Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Přiznám se, že mi spadla brada když jsem zjistil, že mi nelítostný cenzor (zřejmě na upozornění někoho z členů) uzamkl moje vlákno v rubrice VYMĚNÍM s názvem "Skládačku za něco...". Genezi těchto hodinek jsem (IMHO dostatečně) popsal v rubrice OPRAVY, SERVIS A POMOC S HODINKAMI a následně i v nabídce na výměnu, tedy že se jedná o čínské pouzdro a strojek, Glycine cifr a ručky atd. Výsledek jsem pojmenoval SKLÁDAČKA. Přesto jsem obviněn z nabízení fejku. Velmi by mě zajímal názor velevážených členů, zda nabídkou na výměnu těchto sestavených hodinek jsem opravdu naplnil skutkovou podstatu trestného činu obchodování s padělanými hodinkami, který je zde na fóru samozřejmě zakázán. Osobně se cítím nevinen, ale jak řekl pan Josef Švejk, kristuspán byl taky nevinej a přece ho ukřižovali...

• Odpovědi 58
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

No,je to slovo do pranice. Problém vidím v tom pravém číselníku, který se honosí názvem značky. Když vykoupím prázdné lahve od Coca-Coly a naplním je černou limonádou z Kauflandu za 3,90 za 2 litry a budu to prodávat, tak i když všechny zákazníky upozorním, že to není pravá Coca-Cola, tak půjde minimálně o parazitování na značce.

Takže fejk to je. Rozdíl je jen ten, jestli budeš podvádět toho, komu to prodáš, nebo zprostředkovaně ty, kterým se s nimi bude chlubit. Kdyby z toho číselníku bylo odstraněno logo značky, tak by se nad tím daly přimhouřit oči, ale takhle - asi je to skutečně v rozporu s pravidly fóra

Odesláno

Docela zajímavá situace. O padělek, v tom pravém slova smyslu, se zde asi nejedná. Těžko lze totiž tvrdit, že byl úmyslně vyroben tak, aby vypadal jako nějaká originální předloha.

Ovšem nese značku, které jeho specifikace neodpovídá. Já bych to považoval minimálně za napodobeninu a ty by se tu, podle mě, objevovat také neměly.

Odesláno

Já mám nádobu s popelem stále při ruce, ale opovažuji si podotknout, že pouzdro hodinek (něco jako karoserie u auta) nemá s žádným modelem Glycine nic společného a bylo vybrané jen proto, že se hodilo pro daný průměr ciferníku. Je to tedy fejk čeho? Když umístím na Škodu Favorit znak BMW, je to škodovka, nebo bavorák?

Odesláno
  V 10. 2. 2013 v 13:32, šíma napsal:

zda nabídkou na výměnu těchto sestavených hodinek jsem opravdu naplnil skutkovou podstatu trestného činu obchodování s padělanými hodinkami

To, zda je či není nabízená věc padělkem by měl v tomto případě posoudit majitel ochrané známky nebo jeho zástupce v ČR. To kvůli jedněm hodinkám asi nikdo řešit nebude (kromě toho tobě trestní stíhání nehrozí), takže je to opravdu na moderátorech. Sice jsme si je nezvolili žádnou volbou, ale jejich rozhodnutí bychom měli respektovat, protože oni toto fórum udržují ve funkčním stavu.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Firma má bezpochyby na značku Glycine ochrannou známku a pokud ji neoprávněně použiješ, porušuješ zákon.

Odesláno

Pořád si nemyslím, že umístěním jednoho ciferníku Glycine Incursore do cizího pouzdra a označením celé sestavy jako "skládačka" jsem nějak poškodil tuto slovutnou značku a vvyrobil fejk. Ale není třeba v této debatě pokračovat, každý ať si udělá názor sám.

Odesláno

Nešťourej už do toho. A buď spíš rád, že můžeš tady ještě být, že ti MOD či ROOT Admin nedal BAN...

Odesláno (upraveno)

fejk to není (imho), ale skládačky taky nejsou z pohledu firem žádoucí - je na tom jméno firmy - značka, která by sebou měla nést určitou kvalitu. jako problém taky vidím, že se to dostalo do volného oběhu a nezůstalo u tebe, který sis skládačku vyrobil. pro nás z toho plyne, že dále nebudeme prodávat náhradní díly koncovým zákazníkům.

Upraveno uživatelem kubson
Odesláno

podle mě stačí si v téhle diskuzi vyměnit slovo Glycine za slovo Rolex například a pochybuju že by se našel někdo kdo by řekl že je to v pořádku a že by to někdo dal do prodejního vlákna a vlastně je to totéž. značka jako značka.

Odesláno (upraveno)

Nápis Glycine na hodinkách, které mají čínský strojek i pouzdro, je dle mého názoru při prodeji dalším lidem kudla mezi žebra firmě, která si platí reklamu a zajišťuje autorizovaný servis i distribuci této značky. Představme si situaci, kdy nic netušící, v pořadí již xtý majitel této "stavby", přijde nechat hodinky seřídit do značkového servisu. Je jasné, že jej s tímto fejkem vyhodíme. Když jsi kupoval náhradní díly, řekl jsi prodejci, že je budeš používat na upgrade čínského originálu? Jestli ne, vidím v tom cosi nečestného.

Sorry, můj názor.

Upraveno uživatelem Cyril
Odesláno

To už se točíme dokola. Popel použit s mírným pocitem hořkosti, který zesílil po přečtení příspěvku od Kubsona...

Odesláno
  V 10. 2. 2013 v 15:01, kubson napsal:

jako problém taky vidím, že se to dostalo do volného oběhu a nezůstalo u tebe, který sis skládačku vyrobil. pro nás z toho plyne, že dále nebudeme prodávat náhradní díly koncovým zákazníkům.

Tak a máme tu lavinovou reakci,zákazníkovi se poškodí nějaká součástka a součástku nesežene /i kdyby mohl/ :suicide_anim:

Na začátku je jedna skládačka a na konci nedostupnost dílu.Jakube od Vás bral šíma nějaké díly? jen ať jsme v obraze.

Odesláno (upraveno)

Tak-že když jsem onehdá viděl a ebay iphone4 s jinýma vnitřnostna, operákem android, ale nápisy apple tak to vlastně bylo OK, byla to skládačka......Ale všechno zlé je k něčemu dobré, od dneška už fejkům říkám skládača, jo a mamka má v garáži taky jednu - myslím že to vyráběla ESKA

Upraveno uživatelem wave ceptor
Odesláno
  V 10. 2. 2013 v 15:23, bohus76 napsal:

Tak a máme tu lavinovou reakci,zákazníkovi se poškodí nějaká součástka a součástku nesežene /i kdyby mohl/ :suicide_anim:

Na začátku je jedna skládačka a na konci nedostupnost dílu.Jakube od Vás bral šíma nějaké díly? jen ať jsme v obraze.

stop panice! díly na servis se u nás vždy koupit daly a dají.

Odesláno
  V 10. 2. 2013 v 15:23, šíma napsal:

To už se točíme dokola. Popel použit s mírným pocitem hořkosti, který zesílil po přečtení příspěvku od Kubsona...

Doufám, že jsi to vůči Kubsonovi nemyslel pejorativně. Já být AD, a zjistit, že se mi takhle toulá náhradní díl, také bych moc radosti neměl. Respektive, určitě bych reagoval o dost bouřlivěji.

Odesláno

A co jsou teda zač takový ty debilní a hnusný přetisky Seiko číselníků? FFF modifikace a podobně? To je v pořádku, že dá někdo na hodinky Seiko ciferník z druhovýroby?

Já nějak nevidím rozdíl v tom, jestli mám pouzdro a strojek Seiko a přetisklej ciferník a nebo jestli mám pouzdro a strojek Čínu a k tomu nějakej značkovej ciferník.

Mohl by mi někdo vysvětlit rozdíl, prosím? Děkuji.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...