Přejít na obsah

PRIM manufacture - Group

Doporučené příspěvky

No já si myslím že v tom Glashutte to řeší těmi prosklenými boxy, které nemají nahoře tu nástavbu pro parádu. Do boxu se s malým přetlakem přivádí ohřátý a čistý vzduch který pomalu proudí z motážního boxu VEN a né prach nebo jiný sajrajt dovnitř.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sice nevidím kudy se tam ten vzduch přivádí, ale jinak souhlasím, že ty boxy se nepoužívají jen tak z nudy. Pravidlem ale nejsou. Někdo je používá, někdo ne. Obecně čím větší výrobce a automatizovanější výroba, tím vyšší úroveň pracovního prostředí, a opačně.

Třeba tady je reportáž z Nomosu. Normální dílny s normálními stoly, u nich normální lidi...

http://forums.watchuseek.com/f8/report-nomos-manufactory-part-two-assembly-317467.html

A jeden obrázek z dílny firmy Bucherer. Sice box, ale jen někde a hned u otevřeného okna.

A všude běžně používají okenní žaluzie, známý lapač prachu.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Jo souhlas, já mám tuhle informaci od jednoho starého pana hodináře a ono toho bylo asi víc, Někteří kolegové jste bleskurychle pohotoví geoglisté.

ten google tam byl na doplnění....

Odkaz ke komentáři

Výroba hodinek v prachotěsných boxech je asi ok, ale je to jejich provovýroba. Co pak ale další servisy prováděné např. místními AD? Že by tam měli prachotěsné boxy s přetlakem docela pochybuju - ale klidně mě opravte. Tím neobhajuju Prim, ale sám jsem zvědavej, jestli a kam se pod skupinou CSG posune.

Odkaz ke komentáři

Ja som mal za to ze az na par podnikovych predajni nieco ako AD u ELTONu neexistuje a servis sa posiela do fabriky,... Inak medzi nami podla toho co sme tu mali moznost vidiet v suvislosti s kvalitou kontroly a pod mi pouzivanie rpachtesneho boxu pride asi ako kridlo na oktavke.

Odkaz ke komentáři

Ja som mal za to ze az na par podnikovych predajni nieco ako AD u ELTONu neexistuje a servis sa posiela do fabriky,... Inak medzi nami podla toho co sme tu mali moznost vidiet v suvislosti s kvalitou kontroly a pod mi pouzivanie rpachtesneho boxu pride asi ako kridlo na oktavke.

:lol2:

Odkaz ke komentáři

No tak zas aby sme im uplne nekrivdili hlavne kuzlo toho boxu je ani nie tak v ochrane proti prachu ako v tom, ze ten vzduch co tam na to fuci je suchy. Pouzivaju to aj lepsie servisy celkom bezne aby sa Ti hodinky v zime nezarosili. Niekde tam nechavaju dokonca fucat Argon (tusim SINN?) a nieco o argone v ramci reklamnych rozpravok mi pred rokmi vykladal aj pan Prokop ale cert mu ver.

Odkaz ke komentáři

Prach v takom mnozstve a zlozeni aby to mechanicky uskodilo beznemu hodinovemu strojku sa v nasich koncinach v ovzdusi bezne nevyskytuje. Ide tu ked tak skor o estetiku, ale tam sa to v pohode da riesit aj tym, ze oko nie je <> a slusny hodinar ked mu tam smietko nikde pod sklom aj zostane, hodinky proste znovu otvori a smietko odstrani. V nasich koncinach je daleko vacsi zabijak prave ta vlhkost,... Inak vezmes nove Orliky na hory, das si ich frajersky cez rukavicu aby si na ne videl aj na zjazdovke a bac, hodinky za 60 klackov zarosene, to naserie a nie ze nie.

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...