Frantik Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2020 Par stránek nazpět je debata a asi 1000 prispevku, rad a tipů. Uz znovu neeeeeee :-)
(z)denny Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2020 Ahoj, omlouvám se, určitě to tu někde bude, ale jak své noze brousite a co se vám pro broušení osvědčilo nejvíce? Já jsem totální nováček ve světě nožů, koupil jsem si jeden, ten nosím, ale ještě jsem ho neostřil a je to už celkem znát. Zároveň se bojím, abych ho brousenim neznicil... díky!Koukni se na knife.cz tam je celé vlákno o broušení :-) Pročti si to a uvidíš. Já mám nějaké přípravky, ale nakonec stejně všechno brousím z ruky na kamenech. Jo a jestli chceš začít brousit, tak se začni učit na nějakém levném, kterého ti nebude líto :-)
Michal83 Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2020 Ahoj. Prosím odborníky o radu... Rád bych pořídil kvalitnější kousek do kuchyně. Poradí/doporučí někdo prosím? Díky moc
moco Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2020 (upraveno) Ahoj, omlouvám se, určitě to tu někde bude, ale jak své noze brousite a co se vám pro broušení osvědčilo nejvíce? Já jsem totální nováček ve světě nožů, koupil jsem si jeden, ten nosím, ale ještě jsem ho neostřil a je to už celkem znát. Zároveň se bojím, abych ho brousenim neznicil... díky!Mám ve skříni sadu lansky a pro nováčky je to super broušení s vodící lištou pod úhlem, který chceš. Jeden kámen mi upadnul a prasknul, ale brousí dál (náhradní se dá dokoupit). Kdyby jsi tuto sadu chtěl zkusit, tak mi napiš, dohodneme se.Já si chci koupit větší kámen a naučit se brousit na něm.Rovnou bych se zeptal místních brusičů jakou hrubost kamene zvolit na takové to domácí broušení (budu kupovat dvoustranný kámen), popř. mi tu hned dejte odkaz na kvalitní šutr za dobrý prachy https://www.kapesni-noze.cz/brousky-brusky-ocilky/lansky-deluxe-knife-sharpening-system-5-brousku/ Upraveno 12. ledna 2020 uživatelem moco
Moty Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2020 (upraveno) Porad neznalkovi. To je Chris REEVE? Nebo?Pěkný čistý design. Mě se líbí toto, ale už je to asi nad budget Zatím odkaz mého kousku na Insta Matěje Uncovského https://www.instagram.com/p/B4vFZkGj9B_/?utm_source=ig_web_button_share_sheet A stránka Dark Serieshttp://uncovsky.com/manufactured Jo a díra je licencovaná od Spyderka Upraveno 12. ledna 2020 uživatelem Moty
eskimak Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2020 Moco, co si predstavujes pod domacim brusenim? Aj dodrbane noze, kde treba znova postavit ostrie, alebo len sem tam prebrusit? Ak oboje, a nejde ti o dokonale vylestene ostrie, tak na postavenie ostria ti treba zrnitost nieco medzi 300-600, koncit ti staci na 1500-2000. Mozem odporucit keramicky Shapton, je celkom nenarocny a neublizis mu lahko, z materialu ubera paradne, nabrusis na tom aj tvrde materialy.
Dokusan Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2020 Hodně se mi líbí tento Kizer, jen nevím jestli bych dal ten tvar čepeleKizer Begleiter Ki4458T1 Tanto
warann Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2020 Unčovský je dost inspirovanej Sebenzou, pravda jest? A cenově jsou na tom stejně, ne? Ne a ne.
warann Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2020 Zatím odkaz mého kousku na Insta Matěje Uncovského https://www.instagram.com/p/B4vFZkGj9B_/?utm_source=ig_web_button_share_sheet A stránka Dark Serieshttp://uncovsky.com/manufactured Jo a díra je licencovaná od Spyderka Čeče se mi uvolnil klip. Ten asi bude moje prokletí. Aspoň že bydlím stejně jako Mydlinka, tak poprosím jeho, aby to dal dokupy, případně tam kápl nějaký lepidlo nebo něco, já se v tom hrabat nechci, už vidím jak by to dopadlo....
Moty Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2020 Vidis, to je karma, za to ze jsi ho chtěl upravovat
kilosunky Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2020 K tým titánovým fliprom - za mňa je celkom vydarená séria od Kizeru s dozajnom od Laconica (Gemini, Yorkie, ...)
financ Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2020 (upraveno) Unčovský dělá nádherný nože, do vitríny bych pořídil tohle. U mě věci musí sloužit a vybral jsem konstrukčně jednodušší kousek. První foto z vrchu je sebenza, druhý Unčovský Upraveno 12. ledna 2020 uživatelem financ
warann Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2020 (upraveno) Já myslim, že ano. Ale kvalitativně se rozhodně nemá za co stydět. Netrvdím, že se ma za co stydět. Mluvil jsem o tý podobě. Jeden má střenky a příložky, druhej ne. Pojistka - framelock vs linerlock atd. Prostě jsou to konstrukčně odlišný nože. Ad cena, tyhle z řady dark series co má Moty, já a ještě další lidi tady jsou za sedmičku. Za to Sebku asi nepořídíš. Upraveno 12. ledna 2020 uživatelem warann
moco Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2020 Moco, co si predstavujes pod domacim brusenim? Aj dodrbane noze, kde treba znova postavit ostrie, alebo len sem tam prebrusit?Ak oboje, a nejde ti o dokonale vylestene ostrie, tak na postavenie ostria ti treba zrnitost nieco medzi 300-600, koncit ti staci na 1500-2000.Mozem odporucit keramicky Shapton, je celkom nenarocny a neublizis mu lahko, z materialu ubera paradne, nabrusis na tom aj tvrde materialy.Primárně mi jde jen o základní pravidelné broušení klasicky opotřebovaných nožů (kuchyňských) a jednou začas přejedu své edc. Nijak zvlášť ostří neničím. Našel jsem třeba https://brusnekameny.cz/cs/kombinovane-kameny/1239-taidea-kombinovany-240-1000-brusny-kamen-taidea-tg6124-6951258961244.htmlTo by mohlo zřejmě splňovat mé požadavky
eskimak Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2020 Primárně mi jde jen o základní pravidelné broušení klasicky opotřebovaných nožů (kuchyňských) a jednou začas přejedu své edc. Nijak zvlášť ostří neničím. Našel jsem třeba https://brusnekameny.cz/cs/kombinovane-kameny/1239-taidea-kombinovany-240-1000-brusny-kamen-taidea-tg6124-6951258961244.htmlTo by mohlo zřejmě splňovat mé požadavkyNiekedy som hladal prve kamene a Taidea hlavne kvoli cene bola.v hladaciku, ale po precitani spusty recenzii som si to rozmyslel. Nemam osobnu skusenost ale myslim ze to nieje vhodny kamen na ucenie - je vraj dost makky, rychlo ho zvlnis (povrch) a ked ho nebudes zakazdym rovnat tak brusenie nebude nic moc. Okrem toho sa casto zmienuju nescistoty vacsieho zrna ako je zrnitost kamena. Naozaj by som pre zaciatocnika odporucil keramicky shapton, alebo shapton glass (asi je to to iste brusivo ale iny design). Ma velku odolnost, z materialu ubera sialene, da sa s tym za par chvil urobit zazrak.
moco Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2020 Niekedy som hladal prve kamene a Taidea hlavne kvoli cene bola.v hladaciku, ale po precitani spusty recenzii som si to rozmyslel. Nemam osobnu skusenost ale myslim ze to nieje vhodny kamen na ucenie - je vraj dost makky, rychlo ho zvlnis (povrch) a ked ho nebudes zakazdym rovnat tak brusenie nebude nic moc. Okrem toho sa casto zmienuju nescistoty vacsieho zrna ako je zrnitost kamena.Naozaj by som pre zaciatocnika odporucil keramicky shapton, alebo shapton glass (asi je to to iste brusivo ale iny design). Ma velku odolnost, z materialu ubera sialene, da sa s tym za par chvil urobit zazrak.Takže když vemu shapton zrnitost 500 a k tomu 1000, tak budu mít vystaráno? Nebo mi na nabroušení bude stačit jen ta 1000? Když to převedu na sadu Lansky, tak pro mé potřeby jsem používal 600 a tu 1000 jen na dodělání (občas), ale když píšeš, že to krásně odebírá, tak by mi mohla stačit i ta 1000
chloupek Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2020 Pro srovnání zrnitosti je dobré vědět, podle jaké stupnice se udává, v evropě a japonsku / USA se používají jiné a číselně si neodpovídají
moco Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2020 Pro srovnání zrnitosti je dobré vědět, podle jaké stupnice se udává, v evropě a japonsku / USA se používají jiné a číselně si neodpovídají Já mám Lansky kupovaný v US
chloupek Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2020 evropská je FEPA, název té druhé si teď nevybavím, mám to doma v PC, lansky myslím uvádí zrnitost ve FEPA, ale je dobré vždy ověřit, v čem se grit uvádí, jinak může dojít k velkému překvapení - třeba 1600 podle US stupnice je cca 3000 FEPA
moco Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2020 evropská je FEPA, název té druhé si teď nevybavím, mám to doma v PC, lansky myslím uvádí zrnitost ve FEPA, ale je dobré vždy ověřit, v čem se grit uvádí, jinak může dojít k velkému překvapení - třeba 1600 podle US stupnice je cca 3000 FEPA Je tam akorát označení LS
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se