Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak jsem to nakonec vyřešil jinak 😁

Ty mikro kleště už jsou na mě až moc malé 😕

Super Tool 300 jsem tedy daroval synovi (který si ho hned vzal do školy 😅) a místo něj pořídil Rebar 😉

Je to v podstatě to stejné, ale o cca třetinu lehčí, což mi naprosto vyhovuje 😃

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Like 1
Odesláno
V 14. 4. 2026 v 16:53, Juan napsal:

Roky som nosil v aute, v dosahu šoféra, jeden ostrý butterfly. Mal som predstavu jeho využitia v krízovej situácii - na prerezanie bezpečnostných pásov v prípade nutnosti. 

Pred pár dňami som mal možnosť cvične si jeden štandardný bezpečnostný pás (z Felície) mojim butterfly prerezať. A moja predstava sa rýchlo zrútila. Zďaleka to nešlo tak ľahko a rýchlo, ako som si predstavoval. Skôr teda naopak. 

Po krátkom googlení som našiel tento Mikov - včera mi došiel. Rýchle otváranie hlavnej čepele na spôsob Predátora, pílka na sklo, kľúč na odpojenie batérie, výčnelok na rozbitie okna. 

Je to vec z kategórie, ktorú máš, nosíš v aute ale veríš, že ju nikdy nebudeš musieť vyskúšať naostro. Ale mám lepší pocit, že som viac pripravený 🙂.

Podľa netu by s tou zakrivenou čepeľou malo ísť rezanie pásov výrazne jednoduchšie - hoci určite aj v tomto prípade bude treba vyvinúť istú silu a ťah. Nemáte to niekto vyskúšané? 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Tento nožík jsem pro ně před 20 lety nakreslil já. Tady je první prototyp. 

• Like 2
  • Díky 4
  • Dát hlas 2
Odesláno
před 3 minutami, Traveller napsal:

To si pamatuju z knifu. V tý době jsem od tebe bral full verzi v parohu a mám ho do dnes. 

Odesláno
Před hodinou, Traveller napsal:

Ten československý piesoček je naozaj neveľký 🙂. Koho tu len človek nestretne. 

A tú čepeľ si vtedy pred rokmi aj reálne skúšal, alebo len nakreslil? Pardon, ak je to blbá otázka, ale nemám ani dunstu, ako sa navrhujú čepele. 

Odesláno
Právě teď, Traveller napsal:

Toto je první Mikov s otvíráky. Taky prototyp.

Navíc mam pilku. Normálně jsem ho na srnce fakt nosil a používal. Na hony na bažanty spíš pro machrování u ohně s buřtama.

Odesláno
V 15. 4. 2026 v 8:20, ABCDE napsal:

@ponorka9 souhlasím 👍 Jediný nedostatek vidím v tom klipu. Hůře drží za opaskem a má tendenci vyjíždět nahoru. 

Taky souhlasím. Všechny Mcusty mají klip na dvě věci a ani jedna z nich nemá nic společného s pohodovým nošením. jsou tuhé, někdy ostré a hlavně na blbým konci nože....Ale jsou krásné. tahle byla moje první a jsme spolu víc než patnáct let....

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)
Před hodinou, Vir napsal:

Jakej prosím je??? Docela mě láká ho pořídit.

Je super, lepší ocel a čepel je tenčí a vyšší než předchůdce (pro mě hezčí). Jediné mínus je to gumové zdrsnění, to mi tam opticky zavazí.  
Mám i předchozí generaci a LUDT je pro mě nejlepší EDC kudla, vyhovuje mi ve všem. 

Upraveno uživatelem moco
  • Dát hlas 1
Odesláno

Našel jsem náhodou zmínku o Mikov kostka. Taková zajímavá ptákovina. Pořizovat to nechci, ale zajímavé to je. Měl to někdo reálně v rukách? 

Odesláno (upraveno)

Měl jsem ho a snad ještě za komancu to bylo

Abych upřesnil, nevím uplne přesně jestli to byl teda Mikov, ale co jinýho.

Upraveno uživatelem Prochy68
Odesláno

Já to kdysi měl, ani nevim kde to skončilo. Neni to nic moc, viděl bych to jako takovou zajímavou kravinku na stůl na dopisy a ty už moc nechodí... Kdybych to měl přirovnat k něčemu, tak k takový zajímavější Mikovácký rybičce :default_wink:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...