papun Odesláno 26. února Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února Tím by se vyvrhovalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bukoowsky Odesláno 26. února Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února před 25 minutami, Radek124 napsal: Mám Civilian i černý Matriarch s Emersoním zubem - a i když je Civilian impozantní, stejně na "večerní venčení" sahám výhradně po menším a ošklivějším kolegovi. Na občasné ufiknutí zavazející větvičky je vynikající, stejně jako na párání balíků v obchodě - akorát "standardní střenky" (tvarově určené pro úplně jinak tvarovanou čepelku) jsou hnusné, jednou se budu muset rozhoupat a v rámci "hardtuningu" vymyslet něco s podobným zakřivením zadní části jako je na Civilianu, který je díky tomu v poměru k délce mnohem kompaktnější. to je právě přesně ono...Civiliana je krásný mít..ale na jakoukoliv práci úplně není, pokud tedy pomineme amatérskou chirurgickou praxi dle taktovky Hannibala Lectera. Matriarch je o něco použitelnější, ale mrzely mě ty nehezké sériové střenky z Endury...proto jsem poprosil Mydlinku, aby mi udělal střenky více ve stylu Civiliana - takhle čistý se mi líbí nejvíc. 3 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 26. února Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února Pecka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února Potřeboval jsem nové prkénko na krájení zeleniny, nakonec padla volba na směs buku, dubu a ořechu. A nevypadá marně. Přemýšlel jsem i nad prkénky Hasegawa apod., ale... Když já mám to dřevo tak rád... 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 6. března Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března @walter10 Čo presne je zač ten tsushime japonec? Práve sa obzerám po nejakom fajnom santoku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 6. března Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března (upraveno) @wawrik Čoveče, je to nůž čínské výroby v japonském stylu; respektive v japonském stylu se "západní" rukojetí (XinZuo Yun B9H 8,3"). Mě stál v přepočtu cca 800 Kč (akce, plus rozpočítáno na více položek): https://www.xinzuo.cz/kucharsky-nuz-xinzuo-yun-serie-b9h-210mm/ P. S. Ocel 10Cr15CoMoV lze chápat jako čínskou alternativu k (osvědčené) japonské VG10; dle dostupných reakcí jde o ocel opravdu dobrou. Sám za sebe můžu říci pouze tolik, že jsem příjemně překvapený. Mám z této oceli více nožů, jeden používám cca měsíc a půl docela intenzivně i na kořenovou zeleninu (XinZuo Lan B37S 7"), a pominu-li nějaké výtky k ergonomii, jde o skvělý nástroj. Upraveno 6. března uživatelem walter10 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 6. března Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března před 2 hodinami, walter10 napsal: @wawrik Čoveče, je to nůž čínské výroby v japonském stylu; respektive v japonském stylu se "západní" rukojetí (XinZuo Yun B9H 8,3")... Alespoň pár postřehů: Líbí se mi tvar čepele, použitá ocel, její zpracování, slušný výbrus (de facto konvex s malinkatou fazetou). Ku škodě ale pokulhává vyhotovení rukojeti; použili hezké dřevo (palisandr), bohužel jedna střenka nedoléhá k oceli; hádám (spekulace), že po vyhotovení nože dřevo zapracovalo, s čím možná počítali, a škvíry dodatečně vyplnili jakýmsi béžovým tmelem či lepidlem. Při zběžném pohledu si toho možná nevšimnete, ale při bližší prohlídce vám cuknou koutky. Z druhé strany, našel bych v šuplíku tovární nůž podobného zpracování čepeli i vlastností ze Země vycházejícího slunce (Kanetsugu, Seki Japan), a oblast bolstru má nedostatky obdobného rázu (nedobré napasování i broušení). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 12. března Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března Sharp Edged Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pan_cerny Odesláno 12. března Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března Dnes kombo 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gunman Odesláno 12. března Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března Přišla neohlášená, celkem ostrá kontrola z IBP a po dvou dnech odešla bez postihu, tak jsem si koupil za odměnu taky něco zbytečnýho a ostrýho 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 18. března Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března Panove, cim mazete zavírák? Myslim ten čep? Musel jsem ted zapujcit nuz pritelkyni na vyriznuti trsu bledulí, ktere ji zaujaly v parku, a vratila ho zasrany od hliny vcetne vnitrnosti. Takze jsem ho dlouho umyval pod vodou, az se zacal vaklat a skripat pri zavirani. No, zadna skoda,je tu kudla z Lidlu za kilo, co mam v aute kvuli houbam... nicmene bych zaviraci mechanismus asi maznul - ovsem cim? Mam ten nuz na houby, takze spis nejaky jedly kuchyňský olej? Jinak mam wd40, brunox, silikon, olej na retezy, mineralni motorovy olej... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 18. března Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března (upraveno) Já na všechno používám už x let WD40. A co je hodně zasrané, tak to tím doslova proliju. Pak to otřu a za pár dní to samo vyprchá. Pokud tam něco zbyde, tak to v ústech není příliš příjemné, ale co člověka nezabije Upraveno 18. března uživatelem Pozorovatel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mydlinkaTM Odesláno 18. března Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března (upraveno) Jestli je to na šroubky tak určitě rozebrat vyčistit a znova namazat. Jestli je to nytovaný tak propláchnout pořádně vodou, potom klidně tím WDčkem, ale to za prvy vysycha a za druhý ma to strašně málo mazací složky. Jeho dobrá vlastnost je, že vytěsňuje vodu. Abych byl upřímný, tak bych z toho arzenálu co máš k dispozici nepoužil nic. Raději si kup olejničku od Vinoxu nebo Bokeru a ten tam kápni. Upraveno 18. března uživatelem mydlinkaTM Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juk Odesláno 19. března Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března Nejdřív rozebrat co jde, důkladně očistit, vysušit, kapka maziva a složit. Pro mazání jen suché mazivo. Nic mastného. Na to se lepí prach, vlákna a další bordel a funguje to pak jak šmirgl. https://interflon.com/cz/produkty/interflon-fin-super-dry-lube 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ronin13 Odesláno 19. března Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března Pro zajímavost moje Chris Reeve rodinka: Inkosi - velký, Sebenza malá a velká Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 19. března Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března Jsem zase po čase neodolal Kansept Pelican EDC Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 19. března Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března Diky, vezmu to wd40. To je vlastně pravda, že na olej by se lepil prach. Rozebrat nejde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 21. března Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března Mcusta MC-114BD Forge Shadow - Kapesní nože | KNIFESTOCK - Je doma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 22. března Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března Nakonec stejně nejraději nosím staré dobré CRKT M21-04 protože těch nových je mi líto Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 22. března Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se