Happy88 Odesláno 13. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2023 V 11. 4. 2023 v 8:21, david28 napsal: neni ta positka na WEčku nekomfortná do ruky ? tiež som nad ním chvílu rozmýšlal Je to trošku víc o zvykání, než u jiných nožů, ale nekomfortní bych ji určitě nenazval. Že bych vycvakl tu pojistku úplně ven (jak to často zmiňují lidi v recenzích nebo na internetech), tak to se mi při cvakání ještě nestalo (myšleno neúmyslně). Na první chycení do ruky je nůž trochu zvláštní. Pocitově je ten nůž hodně lehkej, mám např. ZT0808, který má o 20g víc, ale přijde mi v ruce jak 2x těžší. To dělá podle mě i to, že WE je hodně tenký a má celkově plochý/úzký profil. Bál sem se, že při držení bude na hřbetu zavazet ten klip, ale vůbec ho při držení nevnímám. Takže po chvilce zvykání se mi drží nůž dost pohodlně a s pojistkou se dá cvakat různýma prstama a různýma způsobama, takže za mě dobrý Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vladar91 Odesláno 13. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2023 Ahoj, měl bych dotaz jestli se dá do rescue toolu přidat vývrtka místo šroubováku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapo Odesláno 13. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2023 U nás na Moravě je rescue tool bez vývrtky nemyslitelný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aleš 75 Odesláno 13. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2023 před 6 hodinami, Mate napsal: hodím sem ještě jeden nožík teď z posledního týdne. mám ho do své sbírky Mates IX. Jinak jsem na novém projektu co je ve fázi výrobního pokusu, zcela překopal Matax. Lákalo mě dostat se pod 100g u Mates IX, což jak to vypadá se nejspíš povede. taky jsem chtěl tl. dostat do 15mm, což se taky povede. Ale to hlavní, chtěl jsem se zbavit frézování kanálu pro stávající pera a to se taky snad vyřešilo. tak doufám že se časem předvedu s onou novinkou. a pokud to vyjde, nastane fáze testů. To je ta vícebarevná vrstvená překližka ? Ten klip je záměr takhle umístěný? Designově to máš odladěný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chloupek Odesláno 13. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2023 @Vladar91 mělo by to být zaměnitelné, nevím, jestli to dělá Vojta Mydlinka, určitě ale Dušan z Knife Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 13. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2023 před 6 hodinami, Mate napsal: hodím sem ještě jeden nožík teď z posledního týdne. mám ho do své sbírky Mates IX. Jinak jsem na novém projektu co je ve fázi výrobního pokusu, zcela překopal Matax. Lákalo mě dostat se pod 100g u Mates IX, což jak to vypadá se nejspíš povede. taky jsem chtěl tl. dostat do 15mm, což se taky povede. Ale to hlavní, chtěl jsem se zbavit frézování kanálu pro stávající pera a to se taky snad vyřešilo. tak doufám že se časem předvedu s onou novinkou. a pokud to vyjde, nastane fáze testů. Ten klip uz vypada paradne, konecne .. .. jeste ho dostat na spravny misto a vim jakej dalsi nuz budu chtit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vladar91 Odesláno 13. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2023 před 1 hodinou, chloupek napsal: @Vladar91 mělo by to být zaměnitelné, nevím, jestli to dělá Vojta Mydlinka, určitě ale Dušan z Knife Díky, zkusim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Mate Odesláno 14. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2023 před 16 hodinami, Aleš 75 napsal: To je ta vícebarevná vrstvená překližka ? Ten klip je záměr takhle umístěný? Designově to máš odladěný. výcebarevná vrstvená a promačkávaná překližka, ano, i takhle se to dal nazvat. a ano, klip je takhle záměrně umístěn. respektive tělo nože je pro tento klip přímo tvarově navrženo (snížená a upravená zadní část ručky) klip tvarově doplňuje ono snížení na ručce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aleš 75 Odesláno 14. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2023 Díky za info. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aleš 75 Odesláno 14. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2023 Tak konečně uloženo do kufříku šuplík je nanic tohle vypadá lépe. Kdysi jsem zvažoval vitrínu ale to by byl další lapač prachu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 14. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2023 před 27 minutami, Aleš 75 napsal: Tak konečně uloženo do kufříku šuplík je nanic tohle vypadá lépe. Kdysi jsem zvažoval vitrínu ale to by byl další lapač prachu. Moc pěkné, cpát nože do nanuku by mě nanapadlo ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 15. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2023 EDC Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 15. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2023 V 14. 4. 2023 v 14:11, Aleš 75 napsal: Tak konečně uloženo do kufříku šuplík je nanic tohle vypadá lépe. Kdysi jsem zvažoval vitrínu ale to by byl další lapač prachu. To 5. je Mat? Soudim podle klipu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aleš 75 Odesláno 16. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2023 Jj je to Mat kupoval jsem ho od místního člena chronomagu,jinak plánuji že tu výplň si nechám udělat ještě jednu. s 22mm otvory,takhle mám krajní 22mm a zbytek 19 mm a některé nože jsou tiptop. Takže dalších 8 zavíráků. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Mate Odesláno 17. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2023 hodil bych sem video s prvním Matax III generací, ale velikostně by neprošlo. tak aspoň fotku (čepel, pojistka, tělo) nejsou šroubky, čepy a klip. Jinak Matax III generace má dvojitý jištění zámku čepele. první fotky prototypu až po kalírně, snad koncem měsíce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aleš 75 Odesláno 17. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2023 Ta dvojitápojistka vypadá dobře za mně technicky pěkný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 17. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2023 Správný gentleman by pár nožů mít měl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 17. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2023 Tak to uz sem klidny. Jsem asi na 1/4 toho, co mas Honzo Ty a to sem si u sebe rikal, ze mi uz dobre je*e :-D. Jinak tedy samozrejme mooooc hezkeeee. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 17. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2023 před 38 minutami, Xenomorfus napsal: Tak to uz sem klidny. Jsem asi na 1/4 toho, co mas Honzo Ty a to sem si u sebe rikal, ze mi uz dobre je*e :-D. Jinak tedy samozrejme mooooc hezkeeee. Jsem magor, ale já nože kufruju, co koupím, to si nechám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gunman Odesláno 17. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2023 chvíli jsem si taky myslel, že nože sbírám, ale spíš je hromadím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se