Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

A zatím (snad 😄 ) poslední kousek Kizer Drop Bear 1094A1 (14C28N, Burlap Micarta):

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Nůž dorazil s bohatým příslušenstvím a odměnou za nákup v podobě modře fluoreskujícího korálku (svítí krátkou dobu) - óóó! 😄

Malý pevný pižďuch s velmi tenkým profilem, který by mohl částečně nahradit mého oblíbeného letitého veterána:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Suché střenky z Burlap Micarty jsem ošetřil letitou leštěnkou na nábytek:

a zbavil je otravného nehygienického lapače čehokoli, co by chtělo ulpět tam, kde by nemělo:

V zadní části střenek je zasunuté nerezové párátko a pinzeta (s nožem je dodaná i náhradní sada):

Kydexové pouzdro je možné osadit plastovou nebo kovovou sponou (obě nic moc):

Nejspíše samotné pouzdro připevním na svlak pod stolem, aby byl nůž stále po ruce, a přitom na stole nepřekážel mezi ostatními noži. 😄

Zatím to vypadá, že kostka nonšalantně vržená směrem ku Kizeru se může lehce zvrtnou v další černou díru marnotratnosti -
- už pokukuji i po delší tmavé variantě Drop Bear Fix 3... 😂

Odesláno

Ten Sekáč má v zavřeném stavu plochu asi jako ucho indického slona, takže se dá krásně používat jako vějíř. 🐘

A dávám si bobříka odříkání do konce měsíce! Tedy na nože, nějaké to plastové Casio, kdyby se náhodou vyskytlo, to se tu nepočítá! 🤓

• Haha 2
Odesláno

CRKT Razel Compact CR-4036 - takto by to mohlo seknout Sekáčovi
po osmdesáti letech na opuštěném ostrově bez dostupného jemného brusného kamene.
Neobjednávám, jen prohlížím ze studijních důvodů! Ale to dlátko... 😄

Odesláno

Já mám v merku dva Sekáčovy úlety, když se spustil s Břitvou:
KA-BAR Mark 98-R FolderGerber Quadrant Modern Folding Bambo 30-001669,
ale slib bobříkovi je slib celibátně nesmlouvavý! A příští měsíc už snad konečně budou nedostupné, abych měl klid... 😄

(Ale pokud by se chtěl nějaký pražák zbavit zachovalého KA-BAR Mark 98 nebo KA-BAR Mark 98-R,
pak by se, teologicky/teoreticky mohlo jednat o sejmutí hříchu marnivosti, a dobrý skutek učiněný bližnímu
by tak převážil nad porušením slibu učiněného sobě ve slabé chvilce - a s tím už bych se jistě nějak vyrovnal. 🙏 )

Odesláno

Ty zářezy si děláš na každou stranu zvlášť (jedna strana kill dlátem, druhá nožem),
nebo to nerozlišuješ, a děláš je průběžně "padl jako padl"? 😄

Odesláno

Kluci nemáte někdo dva kapesní nože,cca do petibáby( ks) pro školáky ? Tak 6-7 třída. Nechci svýcaráky ani opinel. Případně tip kde objednat, díky 

Odesláno

Já mám ty nejlepší zkušenosti s knifestock;
rychlé dodání, jsou tam zrovna letní slevy - tam si lze jistě dobře vybrat.

Můj osobní tip - sice dražší, ale kvalitní ocel i střenky, optimální rozměry a malá váha, dc klip;
pokud je neztratí, tak by jim mohly dlouhá léta dělat radost. 🙂

Odesláno (upraveno)

Klip jistě bude v kapse fest držet, a není problém k noži přidat kus lavinové šňůry s karabinkou na pásek.
(Kdyžtak je k mání i s oranžovými střenkami - ale kluci spíš ocení tu "taktickou" černou. 😉 )

Ta nevyčnívající ploutvička se mi vážně líbí;
flipper mi přijde na ovládání příjemnější, než kolíček - dávám si ho do záložky (úkolů na srpen). 😄

Upraveno uživatelem ...
Odesláno (upraveno)

- horší ocel náchylnější k rzi (což je ještě umocněné světlou čepelí bez povrchové úpravy)
- dvojnásobná váha (při běhu může více poskakovat s gatěmi)
- horší ovládání kolíčkem, který při nošení nemusí být šetrný k oblečení
- pŕo kluky menší "wow effect" - asi to nejdůležitější v jejich věku 😄

+ cena
+ možnost přehození klipu, pokud jsou leváci
+ otvor pro šňůru (u SRM lze použít otvor v klipu, nebo zadní distanční sloupek)

Ganzo má tlustší a delší čepel, takže se jim s ním může hůře krájet chléb; také je zavřený větší (12 cm už mi přijde moc).
A hlavně ten nápis uprostřed čepele... 😵‍💫

Nech hlasovat plénum - pokud sem o prázdninách vůbec statisticky smysluplná množina radilů chodí...

-----------------

Já byl dlouhá léta "kolíčkový", ale jak jsem si vyzkoušel flipper, jak ho výrazně preferuji.

Upraveno uživatelem ...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...