Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Bude to čtvrt roku, co Elton změnil majitele. Zaznamenali jste nějakou změnu, byť sebemenší?

Trochu brzo ocekavat po trech mesicich zmeny... 

Odesláno

Když jsem tam před 14 dny byl, jeli naplno. V ten den dokonce stáhli paní z dovolené. Měli rozdělanou objednanou sérii Karla IV. (asi 40 ks) a děvčata na montáži fachčila.  Zakázky jsou a vyrábí se. Renovační stolek nebyl obsazen. Takže zřejmě je vše v pořádku. Špatné zprávy, potřebují více lidí na montáž. Tedy asi jako 50% fabrik v Česku.

Odesláno

Ale ziaden strach, 40ks karloviek si urcite objednal sukromny zberatel ako investiciu za 50 rokov ich so ziskom preda.

• po 3 týdnech...
Odesláno

Tahle část článku mě teda pobavila 

Existuje škola v Polné u Jihlavy, ale ta vychovává hodináře schopné provést základní opravy ? vyměnit sklíčko či pásek. Ale sestavit mechanický strojek, to moc lidí neumí," vysvětluje Pabiška.

Odesláno

Něco z historie Polné,takže hodinářské kořeny tady asi  nějaké jsou.

Do Polné se kdysi dávno ( 1947) přestěhovala hodinářská firma j. Kulhavého, který se hodinářskou výrobou zabýval již před válkou , mj. kdysi tato firma . ELCHRON Polná, vyráběla na základě zakoupeného patentu od IBM elektrické hodiny s tzv přímým impulzem do setrvačky , jedny funkční doma mám. 

post-27512-0-47150100-1473525853_thumb.jpg

post-27512-0-18289500-1473525898_thumb.jpg

Odesláno

Do haje, to Ti nedoslo, ze reaguji na cas pritomny? Takova lama fakt nejsem. Navic jsem mel tu cest chodit uz do Jihlavy :-)

Reaguji na čas přítomný ??? To, že si chodil do Jihlavy jsem fakt netušil.

• Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...