Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

V příručním max. 6 cm čepel. Delší jen v zspsaném.

* nějaký zavirak obětovat a ubrousit čepel 

Upraveno uživatelem horal
Odesláno (upraveno)

Do letadla (na palubu) ti nevemou nic špičatýho, ani manikůru, nůžky na nehty, na jakýkoliv nůž/nožík zapomeň... Risknout to můžeš, když to v tašce trochu zamaskuješ, možná projdeš, ale spíš ne, byla by to náhoda...Největší šanci by mohla mít ta skládačka, co vypadá jako bankovní karta, ale pořád je to buď a nebo.... 

Upraveno uživatelem ponorka9
Odesláno
Před hodinou, bohus76 napsal:

Tak už jsou doma, zpracování velmi dobré, vůle na čepeli žádná, ostré jsou docela slušně,jen ta velikost je pro ty školáky. Přidávám pár fotek,snad se budou líbit.

Takový brutal industrial postapo design - mně se líbí.
Velikost mi přijde k jejich věku akorát; čepel by mohla být o 1-2 cm delší,
ale i tak je na buřty u ohně a nějaké to drobné ořezávání dostatečná.
A na přípravu dřeva na oheň je stejně bezpečnější svěřit jim sekyrku...

Odesláno

Tak mam info od kompetentni osoby (dispecer bezpecnosti na letisti). Je povoleny maly nozik do velikosti 6cm cepele, nesmi mit pevnou cepel, pojistku. Spicka nerozhoduje, nemusi byt kulata a melo by to podle mezinarodnich predpisu platit vsude. 

A ted to ale, cituji: Záleží na posouzeni  bezpečnostního pracovníka a když se mu nebudeš líbit tak s tím nic nenaděláš. Nesmíš být podezřelý svým chováním, vzhledem atd.

Delal jsem, co jem mohl 🙂 

• Díky 2
Odesláno

Je to takovy....na zvazeni kazdeho soudruha, jestli je ochoten to riskovat a pripadne o nozik prijit. Jinak, uz jsem to sem daval jednou (stejny zdroj), pokud by vam neco chteli na letisti V.Havla zabavit (noze, privesek nabojnice apod.) lze si to nechat dat do uschovy s tvrzenim, ze mate k predmetu napr. citovy vztah apod.

Odesláno

Díky za info. Jen bych ještě podotkl, že to je půl problému - ještě se budeš vracet a tam bude sedět cizí úředník....

Jinak jsem si už nechával zapomenutý nůž (Endura 3) na baru (už nevím který to byl), a světe div se, po týdnu tam byl :) Ale taky bych na to nespoléhal :) :) 

Odesláno

Na klucoch nosim mini skladaci nozicek s poistkou. Cepel cca 4 cm, celkova dlzka v otvorenom stave 10 cm.
Nikdy nebol problem ci na charteroch alebo komercnych linkach po europe.d0001b82f5c5efa1a9b0efbf5b4fa6fc.jpg

Odesláno

No vidis to. Ja zas mel cepel v takove te skladaci kreditni karte, takze urcite to bylo do 6cm. Pri letu z Prahy mi to proslo - bylo to v penezence a asi to prikryly mince. Pri letu zpet (tusim z Madeiry) do Prahy jsem uz nemel cash a bylo to na rentgenu hezky videt, tak mi to zabavili :) 

Odesláno (upraveno)

@ponorka9No, takhle nějak jsem to slyšel taky.

@Prochy68A tohle odpovídá tomu, co má Ruzyně na webu i jiná letiště.

Risknu micru a dam vědět. Kdyžtak holt udělam radost celníkovi při příletu nebo pak odletu.

edit: triko CZUB s bouchačkou a jiná potenciálně provokativní trika nechám doma.

Upraveno uživatelem bandicoot
  • Like 1
Odesláno
Před hodinou, bandicoot napsal:

@ponorka9No, takhle nějak jsem to slyšel taky.

@Prochy68A tohle odpovídá tomu, co má Ruzyně na webu i jiná letiště.

Risknu micru a dam vědět. Kdyžtak holt udělam radost celníkovi při příletu nebo pak odletu.

edit: triko CZUB s bouchačkou a jiná potenciálně provokativní trika nechám doma.

Pokud bude problem u nas, reknes ze mas citovou vazbu, pujde do uschovy a az priletis tak si ho vyzvednes. Takze aspon let od nas se da osetrit.

Odesláno

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Zeptat se AI na Sfingův (The Spinx) nůž ve filmu 60 sekund (Gone in Sixty Seconds, 2000) je jako debatovat s cikánem, proč ukradl slepici. 😵‍💫

Nejprve kvůli otvoru v čepeli Spyderco, pak (kvůli otvoru v čepeli) prý SOG, po informaci, že v čepeli žádná díra není
následovaly výmysly o debatách fanoušků, že jde o levný nůž ze supermarketu nebo upravený starý nůž.
Alespoň změnu mé nálady AI načetla přesně... 🤓

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Schválně zkuste položit AI tento doztaz: "Jaký nůž měl Sfinga ve filmu 60 sekund?"
Vyhrává ten, komu odpoví, že rybičku od Mikovu. 😄

Odesláno (upraveno)

Al Mar S.E.R.E.? Je to marný, každý nůž s AI v názvu je mi podezřelý!
Sice ve filmu pes nakonec sežrané klíče od vozů opravdu vysere 😄 ,
ale čepel na obrázku mi přijde souměrná (jako dýka), bez kolíčku, a i poměr š/d ze zdá být větší.

Upraveno uživatelem ...
Odesláno

Ve filmu 60 sekund (Gone in Sixty Seconds, 2000) používá postava jménem Sfinga (Sphinx, kterou hraje Vinnie Jones) ikonický nůž Microtech HALO II. [1]

Sfinga vytáhne tento nůž ve vypjaté scéně, kdy zjistí, že pes jednoho z členů gangu spolkl klíče od kradených vozů. Chladnokrevně s ním v ruce naznačuje, že psa rozpáře, aby klíče získal zpět.

Je to od AI.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...