná tak jsem minulý týden zakoupil nové Breitling SOH chrono na meshi. Fakt hezký, ale spona mě tlačí, Breitling jsem nikdy nechtěl, spíše jsem se vlastníkům vysmíval. I přesto, že tyto B jsou fakt jiné, nemoc jsem nezažehnal. Včera jsem dal v sekci koupím poptávku na Panerai PAM 312 což by mohlo průběh nemoci alespoň zpomalit a co čert nechtěl, v sekci prodám se objevily IWC Portuquese Chrono. Když jsem doma prohlásil, že tedy přibudou ještě tyto dvoje, moc nadšení jsem nevyvolal. Od včerejška se snažím vysvětlit manželce, že koupit je prostě musím.:-)Tak asi tolik k jedněm hodinkám. A vzkaz členům fóra: čert vás vem, rodina hladoví :-) Upraveno 20. února 2013 uživatelem MaxT
sureshot Odesláno 20. února 2013 Nahlásit Odesláno 20. února 2013 ja mam jedny, a som s tym stavom tak nejako vnutorne OK. (hybu sa so mnou, ziju moj pribeh, a stale sa mi pacia)obcas pridu nejake pokusenia ale nic take co by som v zasade po par dnoch nadsenia nerozdychal.
vrcan Odesláno 21. února 2013 Nahlásit Odesláno 21. února 2013 Ja nosim Armida bronze uz takmer dva mesiace vkuse a striedam tak jedine remene.... ostatne hodinky zatial odpocivaju... este nikdy ma ziadne hodinky tak nezaujali, asi to je tym bronzom a santenim s patinou (slana voda, vajco, atd)
johnholmes Odesláno 21. února 2013 Nahlásit Odesláno 21. února 2013 nooo, volny cas je pro me prave ve chvily kdyz nepracuju a ani nesportuju. a sportem mam na mysli kolo, behani, plavani a rekreacni lezeni kde pouzivam vetsinou osvedceny g-shock. volny cas si uz ale po "hodinkove" strance uzivam vic a dopravam si momentalne blystive B, ktere se ovsem zase do prace k obleku nehodi a tam davam tedy prednost mene napadnym hodinkam.tudiz me osobne vetsinu casu 3 kusy staci... V 14. 2. 2013 v 7:36, Quido Morava napsal: jak to mas oddelne, sport a volny cas - respektive jaky je pak rozdil v hodinkach?ja tedy sportuju ve volnym case...
Sorbus Odesláno 21. února 2013 Nahlásit Odesláno 21. února 2013 V 21. 2. 2013 v 20:09, johnholmes napsal: sportem mam na mysli kolo, behani, plavani a rekreacni lezeni kde pouzivam vetsinou osvedceny g-shock.Rekreační ležení provozuji také, právě teď mám postel k tomuto sportu přichystanou :-)
kuncák7 Odesláno 21. února 2013 Nahlásit Odesláno 21. února 2013 Používám jedny hodinky na cestu do práce( aviator chrono, omega ), v práci si beru jiné ( dělám v kanclu )- zodiac, tissot, po návratu doma nosím "domácí hodinky ( poljot 3133, podle nálady střídám barvu ). Na chatě používám další - většinou Festiny, nebo jiné noname baterkáče, co jim neva otřes či nějaká rána. Pak na sport podle toho, co jdu dělat ( hory- casia, plavání či potápění - festiny, citizeny, kolo- tak nějak cokoli ). K obleku někdy omegy někdy prim sport I. Jsem asi pacient ( do toho bych zapoměl, občas musím provětrat i sbírku Orientů- celkem 4 a vytáhnu i své Vodolazy ). A do toho slintám po nějakejch dalších a hledám ty "definitivně" poslední.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se